MA V & A / <span translate="no">RCA</span> Geschiedenis van Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer zes opeenvolgende jaren (2015-2020) aan de nummer één gerangschikte kunst- en designuniversiteit ter wereld in de QS World University Subject Rankings.

Over het programma

Gezamenlijk aangeboden door het Royal College of Art en het Victoria and Albert Museum (V&A), creëert de MA kritische geschiedenissen door artefacten en onze interacties ermee, of het nu gaat om design, performance, fotografie of bredere materiële cultuur. We zien de geschiedenis van design en materiële cultuur als interdisciplinair en bieden onderwijs- en onderzoeksexpertise uit de vijftiende eeuw aan de hedendaagse, verkennend gebieden zoals geografie, prestatiestudies en ontwerponderzoek.

V & A / RCA History of Design MA omarmt geschiedenis die publiek gericht is, experimenteel en toegewijd aan academische excellentie, verbonden met gemeenschappen in openbare musea en kunstacademies. We zien geschiedenis als praktijkgericht en brengen een uitgesproken globale kijk op historische vragen, plaatsen lokale geschiedenissen in een vergelijkende context en traceren diverse, wereldwijde netwerken door middel van materiële cultuur.

Wanneer u zich aanmeldt voor dit programma, selecteert u een van deze gespecialiseerde Pathways .

Ontwerp en materiële cultuur

De Design & Material Culture Pathway genereert nieuwe perspectieven op grote historische vraagstukken. We gebruiken artefactanalyse - van diensten, interacties, beleid, instellingen en juridische en technische systemen, evenals fysieke objecten en ruimtes - naast meer conventionele historische methoden.

Specialistische gebieden voor onderwijs en onderzoek zijn onder meer mode- en textielgeschiedenis, architectuur, wetenschap en technologie, de materiële cultuur van de politiek en het dagelijks leven, maken / ambacht, praktijkgebaseerde geschiedenis en mondiale geschiedenis via materiële cultuur.

De onderzoeks- en onderwijsexpertise van onze docenten varieert van de vroegmoderne tot de hedendaagse, met specifieke gebiedsexpertise in het VK / Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

Prestatie

Door gebruik te maken van een breed scala aan materialen uit de National Collection of Performing Arts in het Victoria and Albert Museum, onderzoek je op de Performance Pathway hoe de materiële overblijfselen van de uitvoering ons begrip van de podiumkunsten vormen, historisch en vandaag.

Gezamenlijk aangeboden met de baanbrekende Theater- en Performance-afdeling van de V&A, zal de Pathway je collectiegebaseerde lessen geven met 's werelds meest diverse materiaalcollectie die de huidige praktijk en de geschiedenis van de performance documenteert.

We putten uit curatoriële, industriële en academische expertise en ervaring om nieuwe inzichten te bieden in de cultuur, economie en politiek van prestaties.

fotografie

The Photography Pathway maakt gebruik van op collecties gebaseerd onderwijs met de uitgebreide fotocollectie van het Victoria and Albert Museum (V&A) om fotografie te onderzoeken als een reeks materiële praktijken, processen en artefacten.

Gezamenlijk aangeboden met het V&A Photography Centre, benadrukt de Pathway verschillende methoden om foto's te begrijpen als verschillende artistieke, wetenschappelijke, technologische en sociale artefacten, en voor het verkennen van historische en hedendaagse kwesties - inclusief vragen over de wereldwijde geschiedenis en het imperium - door fotografie als materiële cultuur.

Toegangsvereisten

Kandidaten worden volledig op verdienste geselecteerd en sollicitaties worden van over de hele wereld verwelkomd. Het selectieproces houdt rekening met creativiteit, verbeelding en innovatie zoals aangetoond in uw aanvraag, evenals uw potentieel om te profiteren van het programma en om in het algemeen hoge MA-normen te bereiken.

Je moet een goede eerste graad hebben in kunst en geesteswetenschappen of een achtergrond met kunst, design, fotografie of uitvoeringspraktijken. Als je een andere achtergrond hebt, bijvoorbeeld in de sociale wetenschappen of beroepen, raden we je aan om te solliciteren. We verwelkomen aanvragen van studenten van alle leeftijden en beschouwen zowel eerdere academische als professionele ervaring als waardevol.

Students working with Guido Beltramini on a Palladio workshop

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Lees Minder