MA filmstudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Filmstudies aan de University of Southampton zijn goed ingeburgerd en lopen al 15 jaar. Het MA-programma is een solide en uitdagende opleiding, een van de meest onderscheidende kenmerken van het programma is de nadruk op de transnationale en mondiale perspectieven op cinema. Het programma wordt gegeven door wetenschappers met een internationale reputatie en heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van onderzoek en publicatie, waaronder topping league-tabellen voor de beste filmafdeling in het VK in The Guardian en voor onderzoek in de nationale onderzoeksbeoordeling van 2009 (onder European Studies).

Introductie van je cursus

De MA in Film Studies graad biedt de mogelijkheid voor u om de evolutie van de cinema te onderzoeken, van klassieke filmtheorie tot post-klassieke en actuele kwesties in de filmdistributie. Deze mastercursus kan waardevolle inzichten bieden in de filmindustrie en neemt je mee op een carrièrepad dat kan leiden tot belonende beroepen in de kunst- en media-industrie.

Het MA-programma in Filmstudies biedt een flexibele studierichting die zich concentreert op een weloverwogen en theoretische benadering van onderzoeksmethoden, waarbij nauwkeurige tekstuele analyse en filmgeschiedenis worden omarmd, evenals een keuze aan opties die aansluiten bij uw eigen interesses. Het MA Film Studies-programma is ontworpen om je uit te rusten met een reeks praktische en intellectuele vaardigheden die je in staat zullen stellen om je diploma met succes af te ronden en je in een goede positie te brengen om werk te vinden in de kunst- en media-industrie.

Typische toelatingseisen

Eerste of tweede graad hogere graad of een gelijkwaardige norm in andere kwalificaties die door de universiteit zijn goedgekeurd voor een vak met betrekking tot kunst

De Engelse taal

IELTS 6,5 algemeen, met minimaal 6,0 in alle componenten, of een gelijkwaardige standaard in andere kwalificaties goedgekeurd door de universiteit

Selectie proces

  • Intake: 15
  • Gemiddelde aanvragen per plaats: 4
  • Academische toelatingseisen: eerste of tweede graad hogere graad, of een gelijkwaardige norm in andere kwalificaties goedgekeurd door de universiteit in een kunstgerelateerd onderwerp.
  • Engelse taal toelatingseisen: IELTS 6.5 overall, met minimaal 6.0 in alle componenten, of een gelijkwaardige standaard in andere kwalificaties goedgekeurd door de universiteit.
  • Selectieproces: online applicatie

Typische cursusinhoud

Je zult worden aangemoedigd om je eigen onderzoeksinteresses te ontwikkelen, door de vaardigheden en middelen toe te passen die je tijdens het programma verkrijgt. Tegelijkertijd bevorderen we een samenwerkend ethos waarin studenten kennis en ideeën uitwisselen. De nadruk ligt op de progressie om de richting van je diploma zelf vorm te geven, in plaats van te vertrouwen op je docenten om de agenda voor je te bepalen.

Hoe zal je leren?

Op een postacademisch onderwezen programma wordt het onderwijs geleid door academisch personeel, waardoor je je kunt engageren met en bijdragen aan het wereldleidende onderzoek dat wordt uitgevoerd in Geesteswetenschappen in Southampton. Je voltooit een kernprogramma voor ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden in combinatie met een reeks modules die je selecteert op basis van je persoonlijke doelen en doelstellingen. Elk programma biedt een breed en fascinerend scala aan modules met betrekking tot onze specialismen, geleid door academici die experts zijn in hun gekozen onderzoeksgebieden en die je willen betrekken bij hun ervaring.

Lesgeven en leren vindt plaats via een verscheidenheid aan studentgerichte activiteiten, voornamelijk gericht op seminardiscussies, ondersteund door individuele tutorialsupvisering. Denkvaardigheden worden ontwikkeld door activiteiten zoals een seminardiscussie, mondelinge presentaties, zelfstudieoverleg en de essays en het proefschrift. Naast het gebruik van op het internet gebaseerde bronnen, worden uitgebreide lectuur en evaluatie van secundaire bronnen die op module-leeslijsten worden aangegeven, actief aangemoedigd.

Een groot deel van de postdoctorale studie is onafhankelijk leren. Programma's zullen je kritisch bewustzijn ontwikkelen, je aanmoedigen om na te denken over de methodologieën die worden gebruikt bij verdere studie en deze toe te passen op de lectuur en het onderzoek dat je onderneemt als onderdeel van je studie.

Beoordeling

De primaire beoordelingsmethode voor het testen van je kennis en inzicht is een essay van 4-5.000 woorden voor elke module, het onderwerp dat normaal wordt besloten in overleg met de modulebegeleider. Je wordt ook gevraagd om je belangrijkste vaardigheden te demonstreren door deel te nemen aan individuele en groepspresentaties, lesoefeningen, essays en het proefschrift. Het proefschrift van 20.000 woorden is een kernelement bij het verkrijgen van de juiste vaardigheden en de toepassing van onderzoekstechnieken. Uw supervisor is beschikbaar om regelmatig en ondersteunend advies, begeleiding en feedback te geven over uw voortgang.

Professionele ontwikkeling

Een Masters-diploma stelt u in staat om de belangrijkste vaardigheden die werkgevers zoeken, zoals: time management, verder te ontwikkelen; probleemoplossing; teamwork; deadline en projectbeheer; cultureel bewustzijn; zelfstandig werken; gebruik van je initiatief; relatiebouwen; kritisch denken en onderzoeksanalyse. Bovendien leer je om je ideeën en enthousiasme over te brengen aan een breed publiek.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Over 6,500 international students from more than 135 countries choose to study at the University of Southampton each year. In addition, we have links with universities and partners around the world, m ... Lees meer

Over 6,500 international students from more than 135 countries choose to study at the University of Southampton each year. In addition, we have links with universities and partners around the world, making us a truly international institution. Here at Humanities, we are fascinated by people and their activities and achievements over the centuries, from prehistory to the modern day. We are well-known for ground-breaking and internationally-significant research and education across our wide-ranging disciplines, most of which are ranked in the top ten across British universities. Lees Minder