MA / PgD / PgC Art

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Het MA Art and Design-programma biedt Pathways op de volgende specialistische gebieden:

  • Design Futures
  • Fashion Design Futures
  • Illustratie
  • Filosofie

Het MA Art and Design-programma richt zich op studenten die hun academische en onderzoekkennis willen ontwikkelen vanuit de praktische disciplines en bredere academische domeinen van Fine Art en Design.

Meestal zijn dit bijvoorbeeld docenten, aspirant-kunstenaars of ontwerpers, aspirant-academici of pas afgestudeerden in Fine Art of Design die hun beroepspraktijk willen voortzetten. Het zal ook tegemoet komen aan die studenten met een eerste graad buiten de kunst

De MA Art and Design is ontworpen als toegangspoort tot onderzoek of geavanceerde experimentele praktijk. Studenten die de MA Art and Design zal afstemmen op specifiek onderzoek en experimentele praktijk Pathways , onder leiding van academisch personeel met gevestigde praktijk loopbaan en / of geavanceerde wetenschap en onderzoek.

Het MA Art and Design-curriculum is zo ontworpen dat studenten:

  • Verken en ontwikkel concepten, vaardigheden of filosofieën
  • Ontwikkel creatieve vaardigheden
  • Een traject hebben naar progressie naar MPhil / PhD

Aan het leren

De MA Art and Design wordt gegeven door een lezing en een seminar met geïndividualiseerde toezichtsvergaderingen om een leercontract te ontwikkelen (onderdeel van het vroege proces voor persoonlijke ontwikkelingplanning [PDP]) en een geïndividualiseerd programma van leren en geïndividualiseerd toezicht op een creatief onderzoeksresultaat, gedefinieerd en gecontroleerd door het ontwikkelen van PDP. Onze benadering van leren en onderwijzen is gebaseerd op onderhandeling en dialoog, en moedigt studenten aan om hun eigen, op zichzelf gerichte project te ontwikkelen tot een professionele standaard binnen een rigoureuze maar toch ondersteunende academische omgeving.

Om dit te ondersteunen, krijgt elke student een persoonlijke docent en een extra vakspecialist (academische tutor) toegewezen uit de expertise van de fijne kunst / design in een respectieve afdeling voor fine-art / design. Samen vormen ze het team van toezichthouders. Het CSAD-webapplicatieformulier bevat een persoonlijke verklaring en een overzicht van het professionele of onderzoeksproject dat de student wenst na te streven op Masters-niveau. Dit informeert over de toewijzing van persoonlijke tutor en vakspecialist van academisch personeel (academische tutor) met wie het leercontract is vastgelegd, dat op zijn beurt de basis vormt voor het persoonlijke plan van de student, weergegeven in het doorlopende POP-proces.

employability

De MA Art and Design fungeert als een poort naar onderzoek of geavanceerde experimentele praktijk. Het heeft een optie voor studenten om zich te concentreren op onderzoek (door de initiële formele PG Cert Research Skills-module te nemen) of door een alternatieve creatieve oefenroute te volgen die beide leidt naar mogelijk toekomstig MPhil / PhD-onderzoek. Studenten die de MA Art and Design af te stemmen op specifieke onderzoeks- en experimentele praktijk Pathways , onder leiding van academisch personeel met gevestigde praktijk loopbaan en / of geavanceerde wetenschap en onderzoek.

Het MA Art and Design-programma is ontworpen om studenten in staat te stellen de kenmerken van grotere flexibiliteit, aanpassingsvermogen en individuele verantwoordelijkheid en autonomie als professionele kunstenaars, ontwerpers of onderzoekers te bereiken. Het MA Art and Design-programma is gericht op het ontwikkelen van toenemende creativiteit, zelfredzaamheid, initiatief en het vermogen om te presteren in snel veranderende omgevingen, alsmede op het vergroten van de bekwaamheid met onderzoeksvaardigheden en methoden die afgestudeerden zeer inzetbaar maken als academici en / of onderzoekers of hen om een actieve en duurzame praktijk als kunstenaars of ontwerpers te ontwikkelen.

Van alle studenten wordt verwacht dat ze een draagbare 'record of achievement' voltooien en hun PDP gebruiken ter ondersteuning van inzetbaarheid en een leven lang leren, normaal gesproken in de vorm van een blog, die mogelijkheden voor zelfreflectie in programma's integreert om hen te helpen ontwikkelen als effectieve en zelfverzekerde leerlingen.

Toelatingseisen

Studenten hebben normaal gesproken een eersteklas of tweede klasse bovenlaagse graad eerste graad (1e of 2.1 graad classificatie) behaald in een geschikt onderwerp en / of een gelijkwaardige professionele reputatie of ervaring in een Fine Art-discipline (gebaseerd op beoordeeld geaccrediteerd voorafgaand leren of beoordeeld als geaccrediteerd) Prior Experiential Learning), of een discipline die verband houdt met hun studieprogramma.

Internationale aanvragers
Studenten van wie de eerste taal geen Engels is, moeten bewijs van vloeiendheid leveren voor ten minste een IELTS 6.0 (6.0 luisterend en 5.5 in elk ander element) standaard of equivalent. Ga naar de internationale pagina's op de website voor meer informatie over hoe u kunt solliciteren en de Engelse taal.

Claims voor geaccrediteerd voorafgaand leren (APL) worden beoordeeld in overeenstemming met het Academisch handboek van de CMU, op basis van aantoonbaar bewijs van beoordeelde eindkwalificaties met gelijkwaardigheid, of een gelijkwaardige ervaring waarbij studenten 'op gelijkaardige ambitieuze wijze hebben geleerd'. Verwacht wordt dat APL-claims op het moment van inschrijving worden goedgekeurd.

School of Art and Design (CSAD) postdoctorale kandidaten moeten beiden een aanvraag indienen via de site van de Cardiff Metropolitan University admissions en aanvullende informatie invullen via de CSAD-website.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder