MA in Black British Literature

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze unieke Masters behandelt zwart schrift cruciaal als een continuüm. Het curriculum beschrijft de vroegste aanwezigheid van zwarte levens in Groot-Brittannië vanaf de Romeinen tot nu door middel van literatuur van zwarte auteurs. Als gedekoloniseerde graad in actie volgt het diasporische en esthetische routes die literaire geschiedenissen verbinden via migrerende, inheemse en mondiale perspectieven.

Deze MA, gelanceerd in 2015, is de enige MA in Black British Literature ter wereld.

Op deze MA zul je:

 • Bestudeer dit veld op zo'n rijke, gerefereerde manier - in het land waar het schrijven wordt geproduceerd.
 • Profiteer van het multidisciplinaire onderwijs en onderzoek van literatuur zoals die in de breedste vormen op en naast de pagina wordt waargenomen.

Het is een samenwerkingsverband - mede gecreëerd door professor Joan Anim-Addo en dr. Deirdre Osborne, die hun visie delen en de modules samen zullen doceren.

Het is inclusief - we verwelkomen sollicitaties van een breed spectrum van mensen - degenen die op zoek zijn naar een academische carrière, professionals die weer gaan leren, leraren die hun curricula willen dekoloniseren, kunstenaars die hun analytische en kritische denkvaardigheden willen ontwikkelen.

Het is verbonden met lokale, nationale en internationale onderzoeksstromen. Beide docenten hebben gevestigde onderzoeksprofielen met publicaties en trackrecords bij het bijeenroepen van openbare evenementen in het veld.

Waarom is dit een belangrijke graad?

Veel gevestigde geleerden van hedendaagse literatuur die in Groot-Brittannië, Europa, Afrika en Azië werken, geven af en toe een module of twee waarin zwarte Britse schrijvers zijn opgenomen, doen onderzoek naar zwarte Britse teksten en publiceren artikelen en boeken over deze interesses, maar deze Goldsmiths MA in Black British Literature betekent dat de University of London baanbrekend is in het voorbereiden en versterken van geleerde-specialisten in dit groeiende en opwindende vakgebied.

Het MA Black British Literature-programma onderzoekt hoe Black British-geboren schrijvers creatief omgaan met geschiedenis in proza, poëzie en drama. Wat zijn de afstammingslijnen en tradities die schrijvers in tijd en plaats met elkaar verbinden? Welke rol spelen retrospectieve, historische romans, gedichten of drama's bij het fantasierijk ophalen en herleven van gemarginaliseerde stemmen uit het verleden?

Het onderzoek naar Caribische en diaspora-literaturen benadrukt belangrijke bewegingen met betrekking tot de sociale, politieke en historische contexten die van invloed zijn op zwarte Britse literatuur. Theorieën over interculturaliteit, waaronder creolisatie, poëtica van relatie en carnivalisatie, leggen de impact bloot van kolonialisme, postkolonialisme, negritude en globalisering in relatie tot zwarte Britse literatuur.

Als de geesteswetenschappen de inheemse multi-culturen van Groot-Brittannië willen dienen, is het bouwen van een kritieke infrastructuur die een vollediger kompas van inclusie ophaalt, beoordeelt en articuleert, van vitaal belang voor het intellectuele en publieke bewustzijn. Door deze MA te bestuderen, word je onderdeel van dit proces.

De MA biedt mogelijkheden om evenementen te ervaren met veel van de bestudeerde schrijvers. Het geeft je ook contact met hedendaagse zwarte Britse teksten, toneelstukken en optredens uit Groot-Brittannië. Je hebt toegang tot het Black Cultural Archives London, het Black Plays Archive in het Royal National Theatre, het National Archives, The British Library, George Padmore Institute als onderdeel van veldwerkopdrachten en verder onderzoek.

Welke nieuwe tekstuele liquiditeiten worden gecreëerd door poly-generieke en trans-generieke schrijfmethoden door zwarte Britse schrijvers? Door middel van een breed canvas van werk dat gemengde en multi-etnische ervaringen, performance poëtica, oriëntatiepunten, landelijkheid en zorgervaren levens vertegenwoordigt, komt de MA tegemoet aan de eisen van schrijven dat tussen glijdt, en herwerkt literaire genres en prestatietradities.

Neem contact op met de afdeling

Als je specifieke vragen hebt over de opleiding, neem dan contact op met dr. Deirdre Osborne of Joan Anim-Addo.

Modules en structuur

De MA maakt gebruik van de expertise van literaire, drama- en theaterspecialisten van de afdeling Engels en het Centre for Caribbean and Diaspora Studies.

Het diploma bestaat uit:

 • twee verplichte kernmodules
 • een proefschrift
 • twee optiemodules

Voltijdstudenten studeren zowel verplichte modules als twee opties en schrijven hun proefschrift over een studiejaar.

Deeltijdstudenten selecteren één verplichte module en één optie per jaar gedurende twee jaar en schrijven hun proefschrift in hun tweede studiejaar.

Bezoek de website voor up-to-date informatie over module-opties.

Tussenliggende exitpunten

Het is mogelijk om de opleiding voortijdig te verlaten met een Postgraduate Diploma of Postgraduate Certificate als specifieke leerresultaten zijn behaald. Deze mogelijkheden kunt u bespreken met de cursusleider.

Houd er rekening mee dat vanwege onderzoeksverplichtingen van het personeel niet al deze modules elk jaar beschikbaar kunnen zijn.

Vaardigheden en carrières

Vaardigheden

Je ontwikkelt overdraagbare schrijf- en mondelinge vaardigheden op een hoog academisch niveau, waarbij je aantoont dat je interdisciplinair kunt denken en werken met behulp van een reeks methodologieën. Uw vermogen om samen te werken en om groepsdiscussies te faciliteren en eraan deel te nemen zal worden verbeterd. Je ontwikkelt ook vaardigheden in het identificeren van de sociaal-culturele, historische, politieke en literaire kwesties die vorm en invloed hebben op hedendaagse literaire teksten.

We zijn gericht op het dienen van uw individuele doelen en ambities voor zelfontwikkeling; het zal een overdraagbare hoeveelheid overdraagbare kennis en vaardigheden opleveren.

Naast het ontwikkelen van uw kennis van de beste huidige onderzoeksmethoden en van feiten en concepten die specifiek zijn voor het aanbevolen studiegebied, biedt het voorgestelde programma training in:

 • het onderscheiden van essentiële literaire en dramatische wortels en routes
 • erkennen hoe de dynamiek van creatieve en culturele bewegingen met elkaar samenhangen
 • effectief informatie uitwisselen binnen een verscheidenheid aan intellectuele, creatieve kunsten en lokale gemeenschappen.

Careers

Het ontwerp van de MA zorgt voor een breed scala aan toepassingen van de inhoud ervan voor een loopbaan, waaronder onderwijs, counseling, community arts, kunstpraktijk, sociale diensten, culturele organisaties of voor onderzoeksgraden (MPhil; PhD).

Onze cursussen versterken de invloedrijke aanwezigheid van hedendaags zwart Brits schrift. Het wordt erkend als zowel intrinsiek aan opvattingen van Brits cultureel erfgoed als onderscheidend binnen de Britse literatuur.

We bieden mentoring- en trainingsmogelijkheden voor:

 • toekomstige wetenschappers ondervertegenwoordigd in de academische wereld
 • leraren die kennis willen ontwikkelen om hun curriculum te dekoloniseren
 • iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van kritisch denken over het gebied van Black British Literature.

Toelatingseisen

Je moet een bachelordiploma van ten minste hogere tweede klasse standaard hebben (of verwachten te krijgen) in een relevant / gerelateerd onderwerp.

Studenten zonder BA-gelijkwaardige kwalificaties met substantiële werkervaring (bijv. In literaire journalistiek, creatief schrijven, publiceren, kunstadministratie), die kunnen worden beschouwd als gelijkwaardig aan formele kwalificaties, kunnen worden toegelaten op voorwaarde dat ze analytische en academische schrijfvaardigheden tonen aan de noodzakelijk niveau.

Equivalente kwalificaties

We accepteren een breed scala aan internationale kwalificaties. Lees meer over de kwalificaties die we overal ter wereld accepteren.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u voldoen aan onze Engelse taalvereisten om bij ons te studeren.

Voor dit programma hebben we het volgende nodig:

 • IELTS 7.0 met een 7.0 schriftelijk

Als je hulp nodig hebt met je Engelse taal, bieden we een reeks cursussen aan die je kunnen voorbereiden op postdoctorale studie.

Hoe te solliciteren

U solliciteert rechtstreeks op Goldsmiths met behulp van ons online sollicitatiesysteem.

Voordat u uw aanvraag indient, moet u beschikken over:

 • Details van uw opleidingsgeschiedenis, inclusief de data van alle examens / beoordelingen.
 • Het e-mailadres van uw scheidsrechter, aan wie wij een referentie kunnen vragen, of een elektronische kopie van uw academische referentie.
 • Een persoonlijke verklaring - deze kan worden geüpload naar een Word-document of PDF of online worden ingevuld.
 • Indien beschikbaar, een elektronische kopie van uw educatieve transcriptie (dit is met name belangrijk als u buiten het VK hebt gestudeerd, maar dit is niet verplicht).

U kunt uw voortgang op elk gewenst moment opslaan en terugkeren naar uw toepassing door u aan te melden met uw gebruikersnaam / e-mailadres en wachtwoord.

Wanneer aanvragen

We accepteren aanvragen vanaf oktober voor studenten die in september willen beginnen.

We raden u aan uw aanvraag zo snel mogelijk in te vullen, ook als u uw huidige studieprogramma nog niet hebt voltooid. Het is heel gewoon om een plaats aangeboden te krijgen die afhankelijk is van het behalen van een bepaalde kwalificatie.

Late aanvragen worden alleen overwogen als er spaties beschikbaar zijn.

Als u financiering aanvraagt, kunt u mogelijk een eerdere aanvraagdeadline hebben.

Selectie proces

Toegang tot veel programma's is via een interview, tenzij je buiten het VK woont. Af en toe maken we kandidaten een aanbieding van een plaats op basis van hun toepassing en kwalificaties alleen.

Medewerkers die bijdragen aan het programma zijn onder meer:

Dr Deirdre Osborne (Co-convenor)

"Mijn basis in de geesteswetenschappen is multidisciplinair en mijn academische carrière is gewijd aan dekoloniaal denken. Mijn liefde voor Engelse literatuur komt voort uit het moment waarop ik voor het eerst werd voorgelezen, en begon te lezen en wat er beschikbaar was om te lezen buiten het conventionele curriculum en literaire geschiedenissen. Op het gebied van zwart-Brits schrijven benader ik de analyse van literatuur met een focus op taal in uitvoering: zoals gedrukt en gelezen (de poëtica ervan), en live gearticuleerd op het podium (de dramatisering ervan).

Mijn cursussen verweven canonieke en niet-canonieke accenten om de lange maar vooral verzonken geschiedenis van zwartheid in Groot-Brittannië te centraliseren. We beschouwen de politieke en esthetische gevolgen van de nasleep van het Britse rijk zoals die vandaag in de hedendaagse cultuur worden ervaren. Ik moedig studenten aan om stemmen te onderzoeken die verder gaan dan de reguliere verhalen - om te werken met de problemen van canoniciteit, culturele legitimatie en een lang leven die dit veld vormen. "

Lees meer op het personeelsprofiel van Deirdre.

Professor Joan Anim-Addo (Co-convenor)

"Ik ben momenteel de convenor voor de undergraduate-optie: Caribbean Women's Writing . Ik roep ook de Pathway ' Literature of the Caribbean and its Diasporas ' bijeen binnen het MA Comparative Literary Studies- programma.

Mijn recente onderzoeksactiviteiten omvatten: Caribische literatuur en diaspora, schrijven van vrouwen, feministische perspectieven, zwarte aanwezigheid in Europa, Caribisch-Schotse interconnecties, creolisatie, interculturaliteit en humanisme.

Eerder onderzoek omvatte Afrikaans-Caribische vrouwenfictie, de zwarte aanwezigheid in Groot-Brittannië (zestiende eeuw tot heden), netwerkvrouwen, geheugen en geschiedenis en creolistiek. "

Lees meer op het personeelsprofiel van Joan.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Lees meer

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Lees Minder