MA Service Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer zes opeenvolgende jaren (2015-2020) aan de nummer één gerangschikte kunst- en designuniversiteit ter wereld in de QS World University Subject Rankings.

Over het programma

Service Design is de toepassing van ontwerppraktijk op diensten en ervaringen. Serviceontwerp lost problemen op en transformeert de menselijke ervaring van bedrijven en industrie en ontwikkelt impactvolle oplossingen voor complexe sociale vraagstukken, betere openbare diensten en burgergericht beleid.

Het RCA Service Design MA-programma staat internationaal bekend als een pionier in de ontwikkeling van service-ontwerp met afstudeerders die gaan werken in transport, telecommunicatie, financiële dienstverlening en retailbedrijven, vooraanstaande adviesbureaus, overheidsdiensten en internationale organisaties. De cursus onderzoekt de complexe culturele, technologische en systemische problemen waarmee bedrijven en overheden worden geconfronteerd om nieuwe diensten voor nu en de toekomst te creëren.

Het programma doorloopt 3 thema's:
Het creëren van nieuwe consumentendiensten, met een focus op het identificeren van menselijke behoeften, transformationele diensten en levering in complexe organisaties, bijvoorbeeld in de detailhandel, het bankwezen en de horeca.
De ontwikkeling van openbare dienstverlening en beleidsinnovatie over onderwerpen zoals vervoer, gezondheidszorg en onderwijs
Speculatieve toekomst om radicaal nieuwe diensten en gebruikerservaringen voor te stellen, aangedreven door technologische, ecologische en sociale uitdagingen.
Studenten werken aan hun projecten met een uitzonderlijk aantal partners uit de industrie en de publieke sector om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de wereld om ons heen opnieuw vormgeven en opnieuw ontwerpen.

Het curriculum werkt op het RCA en hun partnerbedrijven en combineert ontwerpexpertise op alle afdelingen met technologie en bedrijfsbeheer van de MBA van het Imperial College en het Department of Computing.

MA Service Design

Toegangsvereisten

We nodigen kandidaten uit de hele wereld uit die een passie hebben voor design als een transformationeel hulpmiddel en die dat naar een Masters-niveau willen brengen. Ons selectieproces zoekt naar de wens om uitdagende problemen aan te gaan, nieuwsgierig te zijn in het blootleggen van de realiteit en creativiteit te brengen bij het vinden en leveren van nieuwe oplossingen.

Het Service Design MA-programma neemt studenten met en zonder een ontwerpachtergrond mee die de juiste kwaliteiten en het intellectuele vermogen en verlangen naar creatieve innovatie tonen, zoals aangetoond door je portfolio.

Studenten kunnen afkomstig zijn van product-, communicatie-, digitaal- en gebruikerservaringsontwerp die hun capaciteiten willen uitbreiden, recent hoog presterende afgestudeerden zijn van andere ontwerpdisciplines en van informatica- en andere technische disciplines, beginnende ondernemers die geïnteresseerd zijn in het lanceren van nieuwe service-geleide zakelijke ondernemingen en middelgrote en senior professionals uit de industrie en de publieke sector, met bewijs van hun creatieve talenten zoals aangetoond door leiderschap van innovatieve projecten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Lees Minder