MA in Economics

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het MA-programma in economie biedt studenten geavanceerde training in besluitvormingstechnieken en kwantitatieve analyse door voort te bouwen op een kern van toegepaste micro-economische en econometrische lessen. Studenten leren analytische methoden toe te passen op zakelijke en beleidskwesties, geavanceerde econometrische methoden en computersoftware te gebruiken. Een stageprogramma biedt studenten waardevolle werkervaring.

Het programma is ontworpen om:

 1. studenten voorbereiden op een loopbaan in adviesbureaus, binnenlandse en multinationale bedrijven en overheidsinstanties,
 2. studenten onderwijservaring op universitair niveau bieden en toegang tot onderwijsposities op een community college en
 3. bieden geavanceerde training in economie voor studenten die van plan zijn om aan een Ph. D. programma te beginnen.

Oud-afgestudeerde studenten zijn werkzaam in onderzoeks- en beleidsgerichte functies bij zowel het bedrijfsleven als de overheid. Lokale werkgevers zijn onder meer adviesbureaus, openbare nutsbedrijven in San Diego, regeringen in het gebied van San Diego en hogescholen.

Programma-eisen

Zodra een afgestudeerde student zich inschrijft voor de afdeling en een voorwaardelijke of geclassificeerde status bereikt, moet hij / zij de afgestudeerde adviseur ontmoeten om een goedgekeurd studieprogramma te ontwikkelen. Tweeëndertig eenheden van vereiste en goedgekeurde cursussen van 500, 600 of 700 niveau behaald als afgestudeerde.

Core Curriculum

Elk studieprogramma moet omvatten:

 • Economie 630 - Micro-economische theorie (3 eenheden)
 • Economie 631 - Onderwerpen in toegepaste micro-economie (3 eenheden)
 • Economics 640 - Econometrische theorie en toepassing (3 eenheden)
 • Economics 640L - Econometrics Laboratory I (1 eenheid)
 • Economics 641 - Applied Research in Econometrics (3 eenheden)
 • Economics 641L - Econometrics Laboratory II (1 eenheid)
 • Economics 740 - Seminar in toegepast economisch onderzoek (3 eenheden) *
 • Economics 795 - Graduate Internship in Economics (3 eenheden)
 • Keuzevakken (12 eenheden)

Plan A- en Plan B-programma's

Zodra een student Economics 630, 631, 640 en 641 naar tevredenheid heeft afgerond, kan hij of zij ervoor kiezen om een masterproef te voltooien of een reeks uitgebreide examens af te leggen.

Plan A is de masterproefoptie. Studenten die voor Plan A kiezen, moeten ook Economics 799A (masterproef) opnemen in hun studieprogramma. Plan B is de uitgebreide examenoptie.

Studenten die Plan B kiezen, moeten schriftelijke uitgebreide examens in micro-economie en econometrie behalen.

Interdisciplinaire cursussen

Studenten kunnen na overleg met de afgestudeerde adviseur lessen volgen van andere afdelingen. Cursussen buiten het Departement Economie kunnen vereist zijn wanneer ze belangrijk lijken voor het studieprogramma van de student. Geen enkel programma mag echter meer dan in totaal 9 eenheden goedgekeurde cursussen buiten de economie bevatten.

* Seminarie Toegepaste Economische Wetenschappen (Econ 740)

Het Seminarie Toegepast Economisch Onderzoek (Economie 740) is de sluitsteenklasse van de masteropleiding. In deze klas ontwikkelen studenten vaardigheden in het uitvoeren van onafhankelijk economisch onderzoek. Een onderzoeksproject in toegepaste micro-economie wordt gekozen door de student en goedgekeurd door de docent. Voordat ze zich inschrijven voor de klas, wordt van de studenten verwacht dat ze een uitgebreid onderzoeksprojectvoorstel ontwikkelen. Daarnaast zijn studenten verplicht om hun bevindingen en resultaten mondeling te presenteren.

Afstudeerstage economie

De stage in economie (economie 795) is bedoeld om studenten voorafgaand aan het afstuderen waardevolle werkervaring te bieden. Er zijn stages beschikbaar bij verschillende overheidsinstanties, adviesbureaus en openbare nutsbedrijven. Studenten die momenteel een baan hebben, kunnen stagekrediet krijgen na goedkeuring van de afgestudeerde adviseur.

Geschatte kosten van deelname (2020-2021)

De totale geschatte kosten van deelname omvatten collegegeld waarvoor u wordt gefactureerd, huisvestingskosten, waaronder eten en huisvesting, en vervoer, en aanvullende uitgaven, zoals boeken, benodigdheden en persoonlijke uitgaven. De kosten van deelname kunnen zonder voorafgaande kennisgeving door de Trustees van de California State University worden gewijzigd. De aangegeven bedragen zijn de geschatte minimumkosten die nodig zijn om fulltime SDSU te volgen voor het academiejaar 2020-21 (9 maanden):

Binnenlandse afgestudeerde

Collegegeld Inwoners van Californië Niet-ingezetenen (buiten de staat)
Basiscollege en tarieven $ 9.154 $ 9.154
Niet-ingezeten collegegeld * $ 0 $ 7.128
Levenskosten - -
Geschatte huisvesting en eten buiten de campus † $ 13.860 $ 13.860
Bijkomende kosten‡ - -
Boeken, benodigdheden, vervoer, persoonlijke uitgaven ‡ $ 4.594 $ 4.594
Totaal $ 27.608 $ 34.736

* Undergraduate niet-ingezeten collegegeld is gebaseerd op 15 eenheden per semester voor $ 396 per eenheid. Afgestudeerd niet-ingezeten collegegeld is gebaseerd op 9 eenheden per semester voor $ 396 per eenheid.

† Eerstejaarsstudenten van buiten het lokale toelatingsgebied van SDSU moeten twee jaar op de campus wonen. Bekijk het betalingsschema voor eten en huisvesting op de campus op de webpagina Tarieven van de website voor huisvesting en woononderwijs. Uw totale kosten en betalingen zijn afhankelijk van het maaltijdplan en het kamertype (tweepersoons, eenpersoons) dat u aanvraagt. De vermelde kosten voor een overdracht van een hogere divisie zijn gebaseerd op een student die buiten de campus woont.

‡ Plan voor extra uitgaven die uw aanwezigheidskosten verhogen. Voor binnenlandse studenten schatten we de gemiddelde jaarlijkse kosten van boeken en benodigdheden op $ 1.969, transport $ 1.587 en persoonlijke uitgaven $ 1.704. Voor binnenlandse afgestudeerde studenten schatten we de gemiddelde jaarlijkse kosten van boeken en benodigdheden op $ 1.969; vervoer $ 2.316, en persoonlijke uitgaven $ 1.704. Voor internationale eerstejaarsstudenten bedragen de gemiddelde jaarlijkse kosten van boeken en benodigdheden $ 1.969, transport $ 1.587. Voor internationale transfers in de hogere divisie bedragen de gemiddelde jaarlijkse kosten van boeken en benodigdheden $ 1.969, transport $ 2.038. Voor internationale afgestudeerde studenten bedragen de gemiddelde jaarlijkse kosten van boeken en benodigdheden $ 1.969, transport $ 2.316.

†† Basiscursus en kosten voor studenten die voor het eerst een leraar zijn, zijn $ 8,428. Afgestudeerde bedrijfskundestudenten in geselecteerde opleidingen betalen $ 270 extra per eenheid. Doctoraatsprogramma's hebben verschillende collegegeld- en tariefkosten.

Internationale afgestudeerde

Collegegeld Afstudeerprogramma's Graduate Business-programma's
Basiscollege en tarieven $ 9.154 $ 14.014
Niet-ingezeten collegegeld * $ 7.128 $ 7.128
Levenskosten - -
Geschatte huisvesting en eten buiten de campus † $ 13.860 $ 13.860
Bijkomende kosten‡ - -
Boeken, benodigdheden, transport ‡ $ 2149 $ 2149
Ziektekostenverzekering*‡ $ 1.703 $ 1.703
Totaal $ 33.994 $ 38.854

* ‡ Gebaseerd op één academiejaar JCB studentenziektekostenverzekering.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

San Diego State University (SDSU), a truly global learning community, is an ideal place to begin your international education. Part of the 23-campus California State University (CSU) system, SDSU is t ... Lees meer

San Diego State University (SDSU), a truly global learning community, is an ideal place to begin your international education. Part of the 23-campus California State University (CSU) system, SDSU is the third-largest university in the state with an enrollment of more than 35,000 students. We offer 97 bachelor's, 84 masters, and 21 doctoral degree programs. Lees Minder