MA Public Relations en Digital Marketing

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

HMKW masterprogramma Public Relations en Digital Marketing van HMKW kunnen studenten werken aan de nieuwe communicatieberoepen die worden gecreëerd door het digitale transformatieproces van onze samenleving en cultuur. Omdat er op de grens tussen public relations, bedrijfs- en marketingcommunicatie net een aantal nieuwe activiteitsgebieden is ontstaan, waarvoor er nauwelijks gevestigde functietitels zijn: editor voor sociale media, influencer, maker, Instagrammer enz.

Dit zijn beroepen van de toekomst waar het programma zich intensief op voorbereidt, met de nadruk op toepassingsgericht onderzoek en het professionele gebruik van digitale communicatietechnologieën, vooral in de zogenaamde sociale media, ingebed in geïntegreerde bedrijfs- en marketingcommunicatie.

MA MA Public Relations en Digital Marketing kunnen worden gestudeerd op de Berlijnse campus in het Engels (MA Public Relations en Digital Marketing) en op de HMKW in Keulen in het Duits.

Ongeacht de werktaal van de betreffende opleiding, kunnen scripties over het algemeen op de HMKW in het Duits of Engels worden geschreven. Voor examens geldt deze regel alleen na individuele toestemming en vereist de instemming van de docent van de betreffende module.

De modules

Algemene modules: keuzemodules over mediarecht, mediaproductie, media-assetbeheer, intercultureel leiderschap, mediapsychologie (3 van de 7)

Subject-specifieke modules (oa): Onderwerpen over methodologie (bijv. Marktonderzoek, consumentengedrag, toegepaste PR-onderzoeksmethoden), public relations (waaronder PR-theorieën en -modellen, strategische communicatie, PR-oefenlabs, inclusief over guerrilla- en virale marketing) en digitale marketing (inclusief klassieke marketingcommunicatie en online marketingcommunicatie)

De studie cursus binnenkort

Competentiedoel: beheersing van de technische en methodologische standaarden van public relations en marketingcommunicatie

studietype

taal

Duits (Campus Keulen), Engels (Campus Berlijn): MA Public Relations en Digital Marketing

(geschreven werk kan in het Duits of in het Engels worden gedaan)

contributie Voltijd: 670, - € maandelijks | Deeltijds / buitengewoon beroeps: 449, - € per maand startdatum Winter (oktober)

Jouw profiel

Kandidaten: afgestudeerden van niet-gegradueerden (Bachelor, Diplom, Magister) in een communicatie-, media- of marketinggericht vakgebied.

Target beroepen: De carrièremogelijkheden liggen in de brede omgeving rond PR, bedrijfscommunicatie en marketing, in communicatiebureaus en bedrijfsafdelingen als communicatie- en PR-medewerker, PR- en marketingconsulent of manager.

toelatingseisen

  • Een goede tot zeer goede graad in een van de genoemde vakgebieden (universiteit of hogeschool) en
  • een intern, NC-vrij selectieproces
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

All of its degree programs are additionally accredited by FIBAA (international agency for quality assurance in higher education). HMKW is active at three locations across Germany: in Berlin, Cologne a ... Lees meer

All of its degree programs are additionally accredited by FIBAA (international agency for quality assurance in higher education). HMKW is active at three locations across Germany: in Berlin, Cologne and in Frankfurt (Main). Lees Minder
Berlijn , Keulen , Frankfurt + 2 Meer Minder