MA Grafisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het MA Graphic Design-programma verkent het steeds veranderende landschap van grafisch ontwerp om kritisch begrip, individuele ontwerp-denkprocessen, praktische ervaring en inzichtelijke ontwerpoplossingen te bouwen. De cursus biedt specialismen in typografie, branding, redactionele en boekontwerpen en digitale interactieve ervaringen.

Hoogtepunten van de cursus

We nemen een probleemoplossende benadering van grafisch ontwerp om de hedendaagse praktijk te verkennen door middel van ontwerpdenken, inzicht en co-ontwerpprocessen en het bouwen van deskundige samenwerkingsnetwerken. Wij zijn een divers collectief en werken in projectgebieden van typografie en informatieontwerp, merkidentiteit en campagnes, nieuwe technologie en digitale ervaringen, ontwerpschrijven en inzichtanalyse, duurzaamheid en milieukwesties, structurele verpakking en boekontwerp.

Met de toevoeging van dit programma aan onze School of Art and Design, willen we dat onze afgestudeerden leiders worden in het veld in de MENA-regio, en aanzienlijk bijdragen aan de ontwikkeling van de discipline door ontwerpauteurschap, kritisch debat, onderzoek en hedendaagse praktijk.

Programma-inhoud

Het grootste deel van het programma zal gericht zijn op het ontwikkelen en volledig voltooien van een aanzienlijk aantal grafische ontwerpen voor een externe openbare tentoonstelling. Dit wordt ondersteund door onderzoeksrapporten en regelmatige presentaties over de voortgang van het project. Je behandelt ook postdoctoraal onderzoek en kritische debatten in grafisch ontwerp. Je zult de vaardigheden en ervaring opdoen om professioneel grafisch ontwerpwerk in elke branche te produceren, en de mogelijkheid om zelfstandig grafische ontwerpprojecten van begin tot eind te plannen, ontwerpen, implementeren en evalueren.

  • Ontwikkelingspraktijk (30 studiepunten) - Verplicht
  • Critical Debates (30 Credits) - Verplicht
  • Visie en auteurschap (30 credits) - Verplicht
  • Geavanceerd onderzoek (30 studiepunten) - Verplicht
  • Groot project (60 credits) - Verplicht

130864_photo-1506097425191-7ad538b29cef.jpgNordWood Thema's / Unsplash

Onderwijs

De cursus wordt gegeven door middel van een reeks praktische workshops, zelfstudie en projectmatig leren. Er zullen geen formele lezingen zijn omdat alle cursusinhoud zal worden ingebed in workshopsessies. Speciaal voor deze opleiding zijn op de campus specialistische voorzieningen ontwikkeld en leer je deze door een aantal ervaren medewerkers te gebruiken.

Toelatingseisen

Toegang tot deze cursus vereist een interview en een portfolio. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Admissions.

Engelse taalvereisten (postgraduaat)

Alle programma's aan de Middlesex University Dubai worden in het Engels gedoceerd en aanvragers met een vooropleiding buiten Engelstalige landen (zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Engeland, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland), moeten als volgt de Engelse taalvaardigheid aantonen :

  • IELTS Academic: 6.5 (minimum 6.0 in elke band)
  • TOEFL-gebaseerd op internet: 87 (21 in luisteren en schrijven, 22 in spreken en 23 in lezen)
  • PearsonPTE Academic: 58
  • PearsonPTE Algemeen: niveau 4

Toekomstige carrières en inzetbaarheid

Deze cursus bereidt je voor op een breed scala aan ontwerpcarrières binnen de creatieve industrie, zoals grafisch ontwerper, foto-editor, verpakkingsontwerper, webdesigner, freelance ontwerper en illustrator, merkontwerper, retailontwerper, art director en soortgelijke leidinggevende functies. Deze cursus is ook zeer geschikt voor mensen die een loopbaan willen nastreven in verder onderzoek en lesgeven in grafisch ontwerp.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally re ... Lees meer

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally renowned Middlesex University in London. The campus, which opened in January 2005, has over 3,000 students from over 100 nationalities and offers undergraduate and postgraduate programmes in a wide variety of subject areas. We are a truly global university committed to meeting the needs and ambitions of a culturally and internationally diverse range of students, by providing challenging academic programmes underpinned by innovative research, scholarship and professional practice. We prepare our students to be professional, skilled individuals fitted for the modern world, committed to lifelong learning and able to contribute to the communities in which they live and work. Lees Minder