MA creatief schrijven

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De kern van de Manchester Writing School zijn onze masterprogramma's in Creative Writing, beschikbaar om te studeren op de campus in Manchester, en ook van overal ter wereld via online afstandsonderwijs.

Tijdens ons Master of Arts (MA) Creative Writing-programma, verken en oefen je technieken en stijlen van modern en hedendaags schrijven en pas je deze toe door de ontwikkeling van je eigen creatieve werk. MA-studenten volgen een aangeleerd element dat schrijfworkshops combineert met leeseenheden en een keuzevak en vervolledigt hun studie door het indienen van een uitgebreid stuk schrijven uit een voorgesteld volledig boek of script.

Je specialiseert je in een van de volgende routes: romans schrijven (inclusief korte fictie), poëzie, schrijven voor kinderen en jongvolwassenen, scriptschrijven (voor het podium, scherm of radio) of creatieve non-fictie.

De MA is beschikbaar om te voltooien in een jaar fulltime of twee jaar parttime. Deze cursus is beschikbaar om op de campus te studeren (voltijds of deeltijds) of online (alleen deeltijds). De belangrijkste instroom van studenten is in september, maar het is ook mogelijk om in januari te beginnen met studeren.

De Faculteit der Letteren en Geesteswetenschappen biedt beurzen aan ter waarde van £ 2,000 voor afgestudeerden met een eerste klas onderscheiding of een hogere tweedeklasgraad. Excellentiebeurzen zijn beschikbaar voor fulltime thuis- en EU-studenten voor 20/21 deelname.

Kenmerken en voordelen

 • Het meest succesvolle programma in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk vandaag - met meer dan 95 studenten en afgestudeerden die de eerste boeken in de afgelopen tien jaar hebben gepubliceerd.
 • Een opwindende evenementenkalender - regelmatige evenementen, podcasts en vraag-en-antwoordsessies met gastschrijvers op kunstlocaties Manchester Met en Manchester.
 • Brancheverbindingen - Sterke banden met de uitgeverswereld met bezoeken van grote agenten, redacteuren en uitgevers.
 • Flexibel leren - basislees- en workshopeenheden vinden plaats in de avonden (18-20 uur Britse tijd) tijdens de herfst- en lentetermijnen met keuzevakken die worden gegeven op een intensief driedaags model of onafhankelijk worden bestudeerd met een-op-een zelfstudiebegeleiding tijdens de zomerperiode.
 • Een uitgebreid stuk schrijven - alle MA-studenten zullen een uitgebreid stuk schrijven uit een voorgesteld volledig boek of script voltooien, ondersteund door een periode van één-op-één supervisie.
 • Krijg een MFA - Studenten die de MA met succes hebben afgerond, kunnen hun studie voortzetten met een extra jaar, nog eens 120 studiepunten voltooien (inclusief het schrijven van een volledig boek of script) en het behalen van een MFA.
 • Live online onderwijs - het kernonderwijs voor studenten op afstand is via wekelijkse chatroomsessies op tekstbasis in de avondonderwijs-slots. Deze master kan volledig online worden voltooid zonder ooit naar Manchester te hoeven komen.
 • Academische expertise - onderwezen door spraakmakende schrijvers en critici, waaronder Susan Barker, Laura Barnett, Andrew Biswell, Malika Booker, Chloe Buckley, Sarah Butler, Eleanor Byrne, David Cooper, Carol Ann Duffy DBE, Nikolai Duffy, Paul Evans, Catherine Fox, Rachel Genn, Blanka Grzegorczyk, Andrew Michael Hurley, Sarah Ilott, Oliver Harris, Rachel Lichtentsein, Jennifer Nansubuga Makumbi, Anjum Malik, Alistair McDowall, Andrew McMillan, Livi Michael, Helen Mort, Gregory Norminton, Adam O'Riordan, Minoli Salgado, Michael Symmons Roberts, Monique Roffey, Nicholas Royle, Karen Solie, Jean Sprackland, Simon Stephens, Joe Stretch, Alex Wheatle MBE en Julie Wilkinson.
 • Visiting Fellows - onze cursussen bevatten bijdragen van onze bezoekende fellows, waaronder Sherry Ashworth, Ed Caesar, Mandy Coe, Tim Cresswell, Amanda Dalton, Steve Dearden, Paul Dowswell, Boris Dralyuk, Guy Garvey, Colin Harvey, Rachel Mann, Shirley May, André Naffis-Sahely, Ra Page, Stephen Raw, David Shook, Hugh Stoddart en Barry Wood.

"Een van de grootste genoegens van mijn werkende leven blijft de Manchester Writing School aan de Manchester Metropolitan University , een afdeling met een echt gevoel van familie, prestatie en feest, en een ethos van koestering en innovatie."
Carol Ann Duffy

Cursusinformatie

Deze MA combineert schrijfworkshops, waar je je eigen work-in-progress produceert en ontwikkelt met regelmatige feedback van docenten en collega's, met leescursussen, die kijken naar de technieken, vormen en stijlen die worden gebruikt door een reeks schrijvers in moderne en hedendaagse literatuur . Alle studenten volgen ook een keuzevak uit een reeks opties. Deze keuzevakken kunnen ook afzonderlijk als discrete korte cursussen worden gevolgd. Het laatste werk voor de MA is het proefschrift - een uitgebreid stuk creatief schrijven uit een voorgesteld volledig boek of script. Dit ene jaar is verdeeld over twee jaar voor deeltijd- en online studenten.

Kerneenheden zijn onder meer:

 • Eenheden lezen x2
 • De workshop x2
 • Proefschrift

Optionele eenheden zijn onder meer:

 • Utopieën en dystopieën (30 studiepunten)
 • Hoe maak je een kinderboek (30 studiepunten)
 • Crime fiction (30 studiepunten)
 • Creatief project
 • Schrijven over relaties (30 studiepunten)
 • Creatief schrijven onderwijzen (30 studiepunten)

Plaatsingsmogelijkheden

De Manchester Writing School is een van de toonaangevende scholen voor creatief schrijven in het Verenigd Koninkrijk. Het is ook de thuisbasis van baanbrekende outreach-activiteiten, internationale schrijfwedstrijden, series literaire evenementen in de hele stad, innovatieve publicatieprojecten, het Manchester Children's Book Festival en de nieuwe Manchester Poetry Library. Deze activiteiten bieden onze studenten veel mogelijkheden om betrokken te raken en hun ervaring in een aantal opwindende richtingen te ontwikkelen.

Uitsplitsing van studie en beoordeling

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Fulltime 34% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 66% zelfstudie
 • Deeltijds 34% hoorcolleges, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 66% zelfstudie

Beoordeling

 • Fulltime 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek
 • Parttime 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek

Toelatingseisen

Om je aan te melden, moet je een ingevuld aanvraagformulier, een voorbeeld van creatief schrijven, een kritische beoordeling en een referentie indienen. U kunt zich online aanmelden of hier een aanmeldingsformulier downloaden: MMU .ac.uk / study / postgraduate / solliciteer / postdoctorale cursus.

Op het aanmeldingsformulier wordt u gevraagd een persoonlijke verklaring af te leggen en deze dient u te gebruiken om ons iets over uzelf te vertellen en een goed beeld te geven van wat u hebt gelezen en geschreven en wat u ertoe heeft gebracht om voor onze cursus te solliciteren. Voor de creatieve steekproef moeten aanvragers van de routes Novel, Children's / YA en Creative Non-Fiction maximaal 2000 woorden proza indienen (een volledig stuk of een uittreksel / fragmenten uit een langer werk); poëzie-aanvragers moeten maximaal 15 gedichten indienen; Aanvragers van scenarioschrijven moeten maximaal 15 minuten doorlooptijd van het script indienen. De kritische recensie moet maximaal 500 woorden lang zijn, gericht zijn op hedendaags werk en blijk geven van nauwkeurige lezing, en uitleggen wat het is met het stuk dat je nuttig vindt als schrijver. Zowel de creatieve als de kritische voorbeelden moeten relevant zijn voor de specialistische route waarop u solliciteert (roman OF poëzie OF schrijven voor kinderen / YA OF scriptschrijven OF creatieve non-fictie). Uw referentie kan afkomstig zijn van iemand met een professionele reputatie (bijv. Een huidige of voormalige werkgever of tutor) die kan instaan voor uw geschiktheid voor een studie op postdoctoraal niveau of de kwaliteit van uw schrijven, of, als u geen referentie kunt krijgen van iemand die bekend is met uw geschreven werk, verifieer eenvoudig uw identiteit.

Verzamel en verzend het aanvraagformulier, schrijfvoorbeeld, recensie en referentie, waar mogelijk. Het zal de verwerking van uw aanvraag niet versnellen als u sommige elementen nu opstuurt en andere volgt. We raden u aan om elektronisch in te dienen bij ons Direct Admissions-team op direct @ MMU .ac.uk, hoewel u begrijpt dat dit misschien niet in alle gevallen mogelijk is en dat u inzendingen per post kunt accepteren. U hoeft geen kopieën van certificaten van eerdere kwalificaties op te nemen, tenzij we hen specifiek vragen, onze toelatingsdocenten zullen uw aanvraag beoordelen op de sterkte en kwaliteit van het schrijven in het ingediende portfolio.

We hebben elk jaar in september en januari toegang tot het programma. Hoewel er geen vaste deadline is voor de ontvangst van aanvragen, raden we aan om voor eind augustus in te schrijven voor deelname aan september en medio december voor deelname aan januari. Normaal gesproken streven we ernaar om binnen vier weken na ontvangst van alle vier de elementen op aanvragen te reageren: aanvraagformulier, schrijfvoorbeeld, beoordeling en referentie, hoewel het buiten de termijn wat langer kan duren.

Elke aanvraag wordt toegewezen aan een gespecialiseerde tutor in de door de kandidaat gekozen discipline, die deze leest en beoordeelt, op zoek naar bewijs van:

 • Een zeer hoge standaard van geschreven Engels;
 • Creatief talent en potentieel;
 • Controle van vorm, stijl en techniek;
 • Betrokkenheid bij het schrijven en ontwikkelen van schrijfvaardigheid door workshops en supervisie;
 • Aanzienlijk lezen binnen het relevante veld.

Kandidaten van wie de eerste taal geen Engels is, moeten bewijs van Engelse taalvaardigheid overleggen. Buitenlandse aanvragers hebben IELTS nodig met een algemene score van 7,0 of een gelijkwaardige geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Als je sollicitatie aan deze criteria voldoet, neemt de tutor rechtstreeks contact met je op om op een voor beide partijen geschikt tijdstip een telefonisch of persoonlijk gesprek te regelen.

Vergoedingen en financiering

Britse en EU-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 1.417 per 30 credits per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Deeltijdvergoeding: £ 1.417 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Kosten voor afstandsonderwijs: £ 1,417 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Niet-EU- en Channel Island-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 2,667 per 30 credits per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Deeltijdvergoeding: £ 2,667 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Kosten voor afstandsonderwijs: £ 2,667 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Bijkomende kosten

Specialistische kosten

 • Verplichte schatting: £ 300
 • Optionele schatting: £ 2.200

Boeken (romans, poëziecollecties, boeken voor kinderen / jongvolwassenen, gedrukte scripts of boeken met creatieve non-fictie, afhankelijk van de specialistische studieroute) voor studie over leeseenheden (10 boeken per eenheid voor twee eenheden). Kosten voor deeltijdstudenten gespreid over jaar één en twee. Er is ook een lijst met aanvullende, optionele aanbevolen waarden voor elke eenheid. Veel studenten hebben hier toegang toe via de Manchester Met-bibliotheek (door boeken uit te lenen of via het e-book-systeem). Alle studenten hebben toegang tot een computer nodig om hun studie te kunnen uitvoeren (toegang tot online bronnen, forums en communicatiesystemen). Studenten kunnen op de campus leenlaptops gebruiken. Studenten hebben ook toegang tot breedbandinternet nodig. Hoewel de meeste studenten ervoor kiezen om deze aan te schaffen voor thuisgebruik, zijn er computers met internettoegang beschikbaar voor gebruik op de campus. Hoewel het meeste beoordeelde werk elektronisch wordt ingediend en voltooid, wordt studenten die het proefschrift of de manuscripten nemen, gevraagd om gedrukte en ingebonden exemplaren van hun werk in te dienen.

Plaatsingskosten

 • Verplichte schatting: £ 100
 • Optionele schatting: £ 2.200

Er is elk jaar een optionele zomerschool, waar studenten worden uitgenodigd om twee volle dagen op de campus door te brengen voor een reeks masterclass-workshops, lezingen en sociale activiteiten. Het bijwonen van de school is gratis, maar de studenten worden gevraagd om hun eigen reis, accommodatie en eten te regelen. Sommige van de keuzevakken zullen gedurende drie dagen als intensieve woningen op de campus in Manchester worden uitgevoerd. Dit betekent dat online afstandsonderwijsstudenten en degenen die buiten de woon-werkafstand wonen en die deze specifieke eenheden willen nemen, een overnachting in de stad moeten regelen en regelingen moeten treffen voor reizen en eten. Studenten die de creatieve projecteenheid nemen en projecten ondernemen die het maken van kunstwerken, het produceren van objecten of het reizen voor onderzoek of interviews, enz. Omvatten, moeten de kosten van alle gebruikte materialen dekken en ook regelingen treffen voor accommodatie, reizen en eten. Er kunnen af en toe optionele residentiële schrijfweken worden gehouden in schrijfcentra in het VK. Studenten die willen bijwonen, worden gevraagd om de kosten van accommodatie, eten, reizen en collegegeld hiervoor te betalen.

Andere kosten

 • Optionele schatting: £ 500

Studenten kunnen worden uitgenodigd om deel te nemen aan optionele openbare evenementen (bijv. Voorlezen uit hun eigen werk), of bijeenkomsten voor buitenschoolse projecten (bijv. De Rosamond-prijs) bijwonen en worden geacht de kosten van reizen, accommodatie en eten te dekken.

Carriere vooruitzichten

De Manchester Writing School is een van de toonaangevende scholen voor creatief schrijven in het Verenigd Koninkrijk. Het is ook de thuisbasis van baanbrekende outreach-activiteiten, internationale schrijfwedstrijden, series literaire evenementen in de hele stad, innovatieve publicatieprojecten en het Manchester Children's Book Festival. Deze activiteiten bieden onze studenten veel mogelijkheden om betrokken te raken en hun ervaring in een aantal opwindende richtingen te ontwikkelen. Na voltooiing van deze cursus kunt u besluiten om een MFA-, MPhil- of PhD-studie te volgen, of om een carrière te ontwikkelen in boekverkoop, agentschap, publiceren, redactie, de media of het lesgeven in creatief schrijven. Een ongeëvenaard aantal van onze afgestudeerden zijn gepubliceerde schrijvers geworden.

Studenten hebben toegang tot de Careers and Employability Hub in de business school, die het hele jaar door een scala aan informatiebronnen, individuele loopbaanondersteuning en inzetbaarheidsevenementen biedt. Deze service is ook beschikbaar tot drie jaar nadat u bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Lees meer

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Lees Minder