MA Innovatie Design Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontwerpcultuur naar het bedrijfsleven brengen

In haar onlangs gepubliceerde studie van oktober 2018 genaamd “The Business Value of Design”, de wereldwijde adviesbureau McKinsey & Company blijkt dat bedrijven die het ontwerp en de inzet van creativiteit als belangrijkste drivers in hun waarde-generatie beter te presteren dan de industrie-benchmark-groei met maar beschouwen veel als twee tegen één .

Uitgebreide disruptie door digitalisering, veranderende marktplaatsen en consumentengedrag hebben een nieuw professioneel speelveld gecreëerd tussen creatief ontwerp, bedrijfsstrategie en IT-ontwikkeling . Innovatiegerichte bedrijven zoeken steeds vaker naar managers die begrijpen hoe ze design kunnen gebruiken als een prominente drijvende factor achter zakelijke beslissingen en hoe ze het juiste denken en een artistieke houding in het bedrijfsleven kunnen integreren als strategische troeven bij het genereren van innovatie en duurzame consumentenbescherming. waarde , en in de transformatie van de organisatie en visie van een bedrijf .

137493_imgonline-com-ua-resize-n3DyZapw3Dl6lomC.jpg

Deze nieuwe masteropleiding “ Innovation Design Management ” bevindt zich op het snijvlak van design en business . Het wil individuen vormgeven die deze complexe, snelle uitdagingen aanvaarden en die een geïntegreerde benadering volgen met strategieën die het beste van design, business en technologie combineren . Dit wordt onder meer bereikt door middel van een reeks intensieve projectactiviteiten die zullen plaatsvinden in nauwe samenwerking met vooraanstaande professionals uit de industrie en echte ondernemingen die met deze uitdagingen worden geconfronteerd.

Afgestudeerden zullen worden tewerkgesteld in sterk innovatie- of ontwerpgedreven bedrijven als Chief Design Officers, Design Managers, Strategic Brand Managers of Venture Architects .

feiten:

 • Graad: Master of Arts (MA)
 • Campus: Berlijn
 • Voertaal: Engels
 • Beginnend semester:
  • Wintersemester: september
  • Zomersemester: maart
 • Aantal semesters: 2 semesters (staat gelijk aan één jaar
 • Programmatype: Fulltime
 • Credits: 60 ECTS
 • Hoogtepunten:
 • Focus op individuele ontwikkeling in kleine leergroepen en een persoonlijke sfeer. Creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Collegegeld:
 • EU-aanvragers: 13.000 € voor een jaar
 • Niet-EU-aanvragers: 14.300 € voor één jaar

Wat maakt het uitstekend om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe ?

De University of Applied Sciences Europe (UE) is geaccrediteerd door de staat, is meerdere keren bekroond en is een van de 25 beste universiteiten ter wereld in de internationale aanpak.

Hier studeer je in kleine cursussen, waardoor je individuele begeleiding en persoonlijk contact met onze professoren krijgt. Al onze docenten zijn succesvolle experts in de wereld van kunst en design.

Het brede scala aan programma's stelt u in staat om de interdisciplinaire vakken van uw studie te bepalen en geeft u toegang tot de moderne apparatuur van alle gebieden, van fotografie tot gameontwerp.

Studeren aan de University of Applied Sciences Europe in Duitsland

We leggen de nadruk op internationaliteit. Daarom behoorden we tot de top 25 van performers op het gebied van studentenmobiliteit en internationale oriëntatie wereldwijd (U-Multirank 2016). Onze talrijke internationale studenten komen van over de hele wereld om een hoog gewaardeerde (staat en ZEvA erkend) Duits diploma na te streven dat volledig in het Engels wordt onderwezen.

Duitsland, bekend als het land van innovators, is de perfecte plek om je diploma te halen. Duitsland is de grootste economische macht en het centrum van hightech- en autotechnologieën in Europa. Bovendien is Duitsland een bijzonder veilig en leefbaar land met relatief lage collegegelden en betaalbare kosten voor levensonderhoud. Bovendien staat Berlijn bekend als de start-uphoofdstad van Europa, een magneet voor creatievelingen en 'place to be' voor jongeren en ondernemers.

Daarom moedigen we internationale studenten aan om hier te komen studeren met ons mee. Je kunt nu je nationale schooldiploma aanvragen. We zullen dan uw aanvraag bekijken en u door het proces begeleiden.

Werken tijdens je studietijd

We willen dat je studies perfect in je leven passen. Daarom vinden de cursussen voor de masterstudenten plaats op woensdagmiddag tot vrijdag en soms op zaterdagmiddag tijdens het semester. Dit is hoe deeltijd werken en studeren compatibel worden.

Toch zijn in een voltijdse studievak voorbereiding en follow-up nodig en moet er rekening mee worden gehouden.

Het programma - interdisciplinaire cursussen, projecten en meer

Innovation Design Management is een eenjarig masterprogramma dat internationale en nationale kandidaten verwelkomt met een hoofdvak in alle economie- of ontwerpgerelateerde onderwerpen.

In dit programma krijg je de unieke kans om diepgaande kennis te verwerven over hoe toonaangevende bedrijven design gebruiken om innovatieve en zinvollere producten te creëren, de bedrijfscultuur tot stand te brengen en duurzame klantwaarde te leveren.

Carrièremogelijkheden

Meer en meer bedrijven begrijpen de substantiële waarde die design hen kan brengen:

 • Het ontwerp zorgt voor zinvolle producten en betere ontwikkelingsprocessen
 • Disruptieve of radicale innovaties vereisen nieuwe ontwikkelingsprocessen
 • Het ontwerp geeft een conceptuele dimensie aan het vinden van ideeën en het ontwikkelen van concepten
 • Design is een activiteit waarbij de mens centraal staat

Daarom heeft de markt experts nodig die een sterke reputatie hebben in ontwerp en in het bedrijfsleven en die het ontwerp met succes kunnen organiseren, zowel als strategie als als proces. Deze persona vormt de kern van de masteropleiding Innovation Design Management.

Typische werkgebieden omvatten leidende posities in:

 • Ontwerpontwikkeling en -beheer
 • Ontwerp onderzoek en strategie
 • Bedrijfscultuur en strategisch merkbeheer
 • Nieuwe bedrijfsontwikkeling
 • Product- en innovatiemanagement

Collegegeld en financiering

Als particuliere universiteit worden we niet door de staat gefinancierd, maar door collegegeld. Om deze reden kost studeren aan onze universiteit meer dan aan een openbare universiteit. Maar het is het waard: onze afgestudeerden voldoen aan de essentiële eisen van design, en dit onderscheidt hen van de afgestudeerden van veel openbare universiteiten. Uw vooruitzichten op werk en inkomen zijn aanzienlijk verbeterd.

Alle kosten zijn inbegrepen in het maandelijkse collegegeld.

We geven je graag informatie over het financieren van je studie en over beschikbare beurzen. Als je nog vragen hebt, kan ons Student Admissions Office je gedetailleerde informatie geven.

Meld je vandaag nog aan bij de University of Applied Sciences Europe

Je kunt je nu aanmelden voor het wintersemester, dat start op 1 september .

De selectiecommissie beoordeelt uw aanvraag en documenten op basis van de volgende criteria:

 1. Online aanvraagformulier ingevuld.
 2. Gedateerde en ondertekende exemplaren van uw diplomaten en transcript of records inclusief de gevolgde seminars / modules en credit points (in het Engels of Duits).
 3. Een up-to-date cv met je educatieve en professionele achtergrond.
 4. Motivatiebrief (raadpleeg de onderstaande vereisten).
 5. Voor aanvragers met een eerste graad in een ontwerpgerelateerd onderwerp: geef een portfolio met 4 projecten op, hetzij uit je studie of uit je baan.
 6. Bewijs van Engelse taalvaardigheid of vaardigheidsniveau (B2 CEFR of IELTS / TOEFL 5.5).

De toelatingsprocedure omvat een persoonlijk gesprek van ongeveer 45 minuten en een gesprek over uw motivatiebrief. Je kennis van het Engels wordt ook getest.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder