Lees de Officiële Beschrijving

banier

De documentaire is het herwinnen van een voorhoede in de internationale filmscène na tientallen jaren van wordt verbannen naar de achtergrond. In de afgelopen jaren zijn we getuige van een explosie van het genre uit de toename van het aantal producties op basis van hernieuwde esthetische voorstellen. Spanje en met name Barcelona zijn getuige van het fenomeen van de documentaire uitgestrekte nieuwe permanente tentoonstelling hallen, veelheid van festivals en openstaat voor de verschillende tv-media tentoonstelling. Het vermogen van de documentaire om de complexiteit van de werkelijkheid te onthullen, als aanvulling op zicht naar buiten met inzicht en ontwikkeling van modellen met de TV ontwrichtende massa, in staat stellen niet alleen blikken en gedachten delen over de wereld waarin we leven, maar ook experimenteren met verschillende expressieve vormen. De documentaire brengt ons dichter bij een meer creatieve en veelzijdige manier van het waarnemen van de werkelijkheid en onthult een wereld van onderlinge relaties die het publiek verbindt met sociale en individuele problemen van onze tijd.

De Master is ontwikkeld sinds 2004 in een gunstig voor de productie van documentaire films context en is gericht op de realisatie van de werken van auteurschap als een afstudeerproject van de meester.

Aan wie zij is gericht

De Master is gericht op afgestudeerden en afgestudeerden in rang en alle studenten en mensen die geïnteresseerd zijn in de documentaire film productie die een eerdere academische opleiding of werkervaring op het gebied van communicatie te hebben, audiovisueel, podiumkunsten, sociologie, antropologie en sociale wetenschappen als geheel.

banier

Doel van de cursus

Het doel is om filmmakers en professionals op te leiden in de audiovisuele sector, door middel van theorie en praktijk, ontdekken hun eigen verantwoordelijkheid in het kader van de oprichting van een documentaire werk. De Master is gericht op de creativiteit van de studenten gebruik te maken van het leren van de basisinstrumenten van de documentaire film om de student te begeleiden in het opbouwen van een persoonlijke en unieke kijk op de werkelijkheid te promoten.

praktische methodiek

De in de master methodologie is bijzonder praktisch. Reeds vanaf het tweede kwartaal leerlingen ervaren wat het ambacht van het maken van documentaires en de verschillende disciplines die er deel van uitmaken. De docent begeleidt leerlingen -voor, tijdens en na de productie- op fundamenteel belang voor het creëren van groepsproject (geluid, fotografie, performance, installatie) gebieden. Creëren praktische oefeningen gebruikt om de ontwikkeling van de student in alle vakken te observeren. Het uitvoeren van individuele en collectieve korte film vanaf het eerste jaar kwantificeert het niveau verworven in elk academisch jaar.

banier

Kleine groepen van 20 studenten

Masters capaciteit beperkt tot 20 plaatsen, waardoor persoonlijke aandacht bij de begeleiding van de uiteindelijke projecten.

Sluitstuk project

In het laatste kwartaal, de studenten uit te voeren en produceren een documentaire in groepen verdeeld. De projecten worden geselecteerd in een presentatie ( "pitching") waarin de functies en rollen die elke student moet oefenen in de productie, de verwerking; regisseur, cameraman, editor, producer, sound designer ... Het kleine aantal studenten maakt persoonlijke aandacht, wanneer de voogdij van de laatste projecten. De geselecteerde projecten zullen worden geproduceerd door 2mentes films.

banier

10 redenen om de meesters in de documentaire te bestuderen

 • Door het doel om de persoonlijke look als documentairemaker van elke deelnemer niet te vergeten de industriële kader waarin zijn werk zich ontwikkelt ontdekken.
 • Voor zijn 17 jaar ervaring vormen documentairemakers wiens werk aanwezig in televisies en festivals over de hele wereld is.
 • Voor de structurele voordelen die een deel van de training aangeboden ECIB, met gemak van de toegang tot middelen en ruimtes, de levering van materialen en apparatuur; en te profiteren van synergieën met andere terreinen in verband met het filmmaking, animatie, fotografie, montage, geluid en VFX.
 • Voor de praktische methode die de deelnemer in het eigenlijke proces van realisatie en documentaire productie met de ontwikkeling van praktische oefeningen en het opzetten van een project aan het einde van het academiejaar dompelt.
 • Onderwezen door te werken professionals de documentaire film industrie als Bettina Walter, Albert Albacete, of Pere Oriol Porta Albero.
 • Door het ter beschikking stellen aan de student een rechtbank in de "pitching" (mondelinge presentatie van het project aan televisies en "beslissers") gevormd door top professionals; een inkoopmanager van een nationale televisie, een directeur van een gerenommeerd documentaire filmfestival en een uitvoerend producent, waarin studenten een echte inzicht in de markt geeft in het proces van de selectie van projecten
 • Door het accepteren van een kleine groep van 20 studenten, die het toezicht op individuele en proactieve interactie tussen student en docent garandeert.
 • Door de 2mentes produceren van films te documentaires geselecteerd in de pitching produceren en distribueren van de nationale en internationale festivals. Verbeteren van de zichtbaarheid van de documentaire is de belangrijkste doelstelling van 2mentes Films.
 • Door het aanbieden van de mogelijkheid om de ins en outs van een aantal van de belangrijkste film markten in Europa, de Sheffield Doc Fest te leren.
 • Door het hebben van een universitair diploma 60 ECTS gedekt door de Universiteit van VIC.

Curriculaire Distribution

Module 1: Theorie: Genres, esthetiek en de geschiedenis van de documentaire.

 • A / Geschiedenis en documentaire genres.
 • B / Vormen en trends van de documentaire.
 • C / seminars en masterclasses met diverse documentairemakers

Module 2: Bouw Hulpmiddelen documentaire

 • D / Toneelschrijver en screenplay
 • E / Productie en regie
 • F / Beeld, Geluid en assemblage

Module 3: Het maken van documentaires. tutorials

banier

Pitching met professionals uit de filmindustrie en televisie

Om te zorgen voor masterstudenten een visie van hun projecten op basis van de industrie, het hof van "pitching" zal bestaan ​​uit een programmeur festival, een producent van documentaires en de inkoopmanager van een nationale televisie, plus leerkrachten realisatie, scenarioschrijven en de productie van de kapitein en de uitvoerend producent van films 2mentes.

Seminars, masterclasses en andere activiteiten

Studenten van de Master in de documentaire hebben gratis toegang tot de verschillende seminars en masterclasses die plaatsvinden in de loop. Agusti Villaronga, Fernando Leon de Aranoa, José Luis Guerin, Matías Piñeiro, Victor Erice, Andrés Duque, Nicolas Philibert, Mauro Herce, Albert Serra en Eugène Green: In de afgelopen jaren hebben wij bezoekers gehad.

toegangsvoorwaarden

Ze kunnen toegang krijgen tot de master afgestudeerden studenten in andere filmscholen, afgestudeerden in een carrière met betrekking tot audiovisuele media, menswetenschappen, kunst, etc. Ze kunnen ook toegang tot die erkenning van eerdere ervaring in audiovisuele media kunsten, moeten worden verzonden per e-mail:

 • Motivatiebrief
 • Curriculum vitae
 • Een koppeling portfolio of reel van eerder werk. (Vimeo, youtube, WeTransfer ...)
 • Fotokopie van het diploma of getuigschrift studies

Het resultaat van overleg wordt per e-mail worden meegedeeld

Kerngegevens:

 • Studiepunten: 60 ECTS
 • Edition: 15a
 • Entree: pretest
 • Taal: Castiliaans
Opleiding te volgen in:
Spaans

Zie 1 andere vakken van Escola de Cinema de Barcelona »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
5,810 EUR
totale Prijs
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum