MA Psychotherapie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

psychotherapie

Intermediate, pre-professionele training. Omvat onderwezen, klinische, ervaringsgerichte en zelfgestuurde componenten.

Belangrijke informatie

 • Naam: Psychotherapie
 • Kwalificatie: MA
 • Niveau: Postgraduaat
 • Studiemodus: parttime
 • Duur: 3 jaar
 • Collegegeld: £ 7.900 *
 • Beurzen: Ja *
 • Volgende startdatum: september 2018
 • Toekomstige begindatum: januari 2019
 • Studeren in het buitenland: nee
 • Validatie: Regent's University London

* Raadpleeg voor meer informatie de onderstaande tarieven en financiële ondersteuning.

Overzicht

* Houd er rekening mee dat we studenten niet kunnen sponsoren voor dit programma voor een Tier 4-visum. *

De MA Psychotherapie

Na voltooiing kun je doorgaan naar de laatste fase van de training die ertoe leidt dat je in aanmerking komt voor UKCP-lidmaatschap als integratieve of existentiële psychotherapeut.

Structuur

Lengte

De MA is een part-time programma. De aangeleerde onderdelen van het programma duren twee academiejaren, gevolgd door de tijd om je proefschrift te schrijven.

Het proefschrift wordt normaal voltooid in het derde studiejaar. In uitzonderlijke en verzachtende omstandigheden kan deze periode worden verlengd, maar het proefschrift moet binnen maximaal drie extra jaren worden voltooid.

Extra informatie

Voorafgaand aan de start van de cursus zijn studenten verplicht om de inductie van de cursus bij te wonen. Dit is een belangrijk evenement dat de hele dag duurt (normaal van 9.00 - 16.30 uur), waar studenten zich inschrijven en kennismaken met de gepaste faciliteiten, systemen en personeel van de universiteit. Studenten maken kennis met docenten en de presentaties van de studenten worden vastgesteld voor de eerste studieperiode.

De onderwezen componenten van het programma strekken zich uit over twee academische jaren, bestaande uit zes termijnen van 10 weken.

Je ontvangt ten minste zes uur rechtstreeks collegegeld per week, meer dan een dag, en er is extra tijd nodig voor onafhankelijke studie, onderzoek en voorbereiding van het essay.

Lente (januari) Intake: dinsdag, 10: 00-17: 00 uur

Herfst (september) Opname: donderdag, 10: 00-17: 00 uur of vrijdag 10: 00-17: 00 uur

Er zijn drie verschillende niveaus van toekenning van deze cursus, afhankelijk van hoeveel van het programma u bestrijkt.

 • Jaar 1 - je kunt het programma afsluiten met het Postgraduate Certificate in Psychotherapy
 • Jaren 1 en 2 - je kunt het programma afsluiten met het Postgraduate Diploma in Psychotherapie
 • Jaren 1 en 2 - voltooiing van het hele programma, samen met een dissertatie van 14.000-16.000 woorden leidt tot de toekenning van MA Psychotherapie

Studenten nemen ook een vierdaagse Research Methods Seminar-module waarin ze kennis maken met verschillende onderzoeksmethoden ter voorbereiding op het proefschrift. Deze module bestaat uit één dag in week 11 voor de eerste vier termen van de cursus.

Klinische plaatsingen

Klinische stages beginnen in het tweede jaar van het programma en vereisen elke week minstens een halve dag (meestal meer), zowel tijdens als buiten de looptijd.

Je moet minstens 100 contacturen met de begeleider van de klant verzamelen voordat je verder kunt gaan naar een van onze Advanced Diploma-cursussen. De coördinator klinische stages van de school en de loopbaan

Persoonlijke therapie

U moet een individuele therapie van ten minste één uur per week volgen bij een door UKCP geregistreerde therapeut gedurende de cursus.

Persoonlijke docenten

In de jaren 1 en 2 krijgt elk cohort van studenten een persoonlijke mentor toegewezen die beschikbaar is om begeleiding en ondersteuning te bieden tijdens de cursus.

Proefschrift

Kandidaten voor de MA moeten een dissertatie schrijven waarin ze een relevant onderwerp onderzoeken. Dit moet 14.000 tot 16.000 woorden lang zijn. Je bereidt je proefschrift voor met de hulp van een academische supervisor. Het wordt beoordeeld door twee lezers. Een viva-onderzoek kan plaatsvinden na indiening van het proefschrift.

modules

 • Psychoanalytische benaderingen van psychotherapie
 • Existentieel-fenomenologische benaderingen van psychotherapie
 • Humanistische en integratieve benaderingen van psychotherapie
 • Hedendaagse theorie en praktijk in psychoanalytische psychotherapie
 • Hedendaagse theorie en praktijk in existentiële psychotherapie
 • Hedendaagse theorie en praktijk in integratieve psychotherapie
 • Onderzoeksmethoden in psychotherapie: academische, klinische en professionele vaardigheden
 • Klinische plaatsing

Onderwijs

Studiemethoden

Leermethoden omvatten tutorials, onafhankelijke studie, groepswerk, betrokkenheid bij je eigen therapeutische ervaring en klinische praktijk geleid door ervaren professionals.

Je moet ook tijdens je training wekelijkse individuele psychotherapie bij een UKCP-lidtherapeut houden.

Beoordelingsstructuur

Beoordeling is continu. Het is gebaseerd op:

 • Studentenpresentaties
 • Essays - Eén academische theorie-essay per term. Eén essay over een reflexieve vaardigheid, elke term alleen in het eerste jaar
 • Deelname aan discussies in academische seminars, vaardigheidstrainingen en trainingsbegeleiding en het invullen van een 'Participatieformulier' per term.
 • Deelname en reflectie op het leren binnen de persoonlijke en professionele ontwikkelingsgroep (PPD-groep) aan het einde van elke cursusdag. Van studenten wordt verwacht dat zij passende zelfevaluatie en zelfreflectie aantonen, inclusief het erkennen van hun niveau van deelname aan groepswerk als onderdeel van de essays Reflexive Skills in jaar 1. In jaar 2 is reflectie op leren die relevant is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling onderdeel van de klinische procesverslagen en case study.
 • In jaar 2 zijn twee klinische procesverslagen, een casestudy en feedback op klinische plaatsing vereist.

Studenten met een handicap

Sommige klassen worden geleverd in lesruimten die toegankelijk zijn via een trap. Als u een aandoening heeft die van invloed is op uw mobiliteit en u kamers op de begane grond of kamers met een lift nodig heeft, dient u het studentenregister zo snel mogelijk hiervan op de hoogte te stellen. U wordt ook geadviseerd om contact op te nemen met de functionaris voor gehandicapten.

Careers

Toekomstige kansen

Na afronding van het programma kom je in aanmerking om door te stromen naar een van onze Advanced Diploma-cursussen (in Integratieve of Existentiële Psychotherapie), wat de laatste fase van de training is die leidt tot deelname aan UKCP.

Toelatingseisen

Academische vereisten

* Houd er rekening mee dat we studenten niet kunnen sponsoren voor dit programma voor een Tier 4-visum. *

Je hebt minimaal een bachelordiploma nodig voor elke discipline * en een certificaat in psychotherapie

We hebben ook ten minste zes maanden professionele ervaring nodig in een geallieerd gebied (zoals verpleegkunde, sociaal werk, onderwijs, personeel of bemiddeling) of op vrijwillige basis in een ondersteunende of ondersteunende context (zoals vriendschap, mentoring of telefonische hulplijnbegeleiding ).

U moet voldoende volwassenheid en levenservaring aantonen om in staat te zijn klinische training te volgen. Ervaring met persoonlijke therapie is wenselijk, maar niet vereist.

Let op: er wordt van je verwacht dat je een interview bijwoont voordat een onvoorwaardelijk aanbod kan worden gedaan.

* Als je geen bachelordiploma hebt behaald, moet je minimaal twee jaar ervaring hebben met beroepsmatig werken in een geallieerd gebied of op vrijwillige basis.

** Het is wenselijk om het Regent's University London Certificate in Psychotherapy te hebben afgerond

Engelse vereisten

We hebben een bewijs van Engelse taalvaardigheid nodig. We vragen bijvoorbeeld om:

 • Een voltooide undergraduate degree studeerde in het Engels van een meerderheid Engels sprekende land
 • IELTS: 7,0 algemeen, met een minimum van 6,0 in elk afzonderlijk onderdeel

Deze lijst is niet volledig, we zullen de Engelse kwalificaties die u heeft als onderdeel van uw aanvraag bekijken en contact houden als we verder nog iets nodig hebben.

Voor kandidaten die hun Engelse taalvaardigheid willen verbeteren, zie onze Engelse taalcursussen.

On-campus diagnostische test

Voor aanbieders van aanbiedingen in Londen kunnen we een gratis diagnosetest op de campus van het Verenigd Koninkrijk verzorgen. Deze test moet van tevoren worden geregeld. Let op, dit is alleen een diagnostische test voor Regent's University London .

vergoedingen

Vergoedingen september 2018

 • Jaarlijks collegegeld: £ 7.900
 • Dissertatie inzendingskosten: £ 1.500
 • Voorschot: £ 500 (niet-restitueerbaar)

Het collegegeld is vastgesteld voor het studiejaar van de universiteit, dat loopt van 1 augustus tot 31 juli. Jaarlijkse kosten voor studenten die in het voorjaar met studies beginnen zullen de boekjaren omvatten. Voor- en najaarskosten worden gefactureerd tegen het tarief dat van toepassing is voor die periode.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Regent's University London is London's only independent, not-for-profit university, with a highly cosmopolitan community based in royal Regent's Park and Marylebone.

Regent's University London is London's only independent, not-for-profit university, with a highly cosmopolitan community based in royal Regent's Park and Marylebone. Lees Minder