Lees de Officiële Beschrijving

creative writing

MA creatief schrijven

De MA in Creative Writing aan de Nottingham Trent University is een van de langst bestaande postdoctorale opleidingen in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk, met een sterke staat van dienst van zijn afgestudeerden. Ontworpen voor getalenteerde en toegewijde schrijvers, wordt de cursus gegeven door een team van bekroonde schrijvers en academici.

Je gaat deelnemen aan een levendige gemeenschap van andere schrijvers en docenten, waar je de kans krijgt om in verschillende genres te werken, waaronder fictie, poëzie, fictie voor kinderen en jonge volwassenen, en schrijven voor radio, podium en scherm.

Wat ga je studeren

De cursus nodigt u uit om uw schrijfsterkten te ontwikkelen door een kader te bieden waarbinnen u uw eigen en elkaars werk kunt bespreken. De kern van de cursus bestaat uit workshops voor kleine groepen en een reeks seminars door medewerkers, gastschrijvers, uitgevers en professoren, waaronder de internationaal befaamde scenarioschrijver William Ivory. Andere gastsprekers waren David Almond, Alan Hollinghurst, Kathleen Jamie, Jackie Kay, Alan Jenkins, Alison Moore, Carrie Etter, David Lodge, Michèle Roberts en Miranda Seymour. Door belangrijke koppelingen te leggen met de uitgeverij- en redacteursbranche, werkt u nauw samen met medewerkers en gastsprekers om uw werk tot een uitstekende standaard te ontwikkelen.

modules

Deze cursus is onderverdeeld in modules die een aantal studiepunten waard zijn en die afzonderlijk worden onderwezen en beoordeeld. Om je diploma te halen, moet je alle modules halen om 180 studiepunten te verzamelen.

Kernmodules

 • Schrijven: onderzoeksmethoden, theorie en praktijk (40 punten): deze kernmodule is een verplichte inleidende cursus voor alle alt = "studenten creatief schrijven. Door middel van een reeks lezingen en workshops door experts uit het veld, ontwikkel je kritisch gefundeerde meningen over sleutelkwesties en trends in hedendaags schrijven De module bevat regelmatige praktische oefeningen op gevorderd niveau om je technische vaardigheden te verbeteren, evenals een reeks korte projecten om je te helpen hoogstaande vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van onderzoek, schrijven, redactie en kritiek.
 • Dissertatie (60 punten): Het proefschrift vertegenwoordigt het hoogste niveau van specialisatie van de MA. Individuele projecten worden gekozen door studenten in overleg met hun begeleiders en zijn onderworpen aan goedkeuring door externe examinatoren. Tutorials zullen u adviseren over lees- en onderzoeksmethoden en aspecten van de precieze vorm die u hebt gekozen om na te streven.

Optionele modules

U kiest ook twee van de volgende 40 krediet optionele modules *:

 • Fictie
 • Poëzie
 • Schrijven voor radio, stage en scherm
 • Fictie voor kinderen en volwassenen.

Deeltijdstudenten voltooien de module Schrijven: theorie en praktijk en hun eerste optie in het eerste jaar en het proefschrift en hun tweede optie in het tweede jaar. (Modules worden afhankelijk van de vraag uitgevoerd, maar het is zeer ongebruikelijk dat ze niet worden uitgevoerd.)

Hoe je het geleerd hebt

Hoe zal ik leren?

De kerncursus bestaat uit een reeks lezingen en seminars over verschillende aspecten van het schrijfproces, met optionele modules met praktische schrijfworkshops. Studenten kiezen momenteel twee opties uit Fictie, Kinder- en Jonge volwassen fictie, Poëzie en Schrijven voor Radio, Toneel en Scherm.

De kerncursus organiseert regelmatig lezingen en lezingen door schrijvers. Gasten hebben opgenomen:

 • David Almond
 • Neil Arksey
 • Carrie Etter
 • Jenny Diski
 • Joe Dunthorne
 • Geoff Dyer
 • Michael Eaton
 • Alan Hollinghurst
 • Kathryn Hughes
 • Jackie Kay
 • Melanie McGrath
 • Jon McGregor
 • Hamish Macoll
 • Kate Mosse
 • Alan Jenkins
 • Alan Sillitoe
 • Amanda Whittington.

Schrijvers van het Engelse onderwerpsteam dragen ook bij aan de MA, net als agenten, redacteuren en andere schrijvende professionals.

Beoordeling

Studenten nemen de kernmodule, twee opties en een proefschrift (deeltijdstudenten doen de tweede optie en het proefschrift in hun tweede jaar). Er zijn twee toewijzingen in elke optie.

Onderzoeksmogelijkheden

Creatief schrijven en kritisch / creatief schrijven Ph.D. supervisie is ook beschikbaar. We hebben een bloeiende Ph.D. gemeenschap en specialismen tegenover alt = "creatief schrijven en Engelse literatuur.

Een nieuwe taal leren

Naast je studie, heb je ook de mogelijkheid om een ​​nieuwe taal te leren. Het Universitair Taalprogramma (ULP) is beschikbaar voor alle studenten en geeft je de mogelijkheid om een ​​geheel nieuwe taal te leren of om de vaardigheden die je al hebt te verbeteren.

Een nieuwe taal leren kan:

 • verbeter uw communicatieve vaardigheden
 • verrijk uw ervaring wanneer u naar het buitenland reist
 • boost je carrièreperspectieven.

Carrière en inzetbaarheid

Carrièreontwikkeling

De unieke flexibiliteit van de cursus stelt studenten in staat om te werken in verschillende genres, waaronder fictie, poëzie, fictie voor kinderen en jonge volwassenen, schrijven voor radio, podium en scherm en creatieve non-fictie. Advies over het publiceren en lezingen over de schrijfindustrie zijn opgenomen in de structuur van de cursus en er zijn mogelijkheden om uitgevers, redacteuren en agenten te ontmoeten. Studenten worden aangemoedigd om sterke banden op te bouwen met de bloeiende literatuurgemeenschap van Nottingham en worden uitgenodigd om deel te nemen aan lokale evenementen, lezingen en festivals.

Elk jaar produceren en publiceren onze studenten hun eigen hoogwaardige anthologie van origineel alt = "creatief schrijven. Dit geeft studenten een onschatbaar inzicht in de redactie- en uitgeverswereld, en introduceert hun werk aan een breder publiek.

Veel pas afgestudeerden hebben agenten en publishing-deals gekocht.

Hoewel deze cursus geen formele stageplaatsing biedt, is het vakgericht en hebben veel pas afgestudeerden agenten en publiciteitsdeals verworven.

Toelatingseisen

UK

 • Een goede graad (minimaal 2,2); toepassingen worden primair beoordeeld op de kwaliteit van het schrijfvoorbeeld en de bewering
 • Voeg een 3000-woord alt = "creatief schrijfvoorbeeld OF ca. 100 regels poëzie, OF een gelijkwaardige mix van poëzie en proza ​​/ script toe.
 • Bewijs in persoonlijke verklaring van een verplichting tot schrijven

Internationale

We accepteren kwalificaties van scholen, hogescholen en universiteiten over de hele wereld voor toegang tot onze cursussen. Als u niet zeker weet hoe uw internationale kwalificatie overeenkomt met onze cursusvereisten, bezoekt u onze internationale kwalificatiepagina.

Pre-mastercursussen

Als je een Pre-Masters-cursus moet doen om aan onze cursusvereisten te voldoen, bezoek dan Nottingham Trent International College (NTIC) . Als je al in het Verenigd Koninkrijk op een school of universiteit studeert en je wilt weten of we je kwalificatie kunnen accepteren, ga dan naar onze pagina voor pre-masters en basiscursussen .

Engelstalige toelatingseisen

Als Engels niet de eerste taal is, moet u ons laten zien dat uw taalvaardigheid sterk genoeg is voor intensieve academische studie. We vragen meestal om een ​​IELTS-test en we accepteren enkele alternatieve Engelse taaltesten.

 • Raadpleeg onze Engelstalige pagina voor een lijst met onze taalvereisten.
 • Als je een pre-sessionale Engelse taalcursus moet volgen om aan de Engelse vereisten te voldoen, bezoek dan onze pre-sessional Engelse cursuspagina.
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 7 andere vakken van Nottingham Trent University: School of Arts and Humanities »

Laatst bijgewerkt op October 3, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019