MA Internationale mensenrechtenpraktijk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

cursus details

Neem deel aan de mensenrechtenpraktijk door de juridische, theoretische en technische vaardigheden en kennis te combineren die nodig zijn om te werken voor internationale organisaties die vechten tegen onrecht, onderdrukking en vervolging.

Je bestudeert hedendaagse discussies over mensenrechtenbevordering en -bescherming en onderzoekt verhalen over schendingen, asiel, surveillance, vredeshandhaving en marteling die aan de basis liggen van veel van de nieuwskoppen van dit moment.

Door samen te werken met je docenten en met professionals uit de industrie, ontwikkel je de vaardigheden om claims van mensenrechtenschendingen te onderzoeken, bewijsmateriaal te verzamelen en zaken voor juridische procedures op te stellen.

Je cursus zal ook je onderzoeks- en projectmanagementvaardigheden aanscherpen en je vermogen ontwikkelen om dwingende financieringsaanvragen te schrijven en budgetten te formuleren - essentiële vereisten voor een carrière op dit gebied.

Gemaakt in samenwerking met docenten van de Leeds Law School van de universiteit, je cursus biedt je de expertise en praktische vaardigheden om mensenrechten te helpen beschermen en misbruiken aan te pakken.

Voordelen van de cursus

Je leert van een hooggeschoold en onderzoeksgericht docententeam die experts zijn op het gebied van mensenrechtenwetgeving en -praktijken, veiligheid, vredesonderzoeken, bewijsvergaring en misdaadonderzoek.

Ons team van academici bestaat uit Dr. Steve Wright, een expert op het gebied van martelingstechnologieën en bewaking in dienst van regeringen overal ter wereld, dr. Robin Redhead, een expert op het gebied van inheemse volkeren en vrouwenrechten, professor Eddie Halpin, voorzitter van HURIDOCS, de in Genève gevestigde mensenrechten informatie- en documentatiecentrum en dr. Rachel Julian, die door de internationale NGO Nonviolent Peaceforce was uitgenodigd om hun project in Georgië te evalueren met behulp van ongewapende civiele vredeshandhavers.

Andere docenten hebben nauw samengewerkt met organisaties zoals Amnesty International, CND, de VN en het International Centre on Nonviolent Conflict. Gastcolleges geven u de kans om in contact te komen met professionals die in het veld werken, zodat uw cursus een voortrekkersrol speelt in de mensenrechten. Recente sprekers zijn onder andere Andrew Gilligan, Londense redacteur van The Sunday Telegraph, Tony Bunyan, directeur van Statewatch en Stephen Bowen, directeur van het British Institute of Human Rights.

Toelatingseisen

Kandidaten moeten een tweedeklas graad of een gelijkwaardige ervaring of opleiding hebben, normaal gesproken vanuit de werkomgeving.

Alle toepassingen moeten worden ondersteund door een referentie, hetzij academisch of professioneel.

Alle aanvragers moeten voldoen aan onze universitaire Engelse taalvereisten.

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

CONTROLEER UW KWALIFICATIES

Als je een internationale student bent, kunnen we je helpen je kwalificaties te vergelijken en te verifiëren. Neem contact op met ons International Office op 44 (0) 113 812 1111 09.00 tot 17.00 ma-do / 09.00 tot 16.30 uur vrij GMT of e-mail internationaloffice@leedsbeckett.ac.uk.

NOODZAKELIJK OM UW ENGELS TAALVAARDIGHEID TE VERBETEREN?

Maak je geen zorgen als je niet het vereiste niveau Engels hebt voor je gekozen cursus. We bieden een breed scala aan cursussen die zijn ontworpen om u te helpen uw kwalificaties en Engelse taalvaardigheid te verbeteren, waarvan de meeste zijn geaccrediteerd door de British Council.

Baanperspectieven

Carrière-opties omvatten werken voor niet-gouvernementele organisaties, juridische en beveiligingsdiensten en internationale organisaties. Werkgevers zullen uw kritische en analytische vaardigheden en persoonlijke effectiviteit waarderen. Onze deskundige medewerkers werken samen met vele grote organisaties, die u zullen helpen bij het zoeken naar een carrière op dit gebied.

  • Onderzoeks- en projectmanager
  • Grant writer & Fundraiser
  • veteraan
  • Human Rights Practitioner

Carrière advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

Vergoedingen en financiering

Britse en EU-studenten

Parttime studeren geeft je de flexibiliteit om in je eigen tempo te leren. Daarom worden onze collegegelden berekend met behulp van studiepunten. Elke module die u bestudeert, heeft een creditpuntwaarde. De meeste onderwezen postacademische modules hebben een creditpuntwaarde van 20. Het collegegeld voor studenten is £ 661 voor elke 20 studiepuntenmodule. Voor modules met een andere creditpuntwaarde kunnen hun kosten worden berekend door de creditwaarde van de module te vermenigvuldigen met de kosten per creditpunt van £ 33,05. Het bedrag dat u betaalt, kan elk jaar stijgen in overeenstemming met de inflatie.

Internationale studenten

Deeltijdtarieven voor internationale studenten worden niet automatisch weergegeven omdat er specifieke visumvereisten zijn die studenten over het algemeen limiteren om fulltime te studeren in Groot-Brittannië. Mocht u vragen hebben over uw visumstatus, dan kunt u contact opnemen met Tier4 Compliance@leedsbeckett.ac.uk. Als je deeltijds kunt studeren, neem dan contact op met fees@leedsbeckett.ac.uk voor meer informatie over cursusprijzen.

uitrusting

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder e-boeken, ejournals en databases, kunnen online worden geopend op een tijd en plaats die bij u past.

Studiegebieden

Onze sociale leerruimtes bevatten meestal pc's, bureauruimte en zitjes, zodat u in een ontspannen sfeer kunt studeren en socialiseren.

Lesruimten

Leeds Beckett University heeft indrukwekkende onderwijsruimtes, auditoria en conferentiefaciliteiten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder