MA Visuele communicatie (Experimentele communicatie, grafisch ontwerp en illustratie)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer zes opeenvolgende jaren (2015-2020) aan de nummer één gerangschikte kunst- en designuniversiteit ter wereld in de QS World University Subject Rankings.

Over het programma

Visuele communicatie MA bij de RCA biedt de mogelijkheid om je creatieve praktijk uit te dagen, te transformeren en te situeren die relevant is voor een wereldwijd publiek. Het vergroot de bijdrage van visuele communicatie door een benadering die waarde hecht aan agency, experimenteren en kritisch maken. Het MA-programma heeft een lange geschiedenis van kritisch onderzoek naar de plaats en het belang van visuele communicatie in relatie tot cultuur en samenleving in een interdisciplinaire omgeving.

Zoals opgemerkt door onze studenten, opent een kritisch discours over wat het betekent om een 'visuele communicator' te zijn vandaag mogelijkheden over het proces en de context van communicatie; en daarmee laat zien dat de vaardigheden van de ontwerper en de kunstenaar overdraagbaar zijn buiten de enige grenzen van het visuele en ook geluid, code, tekst, ruimte, gebeurtenis en ervaring omvatten.

De praktijk situeren in een wereldwijde context is een leidraad van ons programma voor de drie Pathways van experimentele communicatie, grafisch ontwerp en illustratie. We verwachten van onze studenten dat ze gebruik maken van een breed scala aan materiaal uit de kunst- en ontwerpcultuur om hun praktijk te ondersteunen, ontwikkelen en bevorderen.

Deze omvatten de geschiedenis en theorieën van kunst en design, geschriften van kunstenaars en ontwerpers, culturele, literaire en sociale theorie, film, literatuur, filosofie, politiek en technologie.

Wanneer u zich aanmeldt voor dit programma, selecteert u een van deze gespecialiseerde Pathways .

Grafische vormgeving
Uitbreiden en verstoren van de tools, intentie en rol van grafisch ontwerp.

Illustratie
Onderzoek naar de hedendaagse illustratiepraktijk in een interdisciplinaire context.

Experimentele communicatie
Experimentele communicatie legt een nieuw verband tussen concept, kriticiteit en maken.

Show 2019: School of Communication

Toegangsvereisten

Kandidaten worden volledig op verdienste geselecteerd en sollicitaties worden van over de hele wereld verwelkomd. Het selectieproces houdt rekening met creativiteit, verbeeldingskracht en innovatie zoals aangetoond in uw portfolio, evenals uw potentieel om te profiteren van het programma en om in het algemeen hoge MA-normen te bereiken.

Normaal gesproken heb je een BA, of een vergelijkbare buitenlandse kwalificatie of voldoende werkervaring om de juiste intellectuele, creatieve en persoonlijke kwaliteiten aan te tonen om aan de eisen van het programma te voldoen.

Onze studenten hebben uiteenlopende achtergronden. Hoewel de meerderheid nog steeds rechtstreeks afkomstig is van eerstegraadsprogramma's in grafisch ontwerp, interactieontwerp, illustratie, bewegend beeld en geluid, hebben studenten zich ook bij het programma aangesloten met uiteenlopende achtergronden als informatica, economie, schone kunsten, geschiedenis, journalistiek, literatuur, architectuur, product en textiel.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Lees Minder