MA / MSc in design: product en meubels

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze cursus is een innovatieve samenwerking tussen de Manchester School of Art en de Faculteit Wetenschappen en Techniek aan Manchester Metropolitan University in Manchester Metropolitan University . Het brengt studenten uit creatieve en productieachtergronden samen om originele benaderingen van product- en meubelontwerp voor productie te bevorderen, terwijl persoonlijke filosofieën en culturele contexten worden verkend.

Ondersteund door uitgebreide hand-, machine- en digitale werkplaatsen over een hele reeks materialen, onderzoekt en daagt u de toepassing en het gebruik van materialen en processen bij het maken en produceren uit om kansen voor innovatie te benutten voor een breed scala aan ontwerppraktijken voor producten en meubels.

Als onderdeel van het bredere MA Design Network, wordt een reeks optie-eenheden geleverd waarmee u uw creatieve agenda's en ontwerpmethodologieën verder kunt uitbreiden. Binnen deze opties kunt u ervoor kiezen om ontwerpambities te ontwikkelen binnen een zakelijke context, via een eenheid geleverd door de Manchester Metropolitan Business School, die projectplanning en managementvaardigheden cultiveert, begrip van markten en marketingkansen vergroot en de financiële factoren en zorgen benadrukt die invloed hebben op beslissingen over productieontwerp binnen een commerciële productieomgeving.

Kenmerken en voordelen

Afgestudeerden zullen theoretische en praktische vaardigheden ontwikkelen die geschikt zijn voor rollen in ontwerpadvies; ontwerp voor engineering en productie; design Management; en ontwerponderzoek voor industrie of academisch onderzoek en onderwijs. Het programma zal ook afgestudeerden voorbereiden die willen gaan werken als zelfstandige, om hun eigen ontwerp / productiebedrijven op te richten en te leiden.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden zullen vaardigheden ontwikkelen die geschikt zijn voor de werkgelegenheid in ontwerp- en ontwerpmanagementrollen, in productie en consultancy. Vaardigheden in onderzoek en hedendaagse ontwerpfilosofieën leiden ook tot kansen voor rollen in academisch onderzoek en onderwijs.

Het programma bereidt ook afgestudeerden voor op zelfstandige routes die bedrijfskennis ontwikkelen ter ondersteuning van de uitdagingen die inherent zijn aan het opzetten en leiden van uw eigen productontwerp- en productiebedrijf.

Toelatingseisen

Gewoonlijk is een minimale Britse honours graad in een kunst-, engineering- of bedrijfsgerelateerde discipline vereist. EU / internationale equivalenten of gelijkwaardige meestal professionele kwalificaties, of niet-geclassificeerde graden in engineering of productontwerp met relevante professionele ervaring worden ook geaccepteerd. Andere gelijkwaardige kwalificaties zullen op basis van verdienste worden overwogen. Bovendien moet u ook een digitale portfolio indienen.

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Let op: om je aan te melden voor deze cursus, hoef je maar één referentie op te geven.

cursus details

Je ontwikkelt diepgaande kennis van ontwerptheorieën en filosofieën en cultiveert geavanceerde ontwerp- en productievaardigheden. De optie-eenheden verbeteren verder persoonlijke creatieve ontwerpmethodieken, waarbij de business unit projectplanning en managementvaardigheden ontwikkelt, het inzicht in markten en marketingkansen vergroot en de financiële factoren en zorgen benadrukt die van invloed zijn op beslissingen over productieontwerp binnen een commerciële productieomgeving.

Je bouwt een portfolio van projecten op die individuele ontwerpfilosofieën en ambities ontwikkelen en oplossen en die een afspiegeling zijn van een reeks professionele praktijken die bestaan in hedendaagse ontwerp- en productieomgevingen. Naast het projectwerk moet u het hele jaar door nadenken over uw eigen ontwikkeling via een persoonlijk online blog, en dit fungeert als een belangrijke bron van waaruit schriftelijke inzendingen worden ontwikkeld.

Jaar 1

De MA en MSc Design: Product and Furniture Pathways bestaan uit vijf eenheden van in totaal 180 credits.

Core Units

Contextualiserende ontwerppraktijk

De eenheid ontwikkelt zich en breidt zich uit; kennis van ontwerppraktijken in historische en hedendaagse contexten; het begrip van de persoonlijke en emotionele waarde van objecten en producten in de samenleving; en bevordert creatieve benaderingen van het gebruik van materialen en processen bij productie en productie. Theoretische en praktische onderzoeksprojecten initiëren, ontwikkelen en vestigen de identificatie van een individuele ontwerpmethodiek en persoonlijke professionele ambitie binnen de brede context van productontwerppraktijken.

LEUKE waarden voor productontwerp

De eenheid vergroot het inzicht in de complexe en vaak tegenstrijdige vereisten en beperkingen bij het ontwerpen van nieuwe producten voor industriële productie.

Laatste grote projectperiode

De laatste eenheid is een uitgebreide en zelf geïnitieerde grote projectperiode die het leren van het MA / MSc-programma synthetiseert en oplost. Het lost de lokale ontwerpmethodiek op en lokaliseert, en met de optie van live externe samenwerking stemt het projectwerk af op een geïdentificeerde professionele ambitie.

Waarschijnlijk optionele eenheden

Commerciële aspecten van ontwerp

Deze eenheid omvat onderwerpen zoals marktonderzoek en serviceontwerp; consumentengedrag - behoeften en attitudes; verspreiding van innovatie; commerciële aspecten van productontwerp, waaronder het op de markt brengen van het product, bijvoorbeeld productie- en distributiekanalen, kosten en prijzen, en reclame en promotie.

Bestreden gebieden

Deze eenheid zal ingaan op de betwiste aard van de conceptuele en materiële territoria waarop menselijke identiteiten en culturen worden ontwikkeld.

Digitale Futures

Deze eenheid biedt studenten een gerichte mogelijkheid om hun praktijk uit te breiden en te verbeteren door digitale inhoud op te nemen in een bredere onderzoeksgemeenschap.

Gezondheid

Deze eenheid richt zich op volksgezondheid en welzijn met de nadruk op ongelijkheden; preventie; Promotie en bescherming. Door voort te bouwen op de sterke erfenis van kunst / design in klinische omgevingen, zal deze eenheid uw begrip van theorie en praktijk in de opkomende volksgezondheidsagenda uitbreiden en door real-life onderzoeksmogelijkheden verkennen van individuele praktijk in verschillende contexten: bijvoorbeeld mentaal gezondheid, langdurige aandoeningen, gezond ouder worden en proactief welzijn.

Het museum en de stad - De stad als een museum

De eenheid onderzoekt de relatie tussen het museum en de stad en de stad als museum. De aandacht verschuift tussen theoretische en historische modellen en maakt gebruik van specifieke locaties en instellingen in de stad.

Negotiated Study

Deze unit biedt je een individuele gerichte mogelijkheid om je praktijk uit te breiden en te verbeteren door een zelfonderhandelde studie op te nemen. Hiermee kunnen studenten:

 • Ideeën en voorstellen uit de praktijk 1 uitbreiden
 • Faciliteer een dieper niveau van leren in een bepaalde workshop of vakgebied, of conceptueel paradigma
 • Voer een extern project of wedstrijdopdracht uit die geschikt is voor uw praktijk.

Onderzoeks- en financieringsvoorstellen schrijven

Een inleiding tot het schrijven van voorstellen aan financieringsinstanties zoals de Arts and Humanities Research Council (AHRC) en Arts Council England (ACE). Deze eenheid behandelt onderwerpen als: het genereren van financierbare ideeën; het ontwikkelen van kritische en conceptuele kaders; geloofwaardige methoden en benaderingen vaststellen; bewustzijn van de parameters van het North West Consortium Doctoral Training Partnership, AHRC en ACE; het belang van samenwerking; werken in groepen, publieke betrokkenheid en impact; ideeën presenteren aan de groep, geïnformeerde kritiek geven en ontvangen; het ontwikkelen van een effectieve schrijfstijl; voorstellen structureren en schrijven op lengte; het opstellen van een budget en het belang van kosteneffectiviteit en matchfinanciering; tijdsbeheer; bekendheid met Je-S.

Afbeeldingen en archieven

Deze unit onderzoekt theoretische, kritische en praktische perspectieven op kunst, fotografie en het archief.

SciArt

Je leert over het interdisciplinaire veld van SciArt door een geheel van persoonlijk werk te ontwikkelen dat technisch vaardig en intellectueel opgelost is.

Beoordeling wegingen en contacturen

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 studiepunten. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Voltijds: 25% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 75% onafhankelijk onderzoek
 • Parttime: 25% lezingen, seminars of iets dergelijks; 0% plaatsing; 75% onafhankelijk onderzoek

Beoordeling

 • Voltijds: 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek
 • Parttime: 100% cursussen; 0% praktisch; 0% onderzoek

Manchester School of Art

Onze School of Art is de op een na oudste ontwerpschool in Groot-Brittannië en biedt cursussen aan die zijn ontworpen om aan de behoeften van de gespecialiseerde industrie te voldoen en studenten de tools te geven voor hun gekozen carrière.

Net als de stad Manchester is de school er trots op creatief, onconventioneel en professioneel te zijn, en biedt een breed scala aan niet-gegradueerde architectuur, kunst, design, media en theater in een unieke creatieve omgeving die creatieve samenwerking in de verschillende disciplines aanmoedigt.

vergoedingen

Britse en EU-studenten
 • Britse en EU-studenten: voltijds tarief: £ 1542 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
 • Britse en EU-studenten: deeltijd: £ 1542 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
Niet-EU- en Channel Island-studenten
 • Niet-EU internationale studenten en Channel Island-studenten: voltijdtarief: £ 2750 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
 • Niet-EU internationale studenten en Channel Island-studenten: deeltijdtarief: £ 2750 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je cursus, op voorwaarde dat je het in de normale tijdspanne voltooit (geen herhaaljaren of pauzes tijdens de studie).
Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat doorgaans 180 studiepunten. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk studiejaar, mits de cursus binnen de normale termijn wordt afgerond (geen herhalingsjaren of pauzes tijdens de studie).

Deeltijdstudenten mogen elk academiejaar maximaal 90 studiepunten nemen.

Bijkomende kosten

Specialistische kosten

Een laptop is vereist voor de ontwikkeling van projectonderzoek, CAD-werkzaamheden en presentaties. Het is raadzaam voor studenten om hun eigen laptop te hebben, maar laptops zijn te leen bij de universiteit. Camera voor het opnemen van werk- en onderzoeksreizen (optioneel).

Plaatsingskosten

Optionele onderzoeksstudiereizen naar

 • London Design Week (deeltijd jaar 1)
 • Eindhoven voor Dutch Design Week (deeltijd jaar 1)
 • Milan Design Week (deeltijd jaar 2)

Professionele kosten

Er zijn geen extra professionele lidmaatschapskosten vereist voor de volledige kwalificatie.

Andere kosten

Er kunnen kosten worden gemaakt voor het maken van prototypen en de productie van projectwerk, dit is echter afhankelijk van elk individueel studentenproject. Hoewel deelname aan studiereizen aan te raden is, blijven deze vanwege de kosten een optioneel onderdeel van het programma. Het is mogelijk om alle onderzoeksoefeningen in Manchester uit te voeren. Er kunnen kosten worden gemaakt voor de productie en prototyping van projectwerk. Sommige van de beschikbare processen en materialen binnen de faculteit Bètawetenschappen zijn echter gedekt (bijv. 3D-printen, waterstraalsnijden, metaalbewerking). Materialen en processen die beschikbaar zijn binnen de faculteit Art Design worden alleen op basis van kosten in rekening gebracht.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Lees meer

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Lees Minder