MA Innovatie Design Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Innovation Design Management Master of Arts

Design Culture tot zaken brengen

In het recent gepubliceerde onderzoek van oktober 2018 met de naam "The Business Value of Design", het wereldwijde adviesbureau McKinsey

Uitgebreide verstoring door digitalisering, veranderende marktomstandigheden en consumentengedrag heeft een nieuw professioneel speelveld gecreëerd tussen creatief ontwerp, bedrijfsstrategie en IT-ontwikkeling. Innovatie-gecentreerde bedrijven zoeken steeds vaker naar managers die weten hoe design moet worden gebruikt als een prominente drijvende factor achter zakelijke beslissingen en hoe zij het denken over rechtershersenen en een artistieke houding in het bedrijfsleven kunnen integreren, als strategische troeven bij het genereren van innovatie en duurzame consumenten- waarde, en in de transformatie van de organisatie en visie van een bedrijf.

Dit nieuwe Master-programma "Innovation Design Management" bevindt zich precies op het snijvlak van design en business. Het wil individuen vormgeven die deze complexe, snelle uitdagingen accepteren en die een geïntegreerde aanpak hanteren met strategieën die het beste van ontwerp, bedrijf en technologie combineren. Dit wordt onder meer bereikt door een reeks intense projectactiviteiten die worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met toonaangevende professionals in de sector en daadwerkelijke bedrijven die voor deze uitdagingen staan.

Afgestudeerden zullen worden ingezet in sterk door innovatie of design gestuurde bedrijven als Chief Design Officers, Design Managers, Strategic Brand Managers of Venture Architects.

feiten:

 • Graad: Master of Arts (MA)
 • Campus: Berlijn
 • Voertaal: Engels
 • Startsemester: wintersemester: september
 • Aantal semesters: 2 semesters (komt overeen met een jaar)
 • Programmatype: voltijds
 • Credits: 60 ECTS
 • Hoogtepunten:
  • Focus op individuele ontwikkeling in kleine leergroepen en een persoonlijke sfeer. Creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Collegegeld:
 • EU-aanvragers: 13.000 € voor een jaar
 • Niet-EU-aanvragers: 14.300 € voor één jaar

Wat maakt het uitstekend om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe ?

De University of Applied Sciences Europe (UE) is door de staat geaccrediteerd, is meerdere malen bekroond en is een van de 25 beste universiteiten wereldwijd in internationale aanpak.

Hier studeer je in kleine cursussen, zodat je individuele ondersteuning en persoonlijk contact krijgt met onze professoren. Al onze docenten zijn succesvolle experts in de wereld van kunst en design.

Het brede scala aan programma's stelt u in staat om de interdisciplinaire vakken van uw studie te bepalen en geeft u toegang tot de moderne apparatuur van alle gebieden, van fotografie tot gameontwerp.

Studeren aan de University of Applied Sciences Europe in Duitsland

We leggen de nadruk op internationaliteit. Daarom behoorden we tot de top 25 van performers op het gebied van studentenmobiliteit en internationale oriëntatie wereldwijd (U-Multirank 2016). Onze talrijke internationale studenten komen van over de hele wereld om een hoog gewaardeerde (staat en ZEvA erkend) Duits diploma na te streven dat volledig in het Engels wordt onderwezen.

Duitsland, bekend als het land van vernieuwers, is de perfecte plek om je diploma te behalen. Duitsland is de grootste economische macht en het centrum van hightech- en autotechnologieën in Europa. Bovendien is Duitsland een bijzonder veilig en leefbaar land met relatief lage collegegelden en betaalbare levensonderhoudskosten. Bovendien staat Berlijn bekend als de startkapitaalstad van Europa, een magneet voor creatieven en 'place to be' voor jongeren en ondernemers.

Daarom moedigen we internationale studenten aan om hier te komen studeren met ons mee. Je kunt nu je nationale schooldiploma aanvragen. We zullen dan uw aanvraag bekijken en u door het proces begeleiden.

Werken tijdens je studietijd

We willen dat je studies perfect in je leven passen. Daarom vinden de cursussen voor de masterstudenten plaats op woensdagmiddag tot vrijdag en soms op zaterdagmiddag tijdens het semester. Dit is hoe deeltijd werken en studeren compatibel worden.

Toch zijn in een voltijdse studievak voorbereiding en follow-up nodig en moet er rekening mee worden gehouden.

Het programma - interdisciplinaire cursussen, projecten en meer

Innovation Design Management is een eenjarig masterprogramma dat internationale kandidaten verwelkomt die afstuderen in alle economische of ontwerpgerelateerde onderwerpen.

In dit programma krijgt u de unieke kans om diepgaande kennis te verwerven over hoe toonaangevende bedrijven design gebruiken om innovatieve en betekenisvollere producten te maken, de bedrijfscultuur te creëren en duurzame klantwaarde te leveren.

Carrièremogelijkheden

Meer en meer bedrijven begrijpen de substantiële waarde die:

 • Ontwerp creëert zinvolle producten en betere ontwikkelingsprocessen.
 • Disruptieve of radicale innovaties vereisen nieuwe ontwikkelingsprocessen.
 • Ontwerp geeft een conceptuele dimensie aan het vinden van ideeën en conceptontwikkeling.
 • Ontwerp is een mensgerichte activiteit.

Daarom heeft de markt experts nodig die een sterke reputatie hebben in ontwerp en in het bedrijfsleven en die met succes ontwerp kunnen organiseren, zowel als strategie als als het proces. Deze persoon vormt de kern van het masterprogramma Innovation Design Management.

Typische werkgebieden omvatten leidende posities in:

 • Design ontwikkeling
 • Design Research
 • Bedrijfscultuur
 • Nieuwe bedrijfsontwikkeling
 • Artikel

Meld je vandaag aan bij University of Applied Sciences Europe

Je kunt je nu aanmelden voor het wintersemester, dat start op 1 september . We kijken ernaar uit u te ontmoeten!

De selectiecommissie beoordeelt uw aanvraag en documenten op basis van de volgende criteria:

 • Online aanvraagformulier ingevuld.
 • Gedateerde en ondertekende exemplaren van uw diplomaten en transcript of records inclusief de gevolgde seminars / modules en credit points (in het Engels of Duits).
 • Een actueel CV met je opleiding
 • Motivatiebrief (raadpleeg de onderstaande vereisten).
 • Voor aanvragers met een eerste graad in een ontwerpgerelateerd onderwerp: geef een portfolio met 4 projecten op, hetzij uit je studie of uit je baan.
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid of vaardigheidsniveau (B2 CEFR of IELTS / TOEFL 5.5).

De toelatingsprocedure omvat een persoonlijk gesprek van ongeveer 45 minuten en een gesprek over uw motivatiebrief. Je kennis van het Engels wordt ook getest.

Belangrijke vragen voor uw motivatiebrief:

 • Kies twee wereldwijd opererende bedrijven uit verschillende industrieën die wereldberoemd zijn geworden door design. Leg uit hoe deze bedrijven je motiveren voor het behalen van een masterdiploma in 'Innovation Design Management'.
 • Geef voor elk bedrijf 4 verschillende touchpoints (online en / of offline) waarmee u als consument ermee kunt communiceren. Waar zie je het potentieel voor verbetering?
 • Waarom zijn bepaalde bedrijven naar uw mening beter in het implementeren van een succesvolle ontwerpstrategie dan andere?
 • Waar zie je jezelf over vier jaar professioneel? Leg uit hoe de Master in Innovation Design Management u kan helpen uw doel te bereiken!

Zorg ervoor dat u duidelijk uw motivatie toont om deel te nemen aan het programma "MA Innovation Design Management". Uw papier moet ongeveer 750 woorden bevatten (gelieve niet meer dan 3 pagina's te bevatten).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder