MA hedendaagse kunstpraktijk (kritische praktijk, bewegend beeld, prestaties en publieke sfeer)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer zes opeenvolgende jaren (2015-2020) aan de nummer één gerangschikte kunst- en designuniversiteit ter wereld in de QS World University Subject Rankings.

Over het programma

Het programma Contemporary Art Practice biedt een discursieve omgeving om hedendaagse kwesties te bespreken voor het nadenken over, het maken en tonen van beeldende kunst. We leveren dit via vier Pathways : Critical Practice, Moving Image, Performance en Public Sphere.

Onze benadering van hedendaagse kunstpraktijken wordt niet bepaald door technologie of materiaal, hoewel van u wordt verwacht dat u de juiste technische middelen gebruikt om uw werken te maken. Je hebt toegang tot College-brede technische workshops volgens academische behoefte, evenals alle faciliteiten binnen de School of Arts & Humanities.

We bieden een discursieve omgeving om hedendaagse kwesties te bespreken voor het bedenken, maken en weergeven van beeldende kunst, ondersteund door individuele tutorials, seminars en cross- Pathway crits. Je hebt een flexibele studioruimte gehad die collectief of individueel kan worden gebruikt en toegang tot een scala aan technische faciliteiten en mogelijkheden om bij te dragen aan tentoonstellingen, projecten, buitenlandse reizen en internationale uitwisselingen (inclusief Parijs en Kyoto).

Wanneer u zich aanmeldt voor dit programma, selecteert u een van deze gespecialiseerde Pathways .

Kritische praktijk: Breid de kritische dimensies van uw praktijk uit en ontwikkel deze

Bewegend beeld: documentaire, abstracte film en door scripts aangedreven verhalende cinema

Prestaties: verduidelijken wat het maken van uitvoeringen als geheel of als onderdeel van een bredere werkpraktijk betekent

Public Sphere: verder begrip van de sociale functie van kunst

Show 2019: Installation view

Toelatingseisen

Kandidaten worden volledig op verdienste geselecteerd en sollicitaties worden van over de hele wereld verwelkomd. Het selectieproces beschouwt creativiteit, verbeeldingskracht en innovatie zoals aangetoond in uw portfolio, evenals uw potentieel om te profiteren van het programma en om in het algemeen hoge MA-normen te bereiken.

Van kandidaten wordt in het algemeen verwacht dat ze een goede BA-graad hebben behaald aan een cursus beeldende kunst. Je moet in staat zijn om een originele en kritische benadering van beeldende kunst aan te tonen, evenals een vaardigheid om in te spelen op huidige theorieën over kunst en cultuur die hun praktijk beïnvloeden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Lees Minder