MA Interior Design

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Interior Design aan Berlin International - University of Applied Sciences biedt een reeks geavanceerde tools en vaardigheden op het bredere gebied van interieur en ruimtelijk ontwerp. Als je geïnteresseerd bent in een internationaal programma met een sterke focus op conceptueel denken, projectwerk en een combinatie van een theoretisch geschil met real-world taken, dan is dit iets voor jou! We bieden een programmaoptie van vier semesters en een optie van twee semesters. Exclusief in het Engels gegeven, met docenten en studenten van over de hele wereld, dit programma is uniek in Berlijn en eigenlijk in heel Duitsland. Het internationale en interculturele perspectief zorgt voor een gemakkelijkere toegang tot de wereldwijde arbeidsmarkt, terwijl de topverhouding tussen docenten en studenten met nauwe, individuele ondersteuning de ontwikkeling van individuele posities en het vermogen om leidende rollen op te nemen in complexe interdisciplinaire ontwerpcontexten vergemakkelijkt.

Word Interior Designer met ons Master-programma op Berlin International

Het MA-programma Interior Design beoogt de voorbereiding op een carrière op het gebied van ruimtelijk ontwerp, vooral in complexe, conceptgedreven en interdisciplinaire contexten. Tijdens het programma voorzien we je van een aantal tools om ruimte te analyseren, te denken en te ontwerpen en om je ontwerpconcepten succesvol te communiceren. Creatief, kritisch en gestructureerd denken, probleemoplossende vaardigheden, aanpassingsvermogen, een internationale kijk, interdisciplinaire ervaring en interculturele competentie zijn van bijzonder belang voor het programma.

Carrièremogelijkheden

Interieurontwerpers hebben verschillende vacatures op de markt. Na hun afstuderen aan Berlin International kunnen interieurontwerpers werken aan de creatie en wijziging van allerlei soorten ruimtes, die kunnen variëren van woonruimten, kantoorruimten, gastvrijheid en gastronomie tot evenementenruimtes, theater en filmsets, winkelinrichting, openbare ruimtes, gemerkte en communicatiegedreven omgevingen.

 • Architectuur- en interieurbureaus
 • Ontwerp- en communicatiebureaus
 • Culturele instellingen
 • Productieontwerp voor film, tv, theater
 • Keuken- en badkamerstudio's
 • Meubelfabrikanten en retailers
 • Freelance werk, als binnenhuisarchitect

Hoe vraag ik de opleiding Interior Design BA aan?

Het aanvraagproces voor het bestuderen van Interior Design op Berlin International is heel eenvoudig. U kunt uw persoonlijke gegevens eenvoudig en veilig delen via ons online applicatieplatform. Na het ontvangen van een bevestigingsmail met een link, kunt u een kopie van uw documenten uploaden:

 • Kopie van paspoort of identiteitskaart
 • Kopie van Bachelor of Arts-diploma met transcript (in interieurontwerp, architectuur of een gelijkwaardig programma). We hebben ook een officiële vertaling van je BA en transcriptie nodig in het Engels of Duits als ze in een andere taal zijn
 • Kopie van Engelse taaltest
 • Een portfolio met maximaal 10 werken

AANVRAAG VOOR STUDIEPROGRAMMA'S (COVID -19 UPDATE)

We hebben onze aanmeldingsdeadline verlengd tot 30 september 2020. Voor internationale studenten raden we aan de aanvraag uiterlijk 15 augustus in te dienen, zodat er voldoende tijd is voor visa en reisgerelateerde formaliteiten.

Q1. Is het aanvraagproces hetzelfde?

A1. Ja, we accepteren aanvragen voor de Fall Intake 2020. We blijven aanvragen ontvangen en aanbiedingen doen aan studenten, inclusief internationale aanvragers.

Als u zich nog niet heeft aangemeld, maar van plan bent dit te doen, dient u zich aan te melden zoals gepland. Ons team kan je adviseren over alle aspecten van studeren aan Berlin International.

U kunt uw aanvraag 24/7 indienen via ons toepassingsportaal op: https://application.berlin-international.de/

Q2. Zal de deadline voor aanmelding veranderen?

A2. Ja, we hebben onze aanmelddeadline verlengd tot 30 september 2020. Voor internationale studenten raden we aan om de aanvraag uiterlijk 15 augustus in te dienen, zodat er genoeg tijd is voor visa en reisgerelateerde formaliteiten.

Q3. Hoe kan ik een visum aanvragen als de ambassades gesloten zijn?

A3. Neem contact op met de Duitse ambassade of het consulaat in uw eigen land voor meer informatie over het visumproces in de huidige situatie.

Q4. Als mijn visum vertraagd is, hoe laat kan ik dan beginnen en hoe kan ik mijn cursussen bijhouden?

A4 / BI kan de start van het najaarssemester 2020 garanderen, met virtuele onderwijsopties voor studenten, die vanwege COVID-19-reisbeperkingen of visumvertragingen niet op tijd met hun studie op de campus kunnen beginnen. Die studenten kunnen hun studie online beginnen vanuit hun thuisland en vervolgens hun studie voortzetten op de campus, zodra ze naar Duitsland kunnen reizen.

We kunnen garanderen dat we gedurende het hele eerste semester een parallel zullen aanbieden met de online cursussen op de campus. De studenten die problemen hebben om op tijd te komen vanwege COVID-19-beperkingen, moeten uiterlijk aan het begin van het tweede semester, dat wil zeggen 1 april 2021, in Duitsland aankomen.

V5. Als een nieuwe student geen online lessen wil volgen, wat is dan het proces?

A5. Studenten die in het najaar van semester 2020 niet op tijd met hun studie op de campus kunnen beginnen vanwege COVID-19-reisbeperkingen of visumvertragingen, kunnen hun cursussen online vanuit hun thuisland beginnen en hun studie op de campus voortzetten onmiddellijk nadat ze naar Duitsland kunnen reizen .

Als ze hun cursussen niet online willen starten, kunnen ze de start van hun studie ook kosteloos uitstellen tot de volgende herfstinname 2021. Nieuwe studenten moeten in de herfst beginnen; een veerstart is niet mogelijk.

V6. Zal het najaarssemester 2020 op tijd beginnen?

A6. Het najaarssemester 2020 begint later dan oorspronkelijk gepland:

 • Welkomstdagen: Nieuw: 28.10.2020 - 30.10. 2020
 • Begin van de onderwijsperiode: Nieuw: 2.11.2020
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging ... Lees meer

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging, innovative and practice-oriented education that advances the academic, cultural and linguistic potential of our students and prepares them for international careers in a globalized world. Lees Minder