MA Toegepaste Economische Wetenschappen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Toegepaste economie is het gebruik van economische theorieën, modellen en gegevens om echte problemen op te lossen. Studenten van het Master of Arts in Applied Economics-programma ontwikkelen vaardigheden in macro- en micro-economie en leren economische trends analyseren en voorspellen op gebieden zoals (maar niet beperkt tot) budgettair en fiscaal beleid, internationale handel, arbeid en stedelijke economie. Afgestudeerden zijn voorbereid op functies als economisch analisten bij de overheid, particuliere adviesbureaus, financiële instellingen, internationale organisaties en onderzoeksinstellingen voor toegepast beleid.

The Columbian College Experience van GW Arts

Leerdoelen

Het programma Toegepaste Economische Wetenschappen heeft drie hoofddoelen. Je leert hoe je:

 • Identificeer een economisch raadsel dat u wilt uitleggen;
 • Gebruik de theoretische hulpmiddelen van micro- of macro-economie en de kwantitatieve hulpmiddelen van gegevensanalyse en econometrie om een oplossing te vinden voor uw economische raadsel; en
 • Communiceer uw analyse op een duidelijke en coherente manier die uw publiek iets leert dat het niet wist voordat u uw presentatie maakte.

leerplan

De masteropleiding in Applied Economics vereist het voltooien van 10 cursussen voor 30 studiepunten in totaal, waaronder zes kerncursussen en vier keuzevakken met elk drie studiepunten. Voltijdstudenten volgen drie cursussen per semester plus een zomercursus en kunnen het programma in drie semesters afronden.

De kerncursussen worden hieronder vermeld:

 • Wiskundige methoden voor economie (ECON 6300)
 • Toegepaste micro-economische theorie (ECON 6301)
 • Toegepaste macro-economische theorie (ECON 6305)
 • Kansrekening en statistieken voor economie (ECON 6374)
 • Econometrie (ECON 6375)
 • Tijdreeksanalyse (ECON 6376)

Toelatingseisen

We accepteren aanvragen voor zowel herfst- als lentetoegang. Aanvragen voor het voorjaarssemester worden verwacht op 1 oktober en aanvragen voor het najaarssemester worden verwacht op 1 april (1 februari voor studenten die in aanmerking willen komen voor een beurs).

GWU-studenten komen in aanmerking voor het Grad2Grad-programma.

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het programma Toegepaste Economische Wetenschappen, moeten aanvragers een bachelordiploma hebben van een erkende vierjarige hogeschool of universiteit en een cumulatieve GPA van 3,0 of hoger op een schaal van 4,0.

Aankomende studenten moeten ook de volgende cursussen op het bachelorniveau hebben voltooid:

 • Inleidende macro-economie (klasse B of hoger)
 • Inleidende micro-economie (klasse B of hoger)
 • Een semester calculus op universiteitsniveau (graad B of hoger)

Aanvragers moeten ook twee (2) aanbevelingsbrieven en een persoonlijke verklaring indienen.

GRE-scores zijn niet vereist, maar kunnen bij de aanvraag worden ingediend.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At GW’s Columbian College of Arts and Sciences, research thrives, critical thinking is endemic, collaboration is constant, and real world training go hand-in-hand with learning.

At GW’s Columbian College of Arts and Sciences, research thrives, critical thinking is endemic, collaboration is constant, and real world training go hand-in-hand with learning. Lees Minder