MA Sieraden en metaal

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer zes opeenvolgende jaren (2015-2020) aan de nummer één gerangschikte kunst- en designuniversiteit ter wereld in de QS World University Subject Rankings.

Over het programma

Sieraden en metaal spelen beide een belangrijke rol in alle culturen. Het groeiende belang en het interdisciplinaire karakter van onze onderscheidende discipline in de kunst geeft sieraden en metaal een speciale levendigheid en relevantie. Het werk dat voortkomt uit ons programma weerspiegelt een uitgebreide praktijk die objecten als een belichaming van het denken beschouwt.

We proberen ons af te vragen welke materialen voor ons betekenen, hoe we ermee omgaan en gebruiken ze om onze dagelijkse interacties met de wereld te definiëren.

Als een programma en filosofie reageren we op snel veranderende sociale en culturele landschappen, en we putten uit geschiedenis en technologie in het voeden van intellectuele en creatieve vaardigheden. De rijke en uitgebreide kennisstructuren die samenhangen met het maken van objecten en sieraden ondersteunen een benadering die naar buiten gericht is en open staat voor de bredere en diverse discoursen rond materialisme, semiotica, verhalen en handelsobjecten, die ons en het object verbinden met hedendaagse leven.

Chloe Valorso, MA Jewellery & Metal 2019

Toegangsvereisten

Kandidaten worden volledig op verdienste geselecteerd en sollicitaties worden van over de hele wereld verwelkomd. Het selectieproces beschouwt creativiteit, verbeeldingskracht en innovatie zoals aangetoond in uw portfolio, evenals uw potentieel om te profiteren van het programma en om in het algemeen hoge MA-normen te bereiken.

We willen studenten werven die getalenteerd, enthousiast, energiek, professioneel ingesteld zijn, met een open en kritische benadering van ontwerpen en maken. Je moet een goede bachelordiploma (of niet-Britse equivalente kwalificatie) bezitten in metaalbewerking, sieraden of een gerelateerd onderwerp, zoals textiel, beeldhouwkunst, architectuur en industrieel ontwerp. Uw aanvraag moet worden ondersteund door goede, bij voorkeur academische, referenties en u moet over een aantal praktische vaardigheden beschikken. Gelijkwaardige professionele ervaring of leerlingplaatsen worden ook in aanmerking genomen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Lees Minder