MA Grafisch ontwerp en Art Direction

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het MA in Graphic Design & Art Direction-programma is bedoeld voor creatieve beoefenaars die hun kennis, vaardigheden en specialisme op het gebied van visuele communicatie willen vergroten.

Elke student zal een praktijkgericht onderzoek ontwikkelen binnen deze bredere context en actief een op maat gemaakte verzameling ontwerpkennis opbouwen die theorie, praktijk, onderzoek, ondernemerschap en innovatie combineert uit een breed scala aan creatieve activiteiten.

Ze zullen worden geleerd om hun creatief denken en generiek ontwerpproces in vraag te stellen en uit te breiden door hun analytische vaardigheden te ontwikkelen; het aangaan van kritische dialogen; zelfstandig, samen en interdisciplinair werken; experimenteren in verschillende richtingen voordat u met vertrouwen professionele en innovatieve resultaten levert aan een bepaald publiek. Alle creatieve activiteiten worden ondersteund door strategisch denken, robuuste methodologieën en geïnformeerd door praktijkgericht onderzoek.

Dit programma heeft tot doel een dieper begrip te ontwikkelen en een persoonlijke obsessie met de visuele communicatie van ideeën aan te wakkeren, waarbij voortdurend wordt gevraagd: wat is er mogelijk binnen het visuele rijk van tekst en beeld?

Kenmerken en voordelen

 • Tijdens het studeren naar een bepaalde kwalificatie op het MA-niveau, ervaren studenten hun onderwerp in de bredere context van de hedendaagse ontwerppraktijk.
 • Er zijn speciale ruimtes voor de postdoctorale gemeenschap ontwikkeld om de postdoctorale gemeenschap te laten floreren. Deze ruimtes, om te denken en te oefenen, bevinden zich centraal binnen de School of Art, waardoor ze gemakkelijk toegang hebben tot een uitgebreid scala aan workshops waar de combinatie van traditionele en geavanceerde apparatuur een wereld van opwindende mogelijkheden opent.
 • Je krijgt les van onderzoeksactieve medewerkers die deel uitmaken van het Manchester School of Art Research Center en experts in hun vakgebied
 • De universiteitsbibliotheek heeft uitstekende kunst- en designbedrijven, waaronder een speciale verzameling kunstenaarsboeken en efemere verschijnselen.

Cursusinformatie

De MA in Graphic Design en Art Direction bestaat uit vijf eenheden, met in totaal 180 studiepunten.

Kerneenheden

 • Syntheseproject: grafisch ontwerp en art direction
 • Bericht / publiek / context
 • Ontwerppraktijk 1: grafisch gedrag
 • Ontwerp bedenken

Optie eenheden

 • Kleur, materiaal en afwerking
 • Cultuur en context
 • Ontwerp toekomst

Plaatsingsmogelijkheden

Afgestudeerden hebben de grenzen van hun vak ondervraagd, een beheersing van hun conceptuele vaardigheden en technische vaardigheden ontwikkeld, actief aangemoedigd om conventionele manieren van oefenen uit te dagen en hun praktijk naar nieuwe en onverwachte gebieden gevorderd.

Toelatingseisen

Een minimum van 2: 2 Honours-graad is vereist. Gelijkwaardige EU / internationale kwalificaties worden ook geaccepteerd. Aanvragers die niet aan deze criteria voldoen, worden per geval in overweging genomen. Andere beroepskwalificaties of diploma's worden beoordeeld op basis van verdienste en / of met relevante beroepservaring.

We vereisen de indiening van een digitaal portfolio voor de praktijk en onderzoek van bewijsontwerp en kunnen een interview aanvragen als onderdeel van het sollicitatieproces.

Engelse Taalvereisten

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Vergoedingen en financiering

Britse en EU-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 1542 per 30 credits per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Deeltijdvergoeding: £ 1542 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Niet-EU- en Channel Island-studenten

 • Voltijdvergoeding: £ 2834 per 30 credits per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).
 • Deeltijdvergoeding: £ 2834 per 30 studiepunten per jaar. Het collegegeld blijft hetzelfde voor elk jaar van je opleiding, op voorwaarde dat je het binnen het normale tijdsbestek voltooit (geen herhalingsjaren of studieonderbrekingen).

Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Bijkomende kosten

 • Totale optionele kosten: £ 600

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-labs en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de basisboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. Printkosten op de campus beginnen vanaf 5 cent per pagina. De geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop tot £ 100 per jaar voor boeken en afdrukken.

Carriere vooruitzichten

We cultiveren gemotiveerde, onafhankelijke en creatieve denkers die hun vaardigheden kunnen overdragen naar de creatieve markt, als ondernemende innovators, freelance practitioners en innovatieve teamspelers. Afgestudeerden behalen overwegend posities op graduate-niveau of oefenen als eenmanszaken, ontwerpatelierartiesten, exposerende kunstenaars, museumconservatoren, archivarissen, onderzoekers, academici, community practitioners, gespecialiseerde technici en filmmakers op nationaal en internationaal niveau.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Lees meer

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Lees Minder