MA in American Studies

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De robuuste aanwezigheid van de Verenigde Staten over de hele wereld, goed waarneembaar in de context van politiek, economie en cultuur, vereist een geheel van experts die - naast uitstekende Engelse taalvaardigheden - een gespecialiseerde kennis hebben van geschiedenis, politiek, maatschappij, cultuur, taal en literatuur van de Verenigde Staten. Met dit doel voor ogen, probeert het American Studies MA-programma zijn afgestudeerden de nodige theoretische kennis en praktische vaardigheden bij te brengen die vruchtbaar kunnen worden gebruikt in zowel particuliere als publieke instellingen die geïnteresseerd zijn in de communicatie en / of vertegenwoordiging van Amerikaanse waarden en belangen.

Het tweejarige programma biedt geen onderwijskwalificaties. Studenten komen in aanmerking voor toelating tot Ph.D. programma's. In het kader van de mastercursus krijgen studenten mogelijkheden om zich voor te bereiden op doctoraatsstudies.

Het doel van deze cursus is specialisten op hoog niveau op te leiden die kunnen voldoen aan de specifieke eisen van de arbeidsmarkt op het gebied van culturele en interculturele uitwisseling. Naast lokale, nationale of internationale autoriteiten in de publieke sector, is het belangrijk om de groeiende behoefte aan Franse afgestudeerden in de particuliere sector te onderstrepen, bijvoorbeeld bij multinationale bedrijven.

De training zal de student ook voorbereiden om door te gaan in een van de Doctoral Schools van de faculteit.

Onze afgestudeerden vinden vooral functies in de sectoren onderwijs en onderzoek, toerismebeheer, bankieren en financiën en interculturele communicatie.

Dit programma geeft een uitgebreid overzicht over alle gebieden van Amerikaanse studies - literatuur, cultuur, politiek, geschiedenis en taal - en leidt specialisten op die goed thuis zijn in zowel de kritische als de toegepaste theorie met betrekking tot de Verenigde Staten van Amerika. Diploma-houders beschikken over solide vaardigheden om onafhankelijk onderzoek uit te voeren, relevante informatie te beoordelen en te verwerken en hun bevindingen te communiceren volgens hoge academische normen.

Kracht van het programma

Studenten verwerven een grondige kennis van en vloeiend in Amerikaans Engels (mondeling en schriftelijk, academische stijl) diepgaande kennis van de cultuur, geschiedenis en literatuur van de Verenigde Staten.

Carrièremogelijkheden

Onze afgestudeerden vinden ook banen in de sectoren journalistiek en media, onderwijs, toerisme, marketing en reclame, bank- en accountancy, uitgeverijen en omroepen, en overheidsorganisaties.

Vacature voorbeelden

Journalist, media-expert, docent, marketing- en reclamemanager, specialist in diplomatieke zaken.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Aanvragers moeten houder zijn van een universitaire bachelor's degree (of een gelijkwaardig college degree) in de onderstaande velden. Volledige credit erkenning wordt alleen gegeven voor een bachelor's degree in Engels en American Studies.

In het geval van een bachelordiploma in Hongaarse studies, Germaanse studies, Romaanse studies, geschiedenis en liberale kunst, wordt elke graad afzonderlijk beschouwd en worden transcripties van je BA-graad en cursusbeschrijvingen gevraagd. De aanvrager moet 50 studiepunten (maar ten minste 38 om deel te nemen aan het programma) uit het vakgebied Engels en Amerikaans Studies (30 studiepunten uit de Amerikaanse Engelse taal, Amerikaanse literatuur en cultuur).

De onderwijs- en uitkomstvereisten worden bepaald door het ministerie van menselijke capaciteiten, Verordening nr. 18/2016. (VIII.5). Details van de aanvraag en het toelatingsproces worden bepaald door de organisatorische en operationele voorschriften van ELTE.

Taalvereisten
 • TOEFL PBT (papieren test): 550-583 of
 • TOEFL IBT (internettest): 79-93 of
 • IELTS (International English Language Testing System): 6.5
 • CEFR (Common European Framework of Reference): C1
 • De instructietaal voor het hele programma is Engels.

Afhankelijk van zijn (academische) profiel, kan de aanvrager voorbereidende cursussen worden aangeboden als dit niveau van bekwaamheid nog niet is bereikt.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Middelbare school diploma
  Notariële kopie alleen op aanvraag.
 • Bachelor-niveau
  Een officieel exemplaar van je afgeronde bacheloropleiding
 • Transcript of records
 • Een CV (in het Engels, in MS Word-formaat met één lage resolutie foto)
 • Motivatiebrief (maximaal 500 woorden)
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
  Gescand, in kleur, moeten alle persoonlijke gegevens en de vervaldatum worden getoond. Het paspoort moet geldig zijn.
 • Kopie overdracht overdrachtskosten.
 • Kopie van de entree examen overdracht.
 • Taal certificaat
  Officiële testresultaten of certificaten moeten worden verstrekt; zie opleidingsspecifieke vaardigheidseisen.
 • Overig: een officiële Engelse vertaling van de certificaten en de archieven als de taal van het origineel niet Engels is.
Optionele documenten voor opnames
 • Onderzoeksvoorstel
  Neem contact op met de coördinerende afdeling voor meer informatie
 • Referentie brief
  Wordt ook "aanbevelingsbrief" genoemd. Van een voormalige instructeur en / of werkgever.
 • Autorisatiebrief
 • Als de aanvrager tijdens het aanvraagproces gebruik maakt van de diensten van een niet-gecontracteerde derde, moet een machtigingsbrief worden ondertekend. Aanvragen worden niet zonder verwerkt.
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Aanvragen worden alleen in behandeling genomen als de aanvraagkosten (150 EUR; niet-restitueerbaar) zijn overgemaakt naar de bankrekening van de faculteit.

De resultaten en de officiële beslissing worden bekendgemaakt in het aanvraagsysteem.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder