MA / MSc in Linguistics: taal- en communicatietechnologieën (Double Degree Program)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

University of Groningen" src="//cdn02.masterstudies.com/element_db/46/46800_rsz_ma-language-communication-technologies.png" alt="University of Groningen" />

Hoe gaan we om met de informatie-overload van moderne media? Wat is de beste manier om gegevens te verzamelen in een meertalige omgeving? Ontdek het in deze internationale Double Degree-track.

De track in taal- en communicatietechnologieën combineert theoretische taalwetenschap en informatica. Je studeert taaltechnologie in een meertalige omgeving.

De tweejarige opleiding maakt deel uit van het prestigieuze internationale Erasmus Mundus-programma. Het eerste jaar start je in Groningen. Je sluit het programma af met een verblijf aan een van onze partneruniversiteiten in het tweede jaar. Na het voltooien van de track ontvang je twee master's: een graad in de taalkunde in Groningen en een tweede master, afhankelijk van de partneruniversiteit waar je hebt gekozen om te verblijven.

Het programma bestaat uit verplichte en keuzevakken. Op deze manier kunt u het programma ontwerpen dat past bij uw interesses. Daarnaast ga je een onderzoeksproject doen en een masterproef schrijven.

Taal- en communicatietechnologieën is een Erasmus Mundus-programma.

Waarom studeren dit programma in Groningen?

 • Erasmus Mundus masterprogramma.
 • Een unieke combinatie van theoretische taalkunde en computerwetenschappelijk onderzoek in een meertalige setting.
 • Een snel evoluerend studiegebied met uitstekende carrièremogelijkheden, zowel in de industrie als in de academische wereld.

Programma

Jaar 1

cursussen

 • Basisstatistieken (5 EC)
 • Corpusanalyse (5 EC)
 • Syntactische en semantische theorie (10 EC)
 • Keuzevakken (bijvoorbeeld taalmodellering, leren van gegevens, multichannel management, neuro-imaging en taal) (40 EC)

Jaar 2

cursussen

 • Uitwisselingsprogramma (30 EC)
 • ResMa Thesis Linguistics, Thesis Class (30 EC)

In het buitenland studeren

 • Studeren in het buitenland is verplicht.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Nederlands diploma

Specifieke vereisten Meer informatie
Kennis minimaal Studenten moeten bereid zijn om het tweede jaar aan een van de partneruniversiteiten af te ronden.
Taaltest Aanvullende eisen Engels: een VWO-diploma of een vakcertificaat voor VWO Engels (cijfer 6 of hoger), minimumvereiste van TOEFL iBT 100 (met een minimum van 25 schrijfvaardigheid) of IELTS 7 (met een minimum van 6,5 op alle items) ). Talencentrum Engels test (LCET) niveau C1. Als je een VWO-diploma hebt, is een taaltoets niet vereist.
Vooropleiding

Bachelordiploma in een vakgebied met betrekking tot informatica, theoretische taalkunde, kunstmatige intelligentie.

Internationaal diploma

Specifieke vereisten Meer informatie
Kennis minimaal Studenten moeten bereid zijn om het tweede jaar aan een van de partneruniversiteiten af te ronden.
Taaltest Aanvullende eisen Engels: een VWO-diploma of een vakcertificaat voor VWO Engels (cijfer 6 of hoger), minimumvereiste van TOEFL iBT 100 (met een minimum van 25 schrijfvaardigheid) of IELTS 7 (met een minimum van 6,5 op alle items) ). Talencentrum Engels test (LCET) niveau C1.
Vooropleiding

Bachelordiploma in een vakgebied met betrekking tot informatica, theoretische taalkunde, kunstmatige intelligentie.

Aanmeldingsdeadlines

Type student Deadline Start cursus
Nederlandse studenten 01 mei 2020 01 september 2020
EU / EER-studenten 01 mei 2020 01 september 2020
niet-EU / EER-studenten 01 mei 2020 01 september 2020

Collegegeld

EU-studenten: 4250 € per jaar niet-EU-studenten: 8500 € per jaar.

Vooruitzichten op de arbeidsmarkt

Na je afstuderen ben je goed voorbereid op een carrière in de informatietechnologie. U kunt werken aan onderwerpen zoals zoeken op het web, informatiebeheer en dialoogsystemen tussen mens en computer. Je kunt ook je carrière in onderzoek voortzetten, bijvoorbeeld als een Ph.D. student aan een universiteit.

Vacature voorbeelden

 • Een carrière in de IT-industrie

Onderzoek

De EM LCT-cursussen worden voornamelijk gegeven door onderzoekers van de computationele taalwetenschap van het Centre for Language and Cognition. De groep is gespecialiseerd in de automatische syntactische analyse (van Nederlandse en andere talen), automatische semantische interpretatie, machinevertaling en auteurschapstudies. In verschillende projecten hebben we bijgedragen aan syntactische parsing van het Nederlands: Alpino parser voor het Nederlands, Universal Dependencies treebank voor het Nederlands, Deep semantische interpretatie (parallelle betekenis bank) en dialectologie (visualisatie dialecten).

Masterstudenten worden actief aangemoedigd om betrokken te raken bij onderzoek, hetzij door onderzoeksassistentschappen of door deel te nemen aan werkgroepen die deelnemen aan gedeelde taken, zoals auteurstoewijzing (Groningen Lightweight Authorship Attribution) of taalidentificatie (de kracht van karakter n-gram in Native Taalidentificatie).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Lees meer

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Lees Minder
Groningen , Leeuwarden + 1 Meer Minder