MA Kunst en cultuur

Algemeen

10 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De master Kunst en Cultuur aan Leiden University is jouw kans om een kwalificatie van wereldklasse op maat te behalen op het gebied van Kunst en Cultuur.

ImageDisplay.php?uid=FT144897&thumbed=6

Onderwijs op maat

De masteropleiding Kunst en Cultuur aan Leiden University is uniek in Nederland vanwege het interdisciplinaire aanbod van vakken en de diversiteit aan keuzetrajecten.

De postdoctorale opleiding Kunst en Cultuur, een uniek programma in termen van een divers en interdisciplinair aanbod van vakken, biedt u de keuze uit drie specialisaties. Elk onderzoekt verschillende thema's vanuit een vergelijkend en globaal perspectief en biedt een breed scala aan keuzevakken, zodat je je opleiding verder kunt aanpassen. We moedigen elke student aan om de academische gebieden na te streven waar ze gepassioneerd over zijn.

Ons programma stelt u in staat om te leren over de invloed van kunst op de samenleving en om het effect van kunstwerken op hun omgeving te analyseren. Met deze vaardigheden wordt u een aantrekkelijke werknemer voor een breed scala aan werkgevers in de kunstwereld en daarbuiten.

Musea en collecties spelen een belangrijke rol binnen het masterprogramma. De kunst- en cultuurafdeling werkt samen met vele academische en culturele instellingen nationaal en internationaal aan onderwijs en onderzoek. U zult profiteren van dit internationale netwerk tijdens en na uw masteropleiding.

Aan Leiden University sluit je je aan bij een van de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld. In de MA in Arts and Culture leer je van internationaal gerespecteerde onderzoekers van het Leiden University Centre for the Arts in Society (LUCAS) en van vooraanstaande wetenschappers en praktijkmensen uit ons netwerk van academische en culturele instellingen. Je profiteert van dit netwerk zowel in wat je leert als in hoe, met mogelijkheden voor stages, uitwisselingsprogramma's en regelmatige gastsprekers.

Specialisaties zijn:

  • Kunst, architectuur en interieur vóór 1800
  • Musea en collecties
  • Hedendaagse kunst in een mondiaal perspectief

Academische uitdaging gecombineerd met maatschappelijke relevantie

De master in kunst en cultuur is een academisch uitdagend programma, met de nadruk op het opleiden van studenten om uitstekende onderzoekers te zijn en opvallende kritische denkers. Relevantie is van cruciaal belang, met actuele kwesties geïntegreerd in alles wat je leert. Hierdoor trekt ons programma gemotiveerde studenten van over de hele wereld die op zoek zijn naar een academisch programma dat het beste belooft in kennis, vaardigheden en loopbaanperspectieven.

Kleine klassen en een individuele aanpak

Onze benadering van leren aan Leiden University is gericht op het individu en zijn unieke profiel. Het onderwijs neemt de vorm aan van kleinschalige seminars, waarbij elke student betrokken is bij discussies in de klas en een hoog niveau van gerichte aandacht ontvangt van docenten.

Toelating en toepassing

We nodigen gemotiveerde studenten van over de hele wereld uit om zich aan te melden voor de Master of Arts in Arts and Culture . De toelatingseisen kunnen per specialisatie verschillen. Ga naar de specialisatie van uw interesse voor meer informatie over de toelatingseisen:

https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/master/arts-and-culture/admission-and-application

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Lees meer

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Lees Minder
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Den Haag , Den Haag , Den Haag , Den Haag + 9 Meer Minder