MA Grafisch ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA Graphic Design moedigt ontwerpers aan om manieren te verkennen om begrip tussen co-communicatoren te ontwikkelen.

MA Grafisch ontwerp

Deze cursus benadert alle vormen van grafisch ontwerp als triggers voor denken en voelen. Door uw praktijk op cognitief niveau te ondervragen, zult u onderzoeken hoe zaken als een metafoor en het inlijsten en vermengen van ideeën de communicatie stimuleren.

Door zelf geïnitieerd onderzoek en experimenten, wordt u aangemoedigd om deel te nemen aan de wereld en inzichten te vinden die begrip genereren en positieve actie sturen.

Cursusduur

 • 1 jaar (voltijds, 45 weken)
 • 2 jaar (deeltijd, 90 weken)

Cursusleider

Phil Jones - cursusleider

Decaan van de Graduate School en Research Doctor of Philosophy (UAL), MA Graphic Design (UAL), BA (Hons) Graphic Design (LCP)

Phil heeft meer dan 25 jaar ervaring met ontwerpen voor grote nationale en internationale klanten. Hij heeft in veel verschillende ontwerpdisciplines gewerkt, van publicatie tot huisstijl tot branding en nieuwe media.

Voordat Phil decaan werd van Graduate School and Research 2019, had hij 16 jaar fulltime les gegeven aan de universiteit en daarvoor was hij sinds het midden van de jaren tachtig gastdocent.

Course Philosophy

Studenten solliciteren voornamelijk op cursussen voor grafisch ontwerp, maar worden verwelkomd met verschillende achtergronden (als ze aanleg voor typografie kunnen tonen). Studenten hebben mogelijk fotografie, architectuur, illustratie, interactieontwerp, driedimensionaal ontwerp, beeldende kunst of onderwerpen als journalistiek, filosofie, psychologie, antropologie of sociologie gestudeerd.

Wat je achtergrond ook is, je zult moeten nadenken over je wereldbeeld; de onderliggende veronderstellingen en inzichten die uw praktijk leiden en inperken, en om deze reflectie te gebruiken als startpunt om verder te ontwikkelen. Je praktijk kan vele vormen aannemen: het kan zelfexpressief zijn of sociaal georiënteerd; print, schermgebaseerd of driedimensionaal.

Het kan zich richten op een aspect van een goed gedefinieerd ontwerpgebied, zoals branding, experimentele typografie, publicatie en gebruikersgericht ontwerp, of op iets onconventioneler dat wordt gedefinieerd als onderdeel van je studie.

Grafische ontwerpers werken vaak in groepen, soms met leden uit verschillende disciplines. MA Graphic Design biedt veel mogelijkheden om op interdisciplinaire manieren te werken omdat het naast de cursussen van andere disciplines zit. Veel van de onderwezen sessies zoals de introductie van onderzoeksmethoden en -processen vinden plaats in deze interdisciplinaire groepen. Op andere momenten ontwikkel je je project echter samen met je begeleider en andere studenten tijdens je cursus. Dit vereist dat je een theoretisch kader, methodologie en onderzoeksmethoden ontwikkelt die je onderzoeksfocus ondersteunen.

Als grafisch ontwerper moet u anticiperen op de mogelijke gevolgen van uw ontwerpinterventies, inclusief de betekenissen die door uw praktijk zijn geconstrueerd, met betrekking tot ethische en duurzaamheidskwesties en andere relevante contexten. Er zijn creatieve benaderingen nodig die reageren op complexe situaties waarin veel problemen voorkomen. Resultaten worden niet beperkt door media of door beperkte interpretaties van wat het is om grafisch ontwerper te zijn.

Bijgevolg kan een uitkomst betrekking hebben op het ontwerpen van een ervaring of dienst, maar ook op meer conventionele vormen van grafische productie.

Cursusbeschrijving

MA Graphic Design is een geweldige kans voor jou om je eerdere prestaties uit te dagen en erop voort te bouwen en om op een geavanceerd niveau te studeren. De cursus biedt specifiek discipline-gericht projectwerk om u in staat te stellen het juiste pad te volgen naar uw gekozen carrière in de industrie of om verder te studeren op doctoraatsniveau.

De cursus biedt specifiek discipline-gericht projectwerk om u in staat te stellen het juiste pad te volgen naar uw gekozen carrière in de industrie of om verder te studeren op doctoraatsniveau.

Unit 1, Strategies for practice: Materialen, methoden, contexten

Deze eenheid moedigt u aan om de praktijk te ontmantelen en de aannames te identificeren waarop uw praktijk is gebaseerd.

Het is ontworpen om u te helpen een scherp intellectueel begrip te ontwikkelen bij het toepassen van kritische redenering op uw bestaande praktijk - u kennis te laten maken met theoretische kaders die passen bij uw discipline en met een reeks methoden die worden gebruikt bij praktijkgericht experimenteren en onderzoek.

Innovatie, samenwerking en communicatie zijn sleutelvaardigheden die worden onderwezen door professionals en academici in deze eenheid, samen met begrip van het transdisciplinaire karakter van hedendaagse creatieve praktijken.

Unit 2, The Master's project 1: Onderzoeken, voorstellen, experimenteren

Deze eenheid markeert een verschuiving van een overwegend onderwezen naar een begeleidende studiemethode. Je gaat experimenteren en primair en secundair onderzoek doen rond een focus van studie. Deze verkenning is gericht op de ontwikkeling van een studieplan dat het project definieert dat zal worden verfijnd en geïmplementeerd in de laatste eenheid.

Unit 3, masterproject 2: resolutie, presentatie en evaluatie

De laatste eenheid ondersteunt en combineert je betrokkenheid met theorie, onderzoeksmethoden, experimenten en de context van je focus van studie door middel van praktijk en presentaties voor studenten en medewerkers.

Tijdens de cursus maak je een portfolio voor professionele ontwikkeling die een middel biedt om bewijs te verzamelen ter ondersteuning van je loopbaanambities en als een manier om je praktijk te documenteren.

We zijn ons zeer bewust van en reageren zeer goed op de behoeften en professionele ambities van afgestudeerden naarmate ze vorderen om te voldoen aan de toekomstige eisen van de professionele werkgerelateerde omgeving. In dit opzicht zijn we vastbesloten om bij te blijven met nieuwe trends binnen grafisch ontwerp en de bijbehorende velden.

Parttime Pathway

De deeltijdse Pathway wordt uitgevoerd over een periode van 90 weken - in plaats van 45 weken zoals bij de voltijdse Pathway .

Uw interview en portfolio

Als onderdeel van uw aanvraag voor deze cursus willen we graag uw portfolio zien.

Deadline van de aanvraag

Aanvragen staan open voor deelname aan 2020.

Aanmelden kan vanaf november en er is geen vaste deadline voor aanvragen.

Het is de moeite waard eraan te denken dat buitenlandse aanvragers die vóór 1 augustus het volledige collegegeld betalen, 10% korting krijgen.

We raden je aan om vroeg te solliciteren, zodat je tijd hebt om accommodatie te regelen en (indien nodig) een visum te regelen voordat je je inschrijft.

Toelatingseisen

We moedigen aanmeldingen van studenten met een breed scala aan kwalificaties aan en we verwelkomen studenten met alle educatieve achtergronden. we houden rekening met de kennis en vaardigheden die je buiten de klas hebt ontwikkeld en met je eerdere kwalificaties.

Britse aanvragers

 • Je hebt meestal een BA (Hons) -graad behaald op 2.1 of hoger, of een gelijkwaardige Britse of internationale kwalificatie in het door jou gekozen onderwerp of een gerelateerde discipline.

Overzeese aanvragers

Voor buitenlandse aanvragers accepteren we een reeks Engelse taalkwalificaties, waaronder de volgende kwalificaties voor MA- en Master of Architecture (MArch) -cursussen:

 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) graad C
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE) grade C
 • Eindtermen in het Engels (London Board) niveau 5 of 6
 • IELTS-score van 6.5 of hoger
 • Pearson PTE-score van 54 en hoger, met een score van 51 in elk onderdeel.
 • IELTS-, Pearson- en TOEFL-scores moeten minder dan twee jaar oud zijn op het moment dat de cursus geldig begint te zijn.

We kunnen ook TOEFL iBT-scores van 80 of hoger accepteren voor toegang tot opleidingen; we geven echter de voorkeur aan een van de bovenstaande kwalificaties.

TOEFL is een test van Amerikaans Engels en is niet geclassificeerd als een veilige Engelse taaltest (SELT) voor aanvragers van een Tier 4-visum.

Alternatieve kwalificaties / ervaring

 • Kandidaten met andere dan de vereiste academische kwalificaties worden in aanmerking genomen voor deelname als er voldoende bewijs is om aan te geven dat ze het potentieel hebben om de doelstellingen van de opleiding te bereiken en om de standaard van de uiteindelijke prijs te behalen.
 • Aanvragen worden ook verwelkomd door mensen met andere kwalificaties of met werkervaring die de juiste kennis en vaardigheden aantonen om op postdoctoraal niveau te studeren.
Laatst bijgewerkt op jun 2020

Over de school

Established in 1883 as a specialist institution, Arts University Bournemouth is a leading university offering high quality specialist education in art, design, media and performance across the creativ ... Lees meer

Established in 1883 as a specialist institution, Arts University Bournemouth is a leading university offering high quality specialist education in art, design, media and performance across the creative industries. We’re passionate about the creative subjects we teach and continue to encourage curiosity, risk-taking and adventure in exploring and pushing subject knowledge and its boundaries. Lees Minder