MA School Counseling

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het 49 credit School Counseling-programma voldoet aan de eisen die onlangs zijn gesteld door de California State Commission on Teacher Credentialing (CTC) voor mensen die op zoek zijn naar een carrière in schoolbegeleiding op K-12 scholen.

OPTIE: Na hun eerste semester aan het USF hebben studenten die ingeschreven zijn voor het 49-credit School Counseling / Pupil Personnel Services (PPS) Credential Program de optie om zich in te schrijven voor een Dual Concentration Programme met 60 credits in School Counseling en Professional Clinical Counseling.

Afgestudeerden van het programma behalen een Master of Arts (MA) diploma en komen in aanmerking voor de PUPIL Personnel Services (PPS) Credential. Ze kunnen worden gebruikt:

 • in openbare of privé-educatieve omgevingen,
 • in community-based agentschappen,
 • als adviseurs voor scholen, onderwijsprogramma's en andere instellingen die de educatieve behoeften van jongeren dienen.

Ze kunnen er ook voor kiezen om een ​​doctoraat te behalen.

programma beschrijving

Het School Counseling-programma is een uniek, innovatief educatief programma om counselors voor te bereiden om de sociale, emotionele en academische behoeften van kinderen, adolescenten en jongvolwassenen in educatieve settings aan te pakken.

Het programma benadrukt:

 • multiculturele jeugdontwikkeling en -begeleiding
 • probleemoplossend, doelgericht, counseling
 • sociale rechtvaardigheid oriëntatie
 • ecologische systemen in stedelijke contexten

Studenten leren theorieën en effectieve, pragmatische interventies met jongeren op scholen. Het programma heeft een sociale rechtvaardigheidsoriëntatie die streeft naar gelijkheid, respect voor diversiteit, creativiteit, mededogen en empowerment van de gemeenschap.

"Op de vraag of ik me 'klaar' voel om deel te nemen aan schoolbegeleiding, bedenk ik altijd hoe het USF School Counselling Program me heeft voorbereid om te werken met de universele problemen waarmee adolescenten te maken hebben en met die specifiek gerelateerd aan jongeren met te weinig jeugd in de stad. scholen. "- Andrea Davis, School Counseling Psychology Alumna

Het curriculum is sequentieel ontworpen

 • Het eerste jaar richt zich op counseling theorie en praktijk, juridische en ethische kwesties, ontwikkeling van kinderen en adolescenten, multiculturele counseling, onderzoek, groepstherapie, en preventie en interventie op scholen.
 • Het tweede jaar richt zich op probleemoplossende counselingstrategieën, leren en instructie, counseling van studenten met uitzonderlijke behoeften, academische en loopbaanbegeleiding, beoordeling en programma-evaluatie en overleg met ouders, leraren en scholen.

Een partnerschap van veldwerk en klassikaal leren vormt de kern van het programma. De studenten beginnen hun veldwerk op de scholen tijdens een practicumcursus van het eerste semester en voltooien de veldwerkvereisten gedurende drie semesters van veldwerkklassen. Elk semester wordt de veldwerkklasse uitgevoerd onder toezicht van een ervaren PPS-instructeur met referentie.

Toelatingseisen

 • Voltooid online aanvraag met niet-terugbetaalbare $ 55 aanvraagkosten.
 • Eén set niet-officiële transcripties van elke universiteit / hogeschool die eerder was bezocht. Voor Amerikaanse aanvragers moet het diploma afkomstig zijn van een regionaal geaccrediteerde universiteit / hogeschool. Een kandidaat met een diploma dat in afwachting is, moet een officiële verificatie van de verwachte voltooiing van een graad aan de griffier of de schoolfunctionaris van de instelling verstrekken. Een undergraduate-diploma is vereist om van toepassing te zijn op een masteropleiding. Een master's degree is vereist om een ​​doctoraatsprogramma aan te vragen. Let op: als u wordt toegelaten, moet u officiële transcripties indienen voordat u zich inschrijft.
 • Aanvragen MA en Credential: minimum GPA van 2,75.
 • Promotie-aanvragers: minimale GPA van 3,0 uit een graduaatsprogramma.
 • Twee huidige, ondertekende aanbevelingsbrieven met vermelding van geschiktheid voor afstudeerwerk.
 • Huidige cv.
 • Een intentieverklaring

Bezoek onze website hier rechtstreeks voor meer informatie over het School Counseling-programma

Financiële middelen

Federale financiële hulp, staats- en universitaire middelen zijn beschikbaar als financiering voor nieuw toegelaten en huidige USF School of Education-studenten.

Om de kosten van de opleiding tot graduate education te compenseren, worden er in de late namiddag en avond veel cursussen School of Education aangeboden en / of in wisselende weekends. De meeste studenten merken dat ze een voltijdbaan kunnen behouden en tegelijkertijd hun diploma, master of doctoraat behalen. Als je programma echter vereist dat je tijd doorbrengt in een klaslokaal (dat wil zeggen studentonderwijs) of een veldwerk- of stage-ervaring voltooit, zullen dergelijke toezeggingen een normale werkdag verstoren.

Bezoek onze website voor meer informatie over financiële middelen voor dit programma

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School of Education celebrates four decades of involved teachers, devoted leaders and caring counselors. Our faculty and students are scholars and social justice advocates engaged within the diver ... Lees meer

The School of Education celebrates four decades of involved teachers, devoted leaders and caring counselors. Our faculty and students are scholars and social justice advocates engaged within the diverse San Francisco Bay area and beyond. Lees Minder
San Francisco , San Jose , Sacramento , Santa Rosa + 3 Meer Minder