Lees de Officiële Beschrijving

Deze cursus erkent dat internationale ontwikkelingsomgevingen en gerelateerde debatten voortdurend evolueren. Het legt deze dynamiek vast in zijn meerlagige aanpak en het benadrukt de verbanden tussen verschillende disciplinaire gebieden.

In deze cursus maak je kennis met kernconcepten en vraagstukken die verband houden met internationale ontwikkeling. Je ontwikkelt een goed begrip van de belangrijkste structuren, processen, instellingen en relaties die relevant zijn voor internationale ontwikkeling.

Dit omvat een kritische analyse van de rol en impact van grote financiële instellingen zoals de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds; de rol van de Verenigde Naties, met bijzondere nadruk op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN; de rol van multinationals, ngo's en het maatschappelijk middenveld in het algemeen.

Je zult jezelf ook lokaliseren in de context van internationale ontwikkelingsprocessen en nadenken over hoe jouw acties of inwerkingen de bevordering van wereldwijde sociale rechtvaardigheid en duurzaamheid helpen of belemmeren.

Je zult een inzicht verwerven in de manier waarop rijkdom wordt gegenereerd en ongelijk verdeeld en verzameld in de wereldeconomie en een bewustzijn van hoe de dubbele agenda's van sociale rechtvaardigheid en duurzame ontwikkeling vooruit kunnen.

Wat ga je studeren

Deze cursus is onderverdeeld in modules die een aantal studiepunten waard zijn en die afzonderlijk worden onderwezen en beoordeeld. Om de cursussen te halen, moet je 180 studiepunten behalen.

Internationale ontwikkeling: geschiedenis, ontwikkeling en theorie (20 studiepunten)

Deze module kijkt naar de historische evolutie van internationale patronen van productie en consumptie en hoe mainstream theoretische benaderingen begrijpen en uitleggen 'wie krijgt wat, wanneer, waar en hoe'.

Internationale ontwikkeling: alternatieve discoursen en ethiek (20 studiepunten)

Deze module behandelt alternatieve benaderingen van reguliere economische theorieën over internationale ontwikkeling en roept vragen op met betrekking tot de bevordering van sociale rechtvaardigheid en ecologische duurzaamheid.

Het moedigt je aan om na te denken over de huidige handelspatronen die gedomineerd worden door neoliberaal economisch beleid en daagt je uit om deel te nemen aan alternatieve visies en voorstellen voor internationale ontwikkeling.

Interculturele communicatie (20 studiepunten)

Om het belang van culturele factoren binnen de internationale ontwikkeling te benadrukken, richt deze module zich op aspecten van persoonlijke en gemeenschapsidentiteiten en hoe deze een belangrijke rol kunnen spelen in de manier waarop ontwikkelingsbeleid en -praktijken worden geïmplementeerd en ervaren.

Gender, verschil en internationale ontwikkeling (20 studiepunten)

Ondanks het feit dat genderkwesties in internationale ontwikkelingsinstellingen steeds meer worden geïntegreerd, blijven er aanzienlijke gendergerelateerde ongelijkheden bestaan. Deze module gaat in op de onderliggende oorzaken en gevolgen van deze ongelijkheden en hoe deze worden aangepakt.

Je leert om je interculturele kennis te contextualiseren, je eigen onderzoek te ontwikkelen en een dialectische benadering te volgen voor een diepgaande analyse van elke culturele situatie of context.

Onderzoeksmethoden (20 studiepunten)

In deze module leert u een reeks praktische vaardigheden om onderzoek in een mondiale context uit te voeren. Het primaire doel is om je voor te bereiden op onafhankelijk onderzoek en je te voorzien van de vaardigheden die je nodig hebt voor het voltooien van je proefschrift.

U zult bekend raken met een reeks primaire en secundaire bronnen, evenals een verscheidenheid aan vergelijkende en veldgerichte onderzoeksbenaderingen.

Internationale ontwikkelingswerkplek (20 studiepunten)

Deze module behandelt de concepten van planning, evaluatie en beoordeling van professionele ontwikkeling. Via een op werk gebaseerde plaatsing, zul je kritisch reflecteren over de processen van professionele ontwikkeling die vereist zijn voor de werkgelegenheid op het gebied van internationale ontwikkeling.

Dissertatie (60 studiepunten)

Met deze module kunt u origineel en onafhankelijk onderzoek doen naar een gekozen kwestie binnen International Development en een aanzienlijk stuk kritisch schrijven produceren.

In navolging van de module Onderzoeksmethoden, krijgt u advies bij het ontwikkelen van een effectief en uitvoerbaar proefschrift door middel van onderzoeksontwerp en -uitvoering, analyse en schrijven.

Hoe je het geleerd hebt

Beoordeling

Beoordeling van de cursus omvat het opnemen van een boekrecensie, essay, reflecterend dagboek en een proefschrift. De kern van de cursus is gestructureerd zonder formele examens.

Je schrijft een proefschrift en bereidt je voor op onderzoeksmethoden, inclusief een beoordeeld proefschriftvoorstel als onderdeel van het onderzoeksopleidingselement van de opleiding.

Excursies

Excursies in het veld laten je toe om weg te leren van de klas en om in contact te komen met instellingen en experts op het gebied van internationale ontwikkeling. Dit zou een bezoek aan Genève kunnen omvatten om in contact te treden met de grote instellingen die daar gevestigd zijn, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, de Wereldhandelsorganisatie en het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR). Een andere mogelijkheid is dat een bezoek aan Brussel wordt georganiseerd met het directoraat-generaal Ontwikkeling van de Europese Gemeenschap en met vertegenwoordigers van de regeringen van de regio's Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan (ACS).

Een nieuwe taal leren

Naast je studie, heb je ook de mogelijkheid om een ​​nieuwe taal te leren. Het Universitair Taalprogramma (ULP) is beschikbaar voor alle studenten en geeft je de mogelijkheid om een ​​geheel nieuwe taal te leren of om de vaardigheden die je al hebt te verbeteren.

Een nieuwe taal leren kan:

  • verbeter uw communicatieve vaardigheden
  • verrijk uw ervaring wanneer u naar het buitenland reist
  • boost je carrièreperspectieven.

Carrièreontwikkeling

De cursus is bedoeld om uw kansen op inzetbaarheid te vergroten door betrokkenheid bij zowel conceptuele dimensies als de praktische aspecten van de op werk gebaseerde plaatsing. Door gebruik te maken van onze banden met de industrie, krijgt u de kans om ervaring en vitale contacten op te doen binnen een breed scala van functies die rechtstreeks verband houden met internationale ontwikkeling.

Afgestudeerden zijn gaan werken in functies bij lokale, regionale en nationale overheden, intergouvernementele organisaties (waaronder de VN en de EG), multinationale ondernemingen (MNC's) en een reeks ontwikkelingsgerelateerde niet-gouvernementele organisaties (NGO's).

Verschillende internationale alumni zijn teruggekeerd naar functies die werken binnen de overheidsdiensten van hun thuisland.

Toelatingseisen

UK

  • Een UK eert (minimaal 2.2) graad in een relevant onderwerp of equivalent
  • Kandidaten van kandidaten met niet-standaard toegangskwalificaties zullen op individuele basis in overweging worden genomen.

Internationale

We accepteren kwalificaties van scholen, hogescholen en universiteiten over de hele wereld voor toegang tot onze cursussen. Als u niet zeker weet hoe uw internationale kwalificatie overeenkomt met onze cursusvereisten, bezoekt u onze internationale kwalificatiepagina.

Pre-mastercursussen

Als je een Pre-Masters-cursus moet doen om aan onze cursusvereisten te voldoen, bezoek dan Nottingham Trent International College (NTIC) . Als je al in het Verenigd Koninkrijk op een school of universiteit studeert en je wilt weten of we je kwalificatie kunnen accepteren, ga dan naar onze pagina voor pre-masters en basiscursussen .

Engelstalige toelatingseisen

Als Engels niet de eerste taal is, moet u ons laten zien dat uw taalvaardigheid sterk genoeg is voor intensieve academische studie. We vragen meestal om een ​​IELTS-test en we accepteren enkele alternatieve Engelse taaltesten.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 7 andere vakken van Nottingham Trent University: School of Arts and Humanities »

Laatst bijgewerkt op October 3, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
1 - 2 jaar
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019