MA Public Relations en strategische communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus details

Krijg de expertise om te werken binnen een wereldeconomie en ontwikkel uw schrijf- en presentatievaardigheden om met publiek over de hele wereld te communiceren over deze geaccrediteerde cursus.

Het gebruik van internet, mobiele technologie en sociale media heeft een enorme impact op ons leven en de manier waarop we communiceren? informatie is letterlijk beschikbaar binnen handbereik en mond-tot-mondreclame verspreidt zich sneller dan ooit tevoren. Deze trend leidt tot een grotere vraag naar communicatieprofessionals die strategische PR-campagnes kunnen plannen en sociale media en virale campagnes kunnen implementeren om bedrijven vooruit te helpen in het digitale tijdperk.

Je wordt gekoppeld aan een ervaren mentor uit de industrie, die waardevolle adviezen zal geven over je toekomstige carrière en de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Je neemt ook een live PR-adviesproject voor een klant aan.

Je hebt de mogelijkheid om een ​​stage-module te volgen in je tweede semester.

Voordelen van de cursus

Uw inzetbaarheid zal worden verbeterd door een driestappensysteem - een stage, een realistisch project en begeleiding door uw mentor. Met een optie in het buitenland kun je een deel van je studie aan een partneruniversiteit in Europa volgen en deze kansen helpen je een sterke CV op te bouwen voor een carrière in PR en bedrijfscommunicatie.

Deze cursus maakt deel uit van onze Leeds Business School, die sinds 1990 vooraan staat op het gebied van voorlichtingseducatie, zowel nationaal als internationaal. We zijn een centrum voor excellentie voor PR en communicatieonderwijs in het VK en Europa en onze academici hebben aanzienlijke professionele ervaring in het onderwerp. Wijlen Alan Rawel, hoofd van het onderwijs aan het Chartered Institute of Public Relations (CIPR), beschreef ons als 'een van de toonaangevende PR-afdelingen van universiteiten in Europa'.

Het bestsellerhandboek 'Exploring Public Relations' is samengesteld door onze eigen prof. Ralph Tench en Liz Yeomans, met hoofdstukken geschreven door leden van onze vakgroep. Het is nu in zijn tweede editie en is door veel universiteiten over de hele wereld als standaardtekst goedgekeurd, evenals door de professionele CIPR-cursussen.

Onze sterke relaties met werkgevers en professionals bieden u de mogelijkheid om een ​​stage te doen bij PR-adviesbureaus en interne PR-afdelingen. Met een optie in het buitenland kun je een deel van je studie volgen aan een partneruniversiteit in Europa. Deze kansen helpen je een sterke CV op te bouwen voor een carrière in PR en bedrijfscommunicatie.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten minstens een tweede graads graad hebben of een gelijkwaardige ervaring of opleiding hebben, normaal gesproken vanuit de werkomgeving.

Alle toepassingen moeten worden ondersteund door een referentie, hetzij academisch of professioneel.

Alle aanvragers moeten voldoen aan onze universitaire Engelse taalvereisten.

Engels taalvereiste: IELTS 6.5 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Als u via deze route wilt solliciteren, moet u verwijzen naar ons beleid inzake universitaire erkenning van voorafgaande leren.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Baanperspectieven

Onder begeleiding van je mentor en ondersteund door de ervaringen die je hebt opgedaan met je stage- en consultancyproject, worden je carrièrevooruitzichten aanzienlijk versterkt. Met een optie in het buitenland kun je een deel van je studie volgen aan een partneruniversiteit in Europa. Deze kansen helpen je een sterke CV op te bouwen voor een carrière in PR en strategische communicatie.

  • Manager digitale communicatie
  • Public Relations Manager
  • Pers officier
  • Social media manager

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

Vergoedingen en financiering

VK & EU

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 6500. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen om rekening te houden met de gevolgen van inflatie.

Internationale

Het collegegeld voor het jaar voor studenten is £ 12500. Het bedrag dat u betaalt, wordt voor elk jaar van uw cursus op dit niveau vastgelegd.

uitrusting

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

The Rose Bowl

De Rose Bowl heeft indrukwekkende onderwijsruimtes, auditoria, conferentiefaciliteiten en een uitstekende lokale reputatie als zakencentrum. De Rose Bowl plaatst onze studenten in het centrum van een dynamische zakengemeenschap.

Sociale ruimtes

Onze sociale leerruimtes omvatten meestal pc's, bureauruimte en zitgedeeltes, zodat u in een ontspannen sfeer kunt studeren en een praatje kunt maken.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder