MA in Dance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MADance

Ontwikkel je gespecialiseerde dansoefeningen op een van de toonaangevende MA Dance-cursussen in het Verenigd Koninkrijk.

Verken en creëer choreografie voor live optreden en film.

Ontwikkel je danspraktijk in een interdisciplinaire omgeving waarin onderwijs- en onderzoekscomponenten in balans zijn.

Werk samen met andere artiesten in een internationale dansgemeenschap en verruim de mogelijkheden van je practice.

In het kader van de hedendaagse bewegingspraktijk, heeft ons postuniversitair dansprogramma een specialistische focus op site-, samenwerkings- en schermgebaseerde oefeningen. Onze dansopleiding biedt een creatieve omgeving die je ondersteunt bij het verkennen en ontwikkelen van je specialistische praktijk in een internationale gemeenschap van opkomende dansartiesten.

We bieden een scala aan creatieve mogelijkheden om je studie te verbeteren. Naast begeleiding van je docenten, wordt onze Master's Dance-graad ondersteund door een aantal spraakmakende associaties met kunstenaars en specialisten uit de industrie om je studie-ervaring te verbeteren.

Maken. Uitvoeren. Transformeren.

Dompel jezelf onder in een spannende en uitdagende artistieke omgeving met een sterke praktische focus. Lees meer over onze dansafdeling.

Overzicht

Onze postdoctorale danscursus ondersteunt een breed scala aan artistieke praktijken en omvat specialismen in schermgebaseerde dansoefeningen, interdisciplinaire prestaties en site-based prestaties.

We zullen je ondersteunen bij het ontwikkelen van je onderzoeksvaardigheden op postuniversitair niveau, waarmee je je eigen creatieve praktijk kunt ontwikkelen. Daarnaast vormen samenwerkingskansen een belangrijk onderdeel van het programma, waardoor je kunstvormen kunt gebruiken met andere behandelaars.

Cursus structuur

Deze MA Dance-cursus duurt een of twee jaar als je deeltijds studeert. Als voltijdstudent neem je op termijn drie twee modules van de studielening in termen van termijn één, twee 30 studiepunten in termijn twee en één 60 studiepuntenmodule (je laatste project). Als deeltijdstudent neem je twee modules in je eerste jaar en drie in je tweede, waarvan de laatste je laatste project is.

Trimester één

Dit trimester heeft een substantieel geleerd element, met een aantal optionele klassen.

Trimester twee

Na je eerste trimester heeft je tweede ook een substantieel onderwezen element, met optionele klassen beschikbaar.

Trimester drie

Trimester drie, je scriptiemodule, is grotendeels zelfgestuurd, met tutorials en peer-presentaties die leiden tot het voltooien van de cursus.

Cursus modules

Deze cursus bevat of biedt de volgende modules.

  • Onderzoeksmethodologieën en context
  • Creatieve praktijk 1
  • Professionele samenwerking
  • Creatieve praktijk 2
  • De rol van de producent
  • Enorm project

Onderzoeksmethodologieën en context

Deze belangrijke masterniveau-module erkent dat onderzoek een dynamisch en gevarieerd veld is, en kan de praktijk als onderzoek omvatten als onderdeel van je creatieve methodologie. Het moedigt engagement aan met verschillende perspectieven, verruiming van uw onderzoekshorizon en vergroting van uw onderzoekscapaciteit. Dit bereidt je mogelijk voor op doctoraatsstudie, maar is een eerste stap naar het grote project aan het einde van het programma.

Creative Practice One

Deze module maakt de verkenning mogelijk van interdisciplinaire praktijken die mogelijk bestaan op het raakvlak van dans en op zijn minst één ander medium, voornamelijk in dit geval, film. Een focus op schermgebaseerde performance en dansfilm, in de context van deze module, betreft de verkenning van "schermdans" als een creatieve interface tussen het lichaam en digitale technologie bij het ontwerpen en produceren van werk voor het enkele scherm.

Professionele samenwerking

Deze module heeft een professionele focus. Het vereist dat je samenwerkt met andere beoefenaars, zij het medestudenten, professionele beoefenaars of organisaties. Het geeft je de mogelijkheid om je vakspecialisme binnen een hedendaagse professionele context te verkennen en integreert een ondernemende kijk door professionele en / of collaboratieve praktijk.

Creative Practice Two

Deze module speelt in op het potentieel van niet-theatrale performance-locaties en maakt gebruik van samenwerkingsmogelijkheden om samen met kunstenaars en studenten die andere Bath Spa-cursussen volgen, multidisciplinair werk te verrichten dat reageert op een 'site' van uw keuze. Werk kan live worden ingediend of als een film.

De rol van de producent

Deze module behandelt de artistieke, financiële en wetgevende praktische aspecten van het produceren voor live-optredens. De module heeft tot doel een breed scala aan zakelijke en managementvaardigheden en -benaderingen te onderzoeken, een gedetailleerde aanpak te creëren voor het proces van het produceren en stimuleren van creatieve benaderingen van ondernemerschap.

Enorm project

Je afstudeerproject zal een beroep doen op de vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan in modules één tot vier. De inhoud wordt onderhandeld met cursusbegeleiders, maar kan bijvoorbeeld een werk zijn voor het afzonderlijke scherm, een interdisciplinair site-specifiek werk, een geschreven project of een stageprestatie die is gebaseerd op een praktijkgebied dat centraal staat in uw interesses en ambities.

Hoe zal ik beoordeeld worden?

Het werk wordt beoordeeld aan de hand van een reeks methoden, waaronder uitvoeringen / vertoningen, presentaties, geschreven werk en tijdschriften. Praktische projectbeoordeling kan zich zowel op uw creatieve proces als op het eindproduct concentreren. Al het werk wordt beoordeeld op basis van generieke criteria, zodat u uw prestaties kunt vergelijken met uw vorige werk.

Hoe krijg ik les?

Wekelijkse seminars vormen de centrale as van de cursus. Deze worden aangevuld met optionele lessen dansvaardigheden, waaronder techniek en choreografie, of aanvullende onderzoeksseminars. Het onderzoek wordt ook versterkt door eenmalige evenementen en intensieve weekenden, waar je werkt met docenten en bezoekende kunstenaars.

Kansen

In het buitenland studeren

U kunt een aanvraag indienen om in het buitenland te studeren via onze GALA- en Erasmus-regelingen. Eerdere studenten hebben werk verricht of gecreëerd in Indonesië, Malta en China.

Careers

Het hebben van een postdoctorale kwalificatie opent een scala aan opties in de wereld van dansgerelateerd werk en daarbuiten.

Je wordt gepositioneerd om een choreograaf, uitvoerder, docent, schermdansmaker of een combinatie van deze dingen te worden. We zullen u ondersteunen bij het ontwikkelen van veelzijdigheid en begrip van hoe u uw werk op een professionele manier kunt vermarkten en presenteren, zodat we u kunnen helpen om af te studeren met de ondernemersvaardigheden die nodig zijn om te slagen in een uitdagende maar inspirerende werkplaats.

Kosten

  • VK / EU-studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 7,395
  • Deeltijds studenten UK / EU - inschrijving 2019/20 £ 3.700
  • Internationale studenten fulltime - 2019/20 toegang £ 14,300
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push bound ... Lees meer

Bath Spa University is about more than studying. It’s about getting stuck in: thinking, making and doing. About bumping into friends on campus, embracing challenges and genuinely caring. We push boundaries and ourselves. If that sounds good to you, you’ll fit in well. Lees Minder