MA Moderne Duitse en Europese Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving

Het Haifa Centre for German and European Studies (HCGES) is een joint venture van de Universiteit van Haifa en de Duitse Academic Exchange Service (DAAD - Deutscher Akademischer Austausch Dienst). HCGES werd in 2007 opgericht met het doel studenten, onderzoekers en de gemeenschap in het algemeen bloot te stellen aan een rijk spectrum aan onderwerpen die verband houden met het moderne Europa, en met Duitsland in het bijzonder, sinds 1945.

Het internationale Master of Arts-programma in Duitse en Europese studies aan de Universiteit van Haifa wordt gelanceerd als onderdeel van de onderwijsactiviteiten van de HCGES. Het MA-programma is bedoeld om studenten vertrouwd te maken met onderwerpen die verband houden met Duitsland en Europa, met aandacht voor Joodse en Israëlische perspectieven en de relatie tussen het Midden-Oosten en Europa. Het programma is interdisciplinair en stelt studenten in staat Duitse en Europese studies vanuit verschillende invalshoeken te benaderen, terwijl studenten de kans krijgen om met andere afdelingen samen te werken voor een goed afgerond onderwijs.

Wat ga je studeren

Het programma heeft als doel de kennis van studenten over Duitsland, Europa en de Europese Unie te verdiepen. Het programma is gestructureerd volgens het "gebiedsstudies" -model en biedt een uitdagend en uniek interdisciplinair curriculum dat vele vakgebieden combineert, waaronder economie, rechten, politicologie, aardrijkskunde, milieustudies, sociologie, geschiedenis en literatuur. Naast het basiscurriculum verwerven studenten in het programma een sterke beheersing van de Duitse taal door 4-8 taaluren per week te bestuderen. Het programma is beschikbaar in twee tracks: een scriptietrack en een niet-scriptietrack. Studenten hebben de mogelijkheid om het programma in één of twee kalenderjaren te voltooien.

Het programma bevat ook een optionele, hoewel zeer aan te bevelen studiereis naar Duitsland en andere Europese landen . De studiereis is opgebouwd rond een gekozen thema dat elk jaar verandert. Tijdens de studiereis bezoeken studenten EU-instellingen evenals andere sites die relevant zijn voor hun studie. De kosten van de studiereis zijn niet inbegrepen in de programmatoeslag.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers.

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers. Lees Minder