MA Ontwerpinnovatie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

MA Design Innovation bekijkt hoe design fungeert als katalysator voor innovatie die leidt tot nieuwe producten, diensten en gebruikerservaringen. Het richt zich op ontwerpdenkenbenaderingen, om hedendaagse maatschappelijke en zakelijke uitdagingen aan te pakken en een rijk begrip te ontwikkelen van waar design waarde kan toevoegen. Het biedt u de vaardigheden om ontwerp strategisch toe te passen om complexe problemen op de wereldmarkt op te lossen.

De toepassing van ontwerpdenken wordt onderzocht met de nieuwste onderzoeken en praktijk in ontwerpinnovatie, ontwerpbeheer en ontwerpstrategie, die u ondersteunen om een holistische kijk op ontwerp te ontwikkelen en de theorie creatief toe te passen in uw vakgebied. Ontwerponderzoek, empathie en gebruikersgerichte ontwikkeling vormen de kern van het programma dat onvervulde gebruikersbehoeften blootlegt en op hun beurt inzichten genereert die leiden tot gewenste producten en diensten in een commerciële en maatschappelijke context.

De cursus biedt een balans tussen theorie en praktijk door middel van een reeks lezingen, seminars, workshops, interdisciplinaire samenwerkingen, onderzoeksbezoeken en live-projecten om u uitgebreide kennis van ontwerpinnovatie te bieden en tegelijkertijd praktische vaardigheden te geven om professioneel uit te blinken.

Kenmerken en voordelen

 • Dit programma biedt een op onderzoek gebaseerd en baanbrekend curriculum dat de verbindingen met de creatieve industrieën in de regio en daarbuiten maximaliseert, en kansen biedt voor betrokkenheid bij de 'echte wereld', door middel van live projecten en betrokkenheid bij praktijkmensen.
 • Er zijn speciale ruimtes voor de postdoctorale gemeenschap ontwikkeld om de postdoctorale gemeenschap te laten floreren. Deze ruimtes, om na te denken en te oefenen, bevinden zich in het hart van Manchester School of Art en bieden gemakkelijke toegang tot een uitgebreid scala aan workshops waar de combinatie van traditionele en ultramoderne apparatuur een wereld van opwindende mogelijkheden opent.
 • Je krijgt les van onderzoeksactieve medewerkers die deel uitmaken van het Manchester School of Art Research Center en experts in hun vakgebied.
 • De universiteitsbibliotheek heeft uitstekende kunst- en designbedrijven, waaronder een speciale verzameling kunstenaarsboeken en efemere verschijnselen.

Cursusinformatie

MA Design Innovation bestaat uit vijf units met in totaal 180 studiepunten.

 • Design Innovation 30 studiepunten
 • Design Futures 30 studiepunten
 • Syntheseproject: ontwerpinnovatie 60 studiepunten
 • Design Thinking 30 studiepunten
 • Optie-eenheid 30 studiepunten

Optie-eenheden (wijzigingen voorbehouden)

 • LEUKE waarden voor productontwerp
 • Bericht / publiek / context
 • Kleur, materiaal en afwerking
 • Cultuur en context

Middelen

We hebben een speciale postdoctorale ruimte ontwikkeld die een hele verdieping van het hoofdgebouw van de School of Art beslaat en een opwindende ruimte biedt om te zijn, zowel intellectueel als praktisch. Het centrum bevindt zich in de onlangs gerenoveerde Chatham Tower met studio's, designlaboratoria, seminarieruimtes en uitgebreide workshops die de kern vormen van deze levendige, multidisciplinaire leeromgeving.

Toelatingseisen

2: 2 in ontwerp of een verwante discipline (bijv. Creatieve kunsten, management, marketing, branding, engineering, enz.). Gelijkwaardige EU / internationale kwalificaties worden ook geaccepteerd. Aanvragers die niet aan deze criteria voldoen, worden per geval in overweging genomen. Andere beroepskwalificaties worden beoordeeld op basis van verdienste en / of relevante beroepservaring.

Engelse Taalvereisten

Overzeese aanvragers hebben IELTS nodig met een algemene score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een gelijkwaardige geaccepteerde Engelse taalkwalificatie.

Vergoedingen en financiering

Britse en EU-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 9.250 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Niet-EU- en Channel Island-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 17.000 per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

In aanmerking komende alumni krijgen 10% korting op hun postdoctorale collegegeld.

Carriere vooruitzichten

De cursus heeft tot doel zeer gemotiveerde, onafhankelijke en creatieve denkers te cultiveren die hun vaardigheden kunnen overdragen op de creatieve markt, als ondernemende innovators, freelancers en innovatieve teamspelers.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Lees meer

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Lees Minder