MA in Black British History

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze MA stimuleert nieuwe kennis en inzichten over de onderstudie en vaak gemarginaliseerde ervaringen van zwarte Britten.

Waarom MA Black British History studeren aan Goldsmiths?

  • De meeste studies over zwarte geschiedenis houden zich bezig met Amerikaanse burgerrechten. De focus van dit programma op de zwarte Britse ervaring is een belangrijke stap in het veranderen van dat gesprek en het diversifiëren van het curriculum.
  • Je bestudeert een reeks historische periodes, ideeën en figuren, waaronder de zwarte Tudors; rekeningen van voormalige slaven; abolitionism; zwarte Victorians en Victoriana; religieuze ervaringen; zwarte betrokkenheid tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog, en Afrikaanse en West-Indiase immigratie naar Groot-Brittannië.
  • Je leert belangrijke theorieën en methoden uit het veld van ras / etnische studies en postkoloniale theorie naast de geschiedenis van kolonialisme, slavernij en het Caribisch gebied, en hoe deze zich verhouden tot de zwarte Britse ervaring. Het programma besteedt ook veel aandacht aan machtsvragen en vraagt bijvoorbeeld hoe ras en seksuele geaardheid door de geschiedenis heen en over de hele wereld vaak op onderdrukkende manieren met elkaar zijn verbonden.
  • Onze locatie in Zuid-Londen is erg belangrijk voor ons. Je zult in staat zijn om kennis te maken met de rijke lokale geschiedenis rond Goldsmiths, van de scheepswerven van Deptford tot de locaties van de Battle of Lewisham en de Black People's Actiedag.
  • Je maakt deel uit van rijk academisch erfgoed - we doen al tientallen jaren onderzoek op het gebied van zwarte ervaring en racestudies. Goldsmiths biedt een MA Black British Writing-programma en een MA Race, Media en Social Justice-cursus waaruit studenten kunnen kiezen om een relevante module te nemen als onderdeel van hun studieprogramma. We zijn ook de thuisbasis van het Centre for the Caribbean and Diaspora Studies, dat actief betrokken is bij de lokale gemeenschap. Het is een van de weinige door Caraïben geleide onderzoekscentra in een universitaire omgeving.

Wat ga je studeren

Je bestudeert de volgende kernmodules:

Module titel Credits
Verkenningen en debatten in Black British History 30 studiepunten
Onderzoeksvaardigheden 30 studiepunten
Proefschrift 60 studiepunten

Je zult ook twee optionele modules bestuderen.

De optiemodules bieden een scala aan regionale, conceptuele en methodologische posities van waaruit de zwarte Britse geschiedenis van de vroegmoderne tijd tot heden kan worden onderzocht en onderzocht. Opties kunnen een temporele of geografische focus hebben, een thematische of methodologische nadruk, of een overzicht geven van recent en belangrijk wetenschappelijk werk op het gebied van zwarte Britse geschiedenis.

In discussie met de programmacallers in beide afdelingen, kunt u een van de opties kiezen die niet worden aangeboden door het MA Black British History-programma. Dit kan elke andere History MA-module of modules van andere afdelingen binnen de University of London omvatten.

Module titel credits
British Empire to Empire Windrush - Black Britons in a Age of Reform 30 studiepunten
Black Abolitionists in the Age of Liberty: van de Zant tot de Zong and Beyond 30 studiepunten
The London Breed: Society and Culture in the Postcolonial City 30 studiepunten
Trumpeters, Divers en Blackamoors: The Black Tudors 30 studiepunten

Tussenliggende exitpunten

Het is mogelijk om het programma vroegtijdig te verlaten met een Postgraduate Diploma of Postgraduate Certificate als specifieke leerresultaten zijn bereikt. Deze opties kunnen worden besproken met de cursusconvenant.

Toelatingseisen

Studenten moeten normaal gesproken de eerste graad van ten minste hogere tweede klas standaard in de geschiedenis of een ander passend onderwerp hebben, of verwachten te behalen, of gekwalificeerd zijn door eerdere ervaring en in staat zijn om het vermogen om op masterniveau te werken aan te tonen.

Aanvragers die niet zijn afgestudeerd, of die een diploma in een niet-verwant veld of een andere kandidaten hebben, kunnen worden onderworpen aan een kwalificatie-examen in de vorm van essaywerk.

Internationale kwalificaties

We accepteren een breed scala aan internationale kwalificaties.

Als Engels niet je eerste taal is, heb je een IELTS-score (of gelijkwaardige Engelse taalkwalificatie) van 6,5 met een 6,5 schriftelijk nodig om dit programma te studeren. Als je hulp nodig hebt met je Engelse taal, bieden we een aantal cursussen die je kunnen helpen je voor te bereiden op een studie op postdoctoraal niveau.

122488_photo-1505664194779-8beaceb93744.jpgGiammarco Boscaro / Unsplash

Hoe te solliciteren

U solliciteert rechtstreeks op Goldsmiths met behulp van ons online sollicitatiesysteem.

Voordat u uw aanvraag indient, moet u beschikken over:

  • Details van uw opleidingsgeschiedenis, inclusief de data van alle examens / beoordelingen.
  • Het e-mailadres van uw scheidsrechter, aan wie wij een referentie kunnen vragen, of een elektronische kopie van uw academische referentie.
  • Een persoonlijke verklaring - deze kan worden geüpload als Word-document of PDF of online worden ingevuld.
  • Een essay van 1000 woorden - zie hieronder voor meer informatie *.
  • Indien beschikbaar, een elektronische kopie van uw educatieve transcriptie (dit is met name belangrijk als u buiten het VK hebt gestudeerd, maar dit is niet verplicht).

U kunt uw voortgang op elk gewenst moment opslaan en terugkeren naar uw toepassing door u aan te melden met uw gebruikersnaam / e-mailadres en wachtwoord.

* Als onderdeel van uw aanvraag wordt u gevraagd een kort essay te schrijven (maximaal 1.000 woorden) waarin de betekenis wordt aangegeven van een primaire bron die verband houdt met uw eigen onderzoeksinteresses voor uw voorgestelde studieprogramma bij Goldsmiths. Naast de primaire bron moet u ten minste één secundaire bron gebruiken om uw analyse te ondersteunen. Gebruik alstublieft Chicago of MHRA citatiestijl.

Wanneer aanvragen

We accepteren aanvragen vanaf oktober voor studenten die in september willen beginnen.

We raden u aan uw aanvraag zo snel mogelijk in te vullen, ook als u uw huidige studieprogramma nog niet hebt voltooid. Het is heel gewoon om een plaats aangeboden te krijgen die afhankelijk is van het behalen van een bepaalde kwalificatie.

Late aanvragen worden alleen overwogen als er spaties beschikbaar zijn.

Als u financiering aanvraagt, kunt u mogelijk een eerdere aanvraagdeadline hebben.

Careers

Deze cursus geeft je een uitstekende basis voor een reeks carrières in en rond diversiteitsvraagstukken. Het zal je ook helpen je voor te bereiden op een carrière in de journalistiek en de media - je kunt optiemodules volgen en expertise opdoen van degenen die onze programma's Race, Media en Social Justice en History and Journalism onderwijzen.

Je krijgt algemene geschiedenisvaardigheden, waaronder het analyseren van bronnenmateriaal, het ontwikkelen en ondersteunen van argumenten, het verzamelen en analyseren van gegevens, evenals effectieve schriftelijke en gesproken communicatievaardigheden die kunnen worden overgedragen naar een breed scala van domeinen, van particuliere bedrijven tot het onderwijs en de NGO-sector .

We hebben partnerschappen opgezet met de Black Cultural Archives en het George Padmore Institute die mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling zoals stages en stages mogelijk maken. U kunt ook profiteren van toegang tot de Goldsmiths Special Collections - een bibliotheekarchief dat mogelijkheden biedt voor onderzoeksprojecten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Lees meer

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Lees Minder