MA Screenwriting

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Onze eenjarige MA Screenwriting-opleiding is perfect voor diegenen die een scenarioschrijvenopleiding willen volgen die is ingebed in een industriële omgeving, geleverd op postdoctoraal niveau. Het is een ideale optie voor aspirant-creatieve schrijvers die niet alleen hun scenarioschrijven willen aanscherpen, maar ook een bestemming voor hun scripts op het grote of kleine scherm willen vinden.

Deze cursus biedt je de middelen om je voor te bereiden op een carrière in scenarioschrijven met op maat gemaakte, doelgerichte begeleiding en training die je schrijfvaardigheid voor film en televisie zullen ontwikkelen. Naast lezingen en seminars over genre, verhaal, wereldopbouw, karakter, plot en dialoog, krijg je mentorschap van scriptschrijvers om speelfilm- en televisieprojecten te ontwikkelen. Al onze docenten en gastsprekers zijn professionele scenarioschrijvers, agenten of producenten, en u zult worden blootgesteld aan de realiteit van de branche, waardoor u een beter begrip krijgt van de Pathways die voor u beschikbaar zijn.

"De beste academie voor intensieve cursussen. Geweldige docenten die professionals uit de branche zijn die praktische lessen geven. Ze belonen hard werken en blijven mensen helpen na de cursus. Kon niet dankbaarder en trotser zijn om een van hun studenten te zijn" Alice Rosso , bekroonde scenarioschrijver en afgestudeerd LFA Scenarioschrijven

MA Scenarioschrijven Belangrijkste kenmerken

 • Intensieve en diepgaande praktijkopleiding in het vak scenarioschrijven
 • Ontwikkeling van een substantieel schrijfportfolio - een speelfilmscript en televisiescript en bijbel
 • Training over het veranderende landschap van vertelplatforms
 • Werk aan uw scripts met professionele regisseurs en acteurs
 • Directe toegang tot de industrie met een onkostenvergoeding van een reis naar een toonaangevend Brits filmfestival
 • Ontwikkeling van pitching-techniek en andere belangrijke soft skills
 • Training en begeleiding door docenten in de film- en tv-industrie en gastsprekers
 • Masterclasses en Q & A's met vooraanstaande filmmakers
 • Geavanceerd kritisch denken om uw scenarioschrijfpraktijk te informeren
 • Uitstekende verhoudingen tussen tutor en student
 • Final Draft-licentie of gelijkwaardig
 • Focus op toekomstige carrière als scenarioschrijver en inzetbaarheid

Ben je klaar om je scenarioschrijven te verbeteren?

We zijn op zoek naar creatieve individuen die een sterk instinct voor de grammatica van visuele verhalen kunnen aantonen, en die ook een passie kunnen tonen voor een professionele carrière in scenarioschrijven. Je moet gemotiveerd zijn, gedijen in een samenwerkingsomgeving en bereid zijn om je perceptie van het filmlandschap uit te dagen.

* * * * * * * * * * * * * * *

LFA is een geregistreerde aanbieder van hoger onderwijs bij het Office for Students (OfS) en staat vermeld in hun register , wat betekent dat we voldoen aan de OfS-vereisten voor academische normen, cursuskwaliteit , studentenondersteuning en studentenbescherming .

Deze cursus is onderhevig aan validatie door de Universiteit van Derby . Als partnerstudent krijg je toegang tot de online leeromgeving van de universiteit 'University of Derby Online (UDo)', waar je toegang hebt tot programmabronnen met betrekking tot je programma, de universiteitsbibliotheek en je cijfers.

137696_LFA_MA_Screenwrting_SarahPassos2.png

© foto door Ricardo Marques

Cursus overzicht

 • Duur: 1 jaar (12 maanden, inclusief feestdagen)
 • Intakes: september van elk jaar
 • Uren: 30 per week (plus extra uren, inclusief avonden en weekenden)

Ons ethos is om te leren door te doen en we zullen u helpen bij het ontwikkelen van meerdere projecten om uw portfolio op te bouwen, een carrièrepad te plannen en uw begrip van de branche op een gevorderd niveau te vergroten.

De onderzoeksfocus van deze praktische master concentreert zich op je individuele loopbaanontwikkeling en zal je uitrusten met de vaardigheden om kritisch te denken en hoe dit je schrijven beïnvloedt, evenals het vermogen om zelfverzekerd het debat over het filmlandschap aan te gaan. Je wordt uitgedaagd om je theoretische begrip van het vak van scenarioschrijven te vergroten en wordt gevraagd om het door middel van praktijk te contextualiseren. Door dit te doen, ontwikkel je nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsvaardigheden waarmee je diepgaande scripts kunt maken waarin je kwesties, ideeën en gevestigde structuren aanpakt die voor jou belangrijk zijn gedurende je hele loopbaan. We zijn trots op onze baanbrekende aanpak - onze missie is om scenarioschrijvers van wereldklasse te produceren die boeiende verhalen te vertellen hebben.

Module één: Feature Film Development

Studenten leren onderzoek te doen naar en zich voor te bereiden op hoofdprojecten door behandelingen, samenvattingen, beat-sheets en uitsplitsingen per scène te schrijven. Dit materiaal vormt de basis van het schrijfproces en ook een verkoopinstrument bij het pitchen voor film- en tv-bedrijven na het afstuderen. De ontwikkeling en individuele feedbacksessies die integraal deel uitmaken van de module, worden begeleid door een reeks scenarioschrijvers die werkzaam zijn in de speelfilmindustrie. Aan het einde van module één hebben de deelnemers een script van een lange reeks voltooid (80+ pagina's).

Module twee: schrijven voor televisie

Studenten produceren een tv-bijbel voor een originele serie, naast het schrijven en ontwikkelen van een bijbehorend tv-afleveringsscript. Door de industrie geleide discussies van werkende schrijvers, producenten en regisseurs zullen inzicht bieden in een verscheidenheid aan televisieformaten en -genres. Je zult gedetailleerde academische en door de industrie geleide workshops en onderzoek volgen om je te helpen je eigen werk te realiseren en erover na te denken in de context van het bredere culturele en academische landschap. Pitchingsessies dienen als een repetitie voor het daadwerkelijke pitchingpanel in de branche dat je in de latere fasen van de cursus zult tegenkomen. Dit panel bestaat uit professionals uit de film- en tv-industrie en wordt gevolgd door een één-op-één tutorial om de voordelen en uitdagingen van voorgestelde ideeën te bespreken.

"Precies wat ik nodig had om de basis te leggen voor mijn carrière als scenarioschrijver. De lezingen zijn erg informatief en dankzij kleine klassen kunnen ze heel interactief zijn"
Samy Souissi, scenarioschrijver en LFA-diploma scenarioschrijven

Module drie: onderzoek door praktijk

De laatste module heeft een professionele focus op het prioriteren van volgende stappen en inzetbaarheid van studenten. Het stelt studenten ook in staat om hun creaties te contextualiseren binnen het relevante kritische kader en om gedegen ethische principes na te leven. Studenten ontwerpen en voeren een persoonlijk onderzoeksproject uit (een onderhandeld proefschrift), afgestemd op hun professionele ambities. Deze proefschriften bevatten stages en scripts als onderzoek.

Bovendien wonen studenten evenementen, festivals en vertoningen bij als onderdeel van de module, wat de mogelijkheid biedt om tastbare, praktische ervaring op te doen in een koesterende industriële omgeving en uit de eerste hand inzicht te krijgen in de huidige trends en praktijken in de branche. Deze cursus gaat hand in hand met MA Filmmaking, waardoor studenten de mogelijkheid krijgen om samen te werken, hun werk te realiseren door middel van projecten met filmstudenten en een duurzaam netwerk van creatieve collega's op te bouwen.

Vergoedingen en financiering

 • Exclusieve lanceringskosten voor 2020: de volledige MA Scenarioschrijven-vergoeding voor de intake van september 2020 is £ 14.000 *. Voor afgestudeerden die afstuderen aan de LFA BA (Hons) Filmmaking-graad bedragen de kosten £ 13.000 *.
 • Aanbetaling: succesvolle aanvragers ontvangen vervolgens een aanbiedingsbrief. Bij aanvaarding van hun plaats moeten aanvragers een niet-restitueerbare aanbetaling van £ 4.500 betalen. Het saldo van het cursusgeld moet worden betaald in overeenstemming met de LFA-voorwaarden.
 • Aanvraagkosten: £ 50.

* Vergoeding onder voorbehoud van jaarlijkse herziening

Toelatingseisen

Om uw aanmeldingsproces voor een plaats op deze cursus te starten, dient u zich aan te melden via het gedeelte Nu aanmelden en cursusdata op onze website. Zodra we uw aanvraag hebben ontvangen, sturen we u een bevestigingsmail met informatie over de volgende stappen. Controleer uw map 'Ongewenste e-mail' als u deze e-mail niet lijkt te hebben ontvangen.

Toelatingseisen:

 • Een goede eerste graad of gelijkwaardig
 • Ben je niet afgestudeerd? We verwelkomen sollicitaties van studenten met ervaring die kunnen aantonen dat ze in staat zijn om op postdoctoraal niveau te studeren
 • Taalvereisten: IELTS 6.5 overall, geen band onder 5.5 (of gelijkwaardig). U hoeft geen bewijs van de Engelse taal in te dienen als u een bachelordiploma hebt behaald in het VK of in een ander land dat de meerderheid Engels spreekt

Toegangsmaterialen:

 • Voltooide online LFA-aanvraag
 • Voorbeeld (en) van uw dramatische schrijven:
  • Eerste 20 pagina's van een feature script of
  • Speelfilmbehandeling van 10-15 pagina's of
  • Twee korte filmscenario's of
  • Als je geen scenario-materiaal hebt, zullen we een uittreksel uit ander creatief schrijven, zoals een toneelstuk, kort verhaal, nieuwe poëzie, behouden
 • CV / CV - enige praktische ervaring met filmproductie is wenselijk,
 • Persoonlijke verklaring (tot 750 woorden) die schetst
 • uw motivaties
 • je achtergrond en ambities voor scenarioschrijven
 • waarom deze cursus, en LFA als instelling, de juiste keuze voor jou is
 • Onderwijscertificaten (alleen kwalificaties op universitair niveau)
 • Twee referenties: academisch of professioneel
 • Gescande kopie van uw paspoort

Als je aan onze toelatingseisen voldoet, bieden we een interview aan waarin we je schrijven en motivaties bespreken - we zijn op zoek naar creatief vermogen / potentieel voor scenarioschrijven, zoals blijkt uit schriftelijk materiaal. Het interview zal u helpen uw begrip en interesse in het vertellen van verhalen te laten zien, evenals uw bewustzijn van de belangrijkste elementen van de cursus en een duidelijk idee over hoe het voltooien van de cursus u zal helpen bij het verwezenlijken van uw carrièreambities.

Cursus data

29 september 2020-11 september 2021

Cursusgeld: £ 14.000

* Vergoeding onder voorbehoud van jaarlijkse herziening

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Whether you’re an undergraduate, postgraduate, or professional looking for a specialised short course, London Filme Academy covers every filmmaking discipline from fiction to documentary-making. Recog ... Lees meer

Whether you’re an undergraduate, postgraduate, or professional looking for a specialised short course, London Filme Academy covers every filmmaking discipline from fiction to documentary-making. Recognised as a centre of excellence, we are reviewed by the Quality Assurance Agency for Higher Education, and partner with some of the most original and forward-thinking voices in the creative industry today. Lees Minder