MA Vrede en ontwikkeling

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus details

De wereldwijde uitdagingen van armoede en geweld aanpakken door theorie en praktijk te verbinden en een positief verschil te maken voor de levens van mensen over de hele wereld. Dit is jouw kans om je bewustzijn van de relaties tussen vrede, conflictoplossing en ontwikkeling zowel nationaal als internationaal te ontwikkelen.

Je gaat in op kwesties als geslacht, armoede, werkgelegenheid, mensenrechten en de rol van het maatschappelijk middenveld en de participatie van de gemeenschap in besluitvorming en bestuur. Van veiligheidsdreigingen en terrorisme tot de wapenhandel en niet-gewelddadige sociale bewegingen, krijg je een diepgaand inzicht in hedendaagse mondiale problemen. Je bestudeert de politieke, economische, culturele, ecologische en technologische veranderingen die invloed hebben op ontwikkelingsbeslissingen.

We leggen een echte nadruk op het internationale debat en je onderwijs zal in kleine groepen worden gegeven, waarbij studenten van over de hele wereld worden betrokken, waardoor je toegang hebt tot een scala aan culturele perspectieven om je leren te informeren. We zullen je ook vaardigheden bij projectmanagement bieden en je leert hoe je financieringsaanvragen kunt opstellen, competenties die essentieel zijn voor het werken in het veld.

Voordelen van de cursus

U profiteert hiervan door ons hooggekwalificeerde team van academici die bekend zijn in hun onderzoeksdomeinen. Ons onderzoek naar vrede en ontwikkeling houdt ons curriculum fris en geavanceerd.

Medewerkers hebben nauwe werkrelaties met organisaties zoals Oxfam, Amnesty International, Pugwash, de Swiss Small Arms Survey, The Omega Foundation, The Mines Advisory Group, CND, Aegis, Huridocs en het Department for International Development (DfID), en we moedig studenten aan om deel te nemen aan relevante externe organisaties en conferenties.

Toelatingseisen

Vereisten: Kandidaten moeten minstens een tweede klasse onderscheiding hebben in de verwante onderwerpen van Sociologie, Politiek, Economie, Filosofie, Godsdienstwetenschappen, Sociale geografie, Geschiedenis, Bedrijfskunde, Criminologie, Journalistiek, Mediastudies, Antropologie, Onderwijskunde, Vrede Studies, Europese Studies, Internationale politieke economie, Sociaal werk, Recht, Sociale wetenschappen, Sociaal beleid, Ontwikkelingsstudies, Landbouwstudies, Land

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Als u via deze route wilt solliciteren, moet u verwijzen naar ons beleid inzake universitaire erkenning van voorafgaande leren dat beschikbaar is op onze website.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Baanperspectieven

Je zult werkgelegenheid in het VK en het buitenland vinden door te werken voor niet-gouvernementele organisaties, de publieke sector en de media. Vorige afgestudeerden van onze universiteit zijn gaan werken als leraren, maatschappelijk werkers, journalisten, ontwikkelingswerkers, universitaire docenten, overheidsadviseurs en bedrijfsmanagers, of hebben hun onderzoeksinteresses voortgezet en zijn gepromoveerd.

  • Liefdadigheids / hulpverlener
  • Overheidsadviseur
  • Journalist

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

modules

Kernmodules

Kritische perspectieven op vrede

Dit biedt een inleiding tot de kerntheorieën over oorlog, vrede en reconstructie van conflicten en een analyse van de belangrijkste drijfveren, sleuteltoretici en beoefenaars.

Reconstructie na conflicten

Onderzoekt en integreert op kritische wijze vredes- en ontwikkelingsdiscoursen rond wederopbouw na een conflict en beschouwt herstel van grote rampen zoals aardbevingen en tsunami's.

Mondiale perspectieven op ontwikkeling

Deze module onderzoekt kritisch het conceptuele raamwerk van internationale ontwikkeling in een mondiale context, waarbij verschillende perspectieven worden geïntroduceerd. Je zult vertrouwd raken met 'ontwikkelingsorthodoxie' en er kritieken op uiten.

Beveiligingsparadigma's

Deconstrueert de waarheid inhoud van contrasterende en vaak tegenstrijdige modellen van de belangrijkste beveiligingskwesties van de concurrerende staat macht en menselijke veiligheid perspectieven.

Ontwikkelen

Hiermee kunt u uw leren toepassen op een grondig onderzoek van een onderzoeksvraag van uw keuze. Dit kan te maken hebben met interesses die je tijdens de cursus ontwikkelt of met een onderwerp dat gerelateerd is aan je bestaande werk- of loopbaanambities. Je wordt begeleid door een ervaren medewerker die ook een actieve onderzoeker is en een scriptie van 12-15000 woorden produceert.

Proefschrift

Neem een ​​kritische diepte aan met een op onderzoek gebaseerd project dat is afgestemd op uw persoonlijke interesses en professionele ambities.

modules

Civiele bescherming

vergoedingen

UK

Het collegegeld voor het jaar voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 5950. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de effecten van inflatie.

Internationaal 2018/19

Het collegegeld voor het jaar voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 11500. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgesteld.

uitrusting

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

Clinical Skills Suite

De £ 1 miljoen suite is ontworpen om te voldoen aan de leerbehoeften van een reeks van gezondheidswerkers, met gespecialiseerde apparatuur in speciaal gebouwde kamers waardoor een verscheidenheid aan sessies kan worden uitgevoerd in een geschikte en veilige omgeving.

Gym- en sportfaciliteiten

Fit blijven is eenvoudig bij Leeds Beckett - onze fitness-suites zijn gemakkelijk bereikbaar, uitgerust met de nieuwste technologie en beschikbaar voor alle sportleden.

Laatst bijgewerkt op feb 2018

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder