MA / MFA in Theater voor een jong publiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

 • Duur: 13 maanden fulltime, flexibele parttime Pathways
 • Termijn start: oktober 2019
 • Toelatingseisen: Een goede graad (meestal een 2.1) en / of gelijkwaardige professionele ervaring in een gerelateerd veld. U moet een interview bijwonen.

Dit programma is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het maken en uitvoeren van theater door, met en voor jongeren. Als een van de toonaangevende dramascholen in het Verenigd Koninkrijk, biedt Rose Bruford College een unieke gelegenheid om te studeren en te trainen in dit steeds populairder wordende en dynamische gebied van theaterpraktijken.

Onder leiding van een team van specialisten en academici werk je met enkele van de leidende figuren in de Britse en Europese sector. Studenten op het programma hebben de gelegenheid gehad om internationale festivals te bezoeken (waaronder ASSITEJ Congress Copenhagen, Imaginate Festival Edinburgh en Takeoff), werken met toonaangevende bedrijven en theaters (waaronder Catherine Wheels, NIE, Oily Cart, Tall Stories, Unicorn Theatre, Action Transport Theater, Polka Theater, Half Moon Theater en Travelling Light), en met beoefenaars van wereldklasse (inclusief Tony Graham, Mark Storor, Alex Byrne en David Wood). Werk samen met onze creatieve TYA-partners en ontdek een reeks theatrale technieken en theorieën die je vermogen om theater te creëren voor publiek van alle leeftijden zullen verrijken. De cursus omvat stages bij toonaangevende organisaties.

Recente plaatsingen zijn onder meer: Imagination Stage (Washington DC,) Trusty Sidekicks (New York), Olive Branch Theatre's West Sahara Refugee Project, Unicorn Theatre (Londen), Polka Theatre (Londen), Half Moon Theatre, (Londen) Birmingham Rep- Theatre Centre (Londen).

Hieronder is een voorbeeld van onze samenwerking met Oily Cart:

Waarom kiezen voor deze cursus?

Het programma in één oogopslag:

Vanaf het begin van je studie werk je met een jong publiek op scholen en hogescholen in de regio Zuidoost.

 • Je doet een stage in de industrie met mogelijkheden om in het buitenland te studeren en deel te nemen aan de grote Britse en Europese festivals van Theater voor een jong publiek
 • Mogelijkheden om onderzoek te publiceren via het TYA-onderzoekscentrum van het College.
 • Je werkt met en bestudeert de praktijk van toonaangevende TYA-figuren uit het VK en internationaal
 • Lidmaatschap via het College van TYA-UK, de Britse afdeling van ASSITEJ - de internationale vereniging van theater voor kinderen en een jong publiek.

119777_1.jpg

employability

Rose Bruford College streeft ernaar haar afgestudeerden een loopbaan te bieden. Het programma ontwikkelt vaardigheden waarmee afgestudeerden kunnen werken als theatermakers, uitvoerders en facilitators van werk voor, met en door kinderen en jongeren. Bovendien is de MA in Theater voor een jong publiek een overdraagbare kwalificatie die kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot verder postdoctoraal onderzoek en promotieonderzoek.

"Met deze MA kun je de groeiende uitdagingen van Theater voor Jong publiek verkennen door je werk in de praktijk te brengen. Ik heb meteen kunnen realiseren dat Theater voor Jong publiek net zo uitdagend, zo niet meer, is dan Theater voor volwassenen. Door vragen te stellen en reflecterend op dit gebied van theater maakt deze cursus een breed begrip van theater voor een jong publiek mogelijk, hetzij door praktische workshops over acteren, muzikaliteit, circusvaardigheden, verhalen vertellen, lesgeven, regisseren of schrijven. Met deze cursus kunt u contact opnemen met degenen die betrokken zijn bij dit vakgebied en werk samen met de creatieve partners binnen TYA. Je werkt met geweldige mensen in een mooie omgeving, dus al met al raad ik deze cursus zeker aan. "

Amber-Rose May (MA Theater voor Jong publiek)

Studenten op het programma hebben de gelegenheid gehad om internationale festivals te bezoeken (waaronder ASSITEJ Congress Copenhagen, Imaginate Festival Edinburgh en Takeoff), werken met toonaangevende bedrijven en theaters (waaronder Catherine Wheels, NIE, Oily Cart, Tall Stories, Unicorn Theatre, Action Transport Theater, Polka Theater, Half Moon Theater en Travelling Light), en met beoefenaars van wereldklasse (inclusief Tony Graham, Mark Storor, Alex Byrne en David Wood).

Recente plaatsingen zijn onder meer:

 • Stom dronken
 • Verbeeldingsfase, Washington DC
 • Trusty Sidekicks, New York
 • Olive Branch Theatre's West Sahara Refugee Project
 • Unicorn Theatre, Londen
 • Polka Theatre, Londen
 • Half Moon Theatre, Londen
 • Birmingham Rep
 • Theatre Centre, Londen.

119778_3.jpg

Informatie over vergoedingen

accreditatie

 • Wijze van studie: Fulltime of Parttime

Cursuskosten 2019

 • MA-optie (13 maanden studie)
  • VK / EU kosten £ 12.500
  • Internationale tarieven: £ 18.000
 • MFA-optie (2 jaar studie)
 • VK / EU-kosten
  • Jaar 1: £ 10.000
  • Jaar 2: £ 10.000
 • Internationale tarieven
 • Jaar 1: £ 11.000
 • Jaar 2: £ 11.000

Alumnikorting

Een alumnikorting van 5% is beschikbaar voor Rose Bruford College BA (Hons) -alumni die een voltijds MA-programma van 13 maanden of het eerste jaar van een MFA-programma volgen.

Het Department for Business Innovation and Skills verstrekt een lening voor in aanmerking komende UK / EU-studenten van maximaal £ 10.609 per student voor een postdoctorale masterstudie.

Cursusinhoud

Full time

Gezien het geavanceerde praktijkgerichte karakter van het programma wordt van potentiële studenten verwacht dat ze over een scala aan bestaande prestatievaardigheden beschikken om in aanmerking te komen voor deelname aan het programma. Daarom is de focus van het leren en onderwijzen niet op training, maar op het ontwikkelen van je bestaande vaardigheden met een focus op het begrijpen, creëren en produceren van theatrale evenementen en uitvoeringen in de context van een ensemble theatergezelschap. Veel van je studies zullen bijgevolg zelfgestuurd zijn en gericht zijn op het onderzoeken van het veld en het ontwikkelen van je eigen manieren van oefenen.

De graad bestaat uit 5 modules, 4 x 30 credit-modules en 1 laatste dubbel gewogen 60 credit-module. Normaal wordt elke module bestudeerd gedurende een periode van 2-3 maanden met als hoogtepunt een praktisch op prestaties gebaseerd project. Bovendien wordt van u verwacht een kritische reflectie in te dienen met betrekking tot de module op basis van uw persoonlijk onderzoek en met betrekking tot en uw professionele ontwikkeling.

De contacttijd met het personeel is hoog voor een masterdiploma, hoewel het contact kan variëren van module tot module, afhankelijk van de intensiteit van prestatiegerelateerd werk. Je kunt verwachten de rest van je tijd te besteden aan persoonlijke studie, onderzoek of samenwerking of focussen op de werkgebaseerde leerelementen van het programma.

Er is een vereiste voor avond- en weekendwerk.

119780_2.jpg

Deeltijd

Parttime levering weerspiegelt nauw het fulltime programma, maar duurt meer dan twee jaar. In het eerste jaar studeer je 3 x 30 credit modules en in de tweede 1 x 30 credit module plus de dubbel gewogen (60 credit) laatste module.

Classroom (op lezingen gebaseerd en seminar werk) vindt plaats in avonden en sommige weekenden samen met de voltijdstudenten, zodat u ervaringen kunt delen en samen kunt leren. Praktisch werk vindt normaal gesproken plaats in korte blokken die waar mogelijk samenvallen met schoolvakanties of desgewenst in het weekend en op feestdagen.

119781_5.jpg

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with ... Lees meer

Welcome to Rose Bruford College of Theatre and Performance. Our goal is to inspire, excite and train you as a creative artist and practitioner who can use reflective practice and research, along with the world-class teaching we provide, as tools to become an independent thinker and a fulfilled and successful working professional. Lees Minder
Sidcup , Londen , Waterford , Moskou + 3 Meer Minder