MA Iranian Studies and Intensive Persian

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Aanwezigheidsmodus: Voltijd of deeltijd


Onder alle universiteiten in Europa en Noord-Amerika SOAS de grootste concentratie van onderzoeks- en onderwijzend personeel dat werkt aan de Iraanse geschiedenis, politiek, economie, religies, kunst en archeologie, taalkunde, Perzische taal en literatuur, media, film, antropologie en muziek. SOAS heeft de middelen om een uitgebreid, kritisch perspectief te bieden op een verscheidenheid van aspecten van de Iraanse samenleving en cultuur en gaat verder dan de hedendaagse publieke debatten in dit land.

De MA in Iranian Studies stelt studenten in staat om de historische ontwikkeling van de Iraanse samenleving, economie en cultuur kritisch te beoordelen in de context van het bredere West-Aziatische gebied en de complexiteit van de geschiedenis en culturele samenstelling van Iran te waarderen.

Het flexibele studieprogramma en het interdisciplinaire curriculum zullen studenten kennis verrijken over de religieuze en politiek-culturele invloeden die het hedendaagse Iran en de regio waarin het is ingebed beïnvloeden. Studenten zullen een kritisch begrip van de literatuur en / of van Iran en de diaspora ontwikkelen en een begrip van Iran in de context van het Midden-Oosten met betrekking tot geslacht, politiek, islam, muziek en migratie (kleine module-opties). Perzische taal en literatuur zullen ook worden bestudeerd.

Dit is een intensief taalprogramma en daarom wordt een groot deel van de modulecredits toegewezen aan de taalcomponent van de opleiding. Het programma omvat ook een verplichte mogelijkheid om in het buitenland te studeren en een proefschrift over een gekozen specialismegebied.

werk

Als een postdoctorale student die gespecialiseerd is in Iranian Studies, zul je competentie verwerven in taalvaardigheden en intercultureel bewustzijn en begrip. De bekendheid met de regio is ontwikkeld door een combinatie van de studie van taal, literatuur en cultuur (waaronder literatuur, film, muziek, kunst en religie) uit verschillende delen van het Midden-Oosten.

Afgestudeerden verlaten SOAS niet alleen met taalkundige en culturele expertise, maar ook met een portfolio van breed overdraagbare vaardigheden die werkgevers zoeken in veel professionele en managementcarrières in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Deze omvatten schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden, aandacht voor detail, analytische en probleemoplossende vaardigheden, en het vermogen om informatie uit verschillende bronnen te onderzoeken, te verzamelen en te bestellen.

Structuur

Studenten moeten in totaal 315 studiepunten opnemen, bestaande uit 255 onderwezen studiepunten (waarvan 45 in het buitenland als onderdeel van een Summer School) en een proefschrift van 60 studiepunten zoals hieronder beschreven.

In hun eerste jaar nemen studenten van de tweejarige intensieve taalprogramma's 60 studiepunten intensief taalonderwijs en 60 studiepunten in de discipline. Tijdens de zomer nemen ze deel aan een zomerschool in het buitenland. In het tweede jaar nemen ze nog eens 30 talencredits en 60 credits in de discipline; ze voltooien ook hun proefschrift in de discipline.

Jaar 1 (twee jaar fulltime)

Discipline-component

 • Iran: geschiedenis, cultuur, politiek

Plus

 • Een module (s) uit Lijst A hieronder tot een waarde van 30 studiepunten.

Taalcomponent

 • Intensieve Perzische taal

Zomer in het buitenland

Studenten nemen deel aan 15PNMC431 Intensieve Upper Intermediate Summer Persian in het buitenland.

Jaar 2 (twee jaar fulltime)

Discipline-component

 • Modules uit onderstaande lijst A of B ter waarde van 60 studiepunten.

Taalcomponent

 • Perzisch 3 (PG)

Proefschrift

 • Proefschrift in Iraanse studies

Lijst met modules (afhankelijk van beschikbaarheid)

 • Zoroastrianism: Historical and Contemporary Perspectives
 • Gerichte metingen in Perzische studies
 • Klassieke Perzische poëzie: teksten en tradities (PG)
 • Avestan I
 • Pahlavi-taal
 • Moderne trends in de islam
 • Geslacht in het Midden-Oosten
 • Internationale politiek van het Midden-Oosten
 • Islam en politieke ideologieën
 • Cultuur en maatschappij van het Nabije en Midden-Oosten
 • Ontwikkelingsproblemen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika

Belangrijke mededeling

De informatie op de programmapagina weerspiegelt de beoogde programmastructuur tegen de gegeven academische sessie.

Toelatingen en toepassingen

U kunt deze cursus aanvragen via het online aanmeldingsformulier.

We streven ernaar om een volledige aanvraag te beoordelen en binnen een termijn van 5 weken een beslissing te nemen. Buitenlandse studenten die een Tier 4-visum nodig hebben en willen deelnemen aan SOAS moeten er rekening mee houden dat visumaanvragen enkele weken kunnen duren, dus je moet je zo snel mogelijk aanmelden.

Overweging van toepassing

De hele aanvraag, inclusief transcriptie en referenties, wordt overwogen voordat een beslissing wordt genomen. U wordt daarom geadviseerd om een volledige aanvraag in te dienen inclusief referenties en transcriptie (indien nodig). Een onvolledige aanvraag leidt tot aanzienlijke vertragingen in het besluitvormingsproces.

Studenten ontvangen een bevestiging van hun aanmelding. Elke aanvraag wordt zorgvuldig overwogen en hoewel we proberen zo snel mogelijk te reageren, vragen we studenten wel binnen vijf weken na ontvangst een reactie te verwachten.

Kandidaten die beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk kunnen worden opgeroepen voor een interview. De afwezigheid van academische personeelsleden (of bijvoorbeeld met studieverlof) kan de timing van beslissingen beïnvloeden.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten beschikken over een eerste of goede tweede klas honours bachelor diploma van een Britse universiteit, of gelijkwaardig, in een onderwerp dat geschikt is voor dat van het te volgen programma. Bij benadering zou een gelijkwaardige BA van een Amerikaanse universiteit een Grade Point Average van 3,3 of 3,5 hebben, afhankelijk van de toekennende universiteit. Als een aanvrager niet beschikt over een bachelordiploma in een geschikt vakgebied, kan hij / zij worden verplicht een kwalificerend jaar of een diploma van één jaar te voltooien voordat hij aan de masteropleiding begint. Relevante werkervaring kan ook in aanmerking worden genomen. Individuele cursussen kunnen specifieke toelatingseisen hebben, dus u wordt geadviseerd om het postdoctorale prospectus te raadplegen voor meer informatie.

Toelatingsvoorwaarden Engels in het Engels

Je moet kunnen aantonen dat je Engels voldoende hoog is om succesvol je cursus bij SOAS volgen en af te ronden. Houd er rekening mee dat we onze Engelse taalvereisten serieus nemen en als u niet exact hieraan voldoet, kan uw aanvraag voor SOAS worden afgewezen. Het is niet mogelijk om te onderhandelen als uw scores onder onze vereiste niveaus liggen, in de verwachting dat ze, omdat ze 'dichtbij genoeg' zijn, zullen worden geaccepteerd. Het is belangrijk dat u goed, ruim van tevoren plant, zodat uw Engelse taaltest op tijd komt en zodat u tijd hebt om de test indien nodig opnieuw te doen. We accepteren geen redenen van ongemak of financiële moeilijkheden voor het niet indienen of opnieuw afleggen van een Engelse test.

Internationale studenten

Voor studenten uit de EU en internationale landen die een visum nodig hebben, accepteren onvoorwaardelijke toegangsscores kwalificaties van verschillende landen, evenals een reeks internationale kwalificaties en tests.

Als een Tier 4-inreisvisum vereist is, kan een ZELF, zoals UKVI IELTS, nodig zijn. Om deze reden raden we alle Tier 4-visumstudenten aan om de UKVI IELTS Academic-test te kiezen als de test van eerste redmiddel.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Lees Minder
Londen , Singapore + 1 Meer Minder