MA / PgD / PgC Specialistische journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

MA Specialist Journalism aan Cardiff Metropolitan University wordt gegeven door academisch personeel dat zowel praktijkmensen als onderzoekers is. Deze onderscheidende titel is bedoeld om u te ondersteunen terwijl u uw journalistieke vaardigheden en technieken ontwikkelt in een van de volgende specialisaties: film-, muziek-, mode- of sportjournalistiek.

De cursus heeft een sterke focus op inzetbaarheid, waardoor studenten journalistieke technieken en perspectieven kunnen combineren met praktische beroepsvaardigheden, die worden versterkt door stages. Of het nu voor professionele ontwikkelingsdoeleinden is, om uw freelance carrière te verbeteren, of als uw eerste stap in de wereld van de journalistiek, de MA zal u helpen om de kennis en het vertrouwen te krijgen om een gespecialiseerde journalist te zijn.

We hebben expertise op een aantal gebieden en onze academische gemeenschap is levendig en dynamisch met sterke branchelinks.

Een van de grote troeven van het programma is de flexibiliteit. MA Specialist Journalistiek kan zowel voltijds als deeltijds worden gevolgd, zodat u het tempo en de diepgang van uw postdoctorale studie kunt bepalen. Het programma wordt ook verbeterd door de inzet van de universiteit voor e-learning.

Aan het leren

De meeste modules worden gegeven via groepsworkshops en seminars. Sommige modules bevatten ook afzonderlijke zelfstudies en de proefschriftmodule wordt volledig geleverd door één-op-één zelfstudies met uw supervisor.

In workshops en seminars wordt er volledig gebruik gemaakt van universitaire technologie en worden cursusmaterialen geleverd en opgeslagen via onze virtuele leeromgeving. U kunt op afstand toegang krijgen tot de virtuele leeromgeving en u wordt aangemoedigd om dit te doen.

De meeste modules zijn 20 studiepunten en het proefschrift is 40 studiepunten waard.

In een module met 20 studiepunten ontvangt u 22 uur aan onderwijs met vaste tijdstippen en wordt van u verwacht dat u 178 uur onafhankelijke studie doet. In een module met 30 studiepunten ontvangt u 33 uur aan onderwijs op vaste tijdstippen en wordt van u verwacht dat u 267 uur aan onafhankelijke studie doet. Het proefschrift met 40 credits wordt voornamelijk met onafhankelijke studie uitgevoerd. Je krijgt 4 uur tutorialbegeleiding (inclusief supervisors die over je werk kijken) en je wordt geacht 396 uur aan onafhankelijk onderzoek te doen.

Elke student wordt aangesteld als persoonlijke privéleraar die beschikbaar is voor academisch advies, pastorale ondersteuning en persoonlijke ontwikkelingsplanning. Docenten hebben ook wekelijkse spreekuren.

Een kritische maar ondersteunende omgeving wordt bereikt door een combinatie van workshops, onderzoeksseminars en e-learning. U maakt kennis met de praktische aspecten van het voorbereiden en indienen van uw werk voor publicatie.

employability

Naast een loopbaan in de journalistiek, is de MA ook een uitstekende keuze voor diegenen die hun werk en professionele kansen willen verbeteren in redactionele en publicerende carrières.

Belangrijke journalistieke vaardigheden en technieken staan natuurlijk centraal. Deze graad zal je echter ook aanmoedigen om de waardevolle overdraagbare vaardigheden te ontwikkelen van autonomie, effectieve samenwerking, zelfsturing, organisatie, initiatief en aanpassingsvermogen die hoog aangeschreven staan op de werkplek.

Naast journalistiek kan een masterdiploma in specialistische journalistiek ook leiden tot een verscheidenheid aan andere loopbanen, zoals: onderwijs, onderzoek, public relations, marketing, het ambtenarenapparaat, uitgeverijen, de media en werkgelegenheid in de openbare of vrijwillige sectoren .

Toelatingseisen

Elke aanvrager wordt beschouwd op basis van zijn academische verdiensten en zijn vermogen om een interesse en bekwaamheid in het vakgebied aan te tonen.

Aanvragers moeten meestal een eerste of bovenste tweedeklas graad in een relevant onderwerp hebben. Studenten die aan de criteria voldoen, worden uitgenodigd voor een gesprek.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder