MA Journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Introductie

De Masters in Journalistiek aan DCU biedt brede opleiding en onderwijs voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het beroep van de journalistiek en aanverwante gebieden. Het balanceert praktische, theoretische, technische en analytische elementen aan de veranderende omgeving media en de nieuwe, en steeds meer divers, eisen gesteld aan nieuwkomers op de journalistiek aan te pakken. Na voltooiing zult u de diepgaande kennis en bekwaamheid om een ​​succesvolle journalistieke carrière te hebben.

Wie komt in aanmerking?

Tot 25 plaatsen worden aangeboden bij elke jaarlijkse instroom aan het programma. Om in aanmerking voor toelating, moet de aanvrager hebben op zijn minst, een hogere tweede klasse graad (of internationale equivalent). Places kan ook beschikbaar voor kandidaten die beschikken over relevante werkervaring worden gemaakt.

Kandidaten wier eerste taal niet Engels is vereist zal zijn om het bewijs van een Engels taal kwalificatie in te dienen. Voor meer informatie over toelatingseisen raadpleeg onze website.

Kandidaten dienen er rekening mee dat de toegang tot het programma is concurrerend, en de selectie omvat de voorselectie van kandidaten voor een interview op de universiteit aangewezen data.

Programma-inhoud

Dit een jaar, full-time programma bestaat uit onderwezen cursussen voor twee semesters, met een project of scriptie en een stagiaire plaatsing in de zomerperiode. Het project / proefschrift is een belangrijk stuk van het academisch media-onderzoek, gericht op de journalistiek of een grote journalistieke project.

Alle studenten krijgen training in print, online en uitgezonden journalistiek. Modules zijn gemarkeerd, in geheel of gedeeltelijk, door de permanente evaluatie, namelijk essays, gesimuleerd newsroom oefeningen, het opstellen van functies en nieuwsberichten, online activiteiten en seminar presentaties. Onderzoeken en in-class testen worden ook in een aantal modules.

U bent verplicht om deel te nemen in de intra-programma, dat een plaatsing voorziet van een media-organisatie tijdens de zomerperiode. De bevredigende voltooiing van de plaatsing, met inbegrip van het indienen van een werk rapport, is een voorwaarde voor de toekenning van deze graduaat.

Modules onderwezen over dit programma zijn onder meer:

  • Nieuws Reporting
  • Radio Journalistiek
  • Mediarecht
  • televisie Journalistiek
  • feature Writing
  • communicatie Ethiek

Structuur

De MA in Journalistiek is ontworpen in een kalenderjaar van de full-time studie worden afgerond. Het bestaat uit twee (full-time) onderwezen semesters, gevolgd door een praktisch project, afgerond tussen mei en begin september. De volgende intake voor dit programma zal worden september 2017.

DCU biedt een aantal beurzen aan internationale studenten per jaar. Om in aanmerking te komen om een ​​aanvraag voor een beurs van DCU moet u eerst van toepassing zijn op en ontvang een aanbieding voor een DCU masteropleiding.

Solliciteer online voor september 2017 toegang aan www.pac.ie/dcu met behulp van de PAC-code DC600

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, we ... Lees meer

Dublin City University (DCU) is a young, dynamic and ambitious university, celebrated for being cutting edge and forward thinking. We work closely with industry to give students a modern, relevant, well-researched curriculum delivered in world-class facilities. We are noted for having an entrepreneurial, innovative and creative culture... Lees Minder