MA Governance and Public Policy

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over het programma

Globalisering houdt zowel grote risico's als enorme kansen in; het creëert ook uitstekende carrièremogelijkheden voor gekwalificeerde afgestudeerden. Een van de hoekstenen van dit programma is het interdisciplinaire curriculum, dat studenten voorbereidt op werk op het snijvlak van verschillende academische disciplines.

In de kernmodules en je gekozen interdisciplinaire focusmodules bestudeer je politieke theorie, governance-onderzoek en, voortbouwend op, vergelijkende theorieën van de overheid, Europees integratieonderzoek, de veranderende traditionele instellingen voor de achtergrond van complexe meerlagige systemen, en als ontwerp en implementatie van het overheidsbeleid. Vreemde talen, empirisch sociaal onderzoek en wetenschappelijke theorie ronden het kwalificatieprofiel af van degenen die afstuderen in deze opleiding.

Dit is een geaccrediteerd studieprogramma dat het kwaliteitskeurmerk van de Stichting voor de accreditatie van studieprogramma's in Duitsland heeft ontvangen.

Kenmerken

  • Het enige Governance and Public Policy-programma in Duitsland met publiekrechtelijke modules
  • Een uniek aanbod van cursussen en een uitstekende staf / student-verhouding in kleine masterclasses
  • A-top gerangschikt programma, bijv CHE 2012/13
  • Een groot aantal partnerschappen met buitenlandse universiteiten, vooral nuttig voor studenten van deze opleiding (VK, Frankrijk, VS, Pakistan en andere landen)
  • Een van de slechts acht graden programma's in Duitsland die zijn opgenomen in het programma Public Policy and Good Governance van de Duitse Academic Exchange Service (DAAD)
  • Ontvang een aanvullende kwalificatie - het certificaat van digitale geesteswetenschappen : www.uni-passau.de/Zertifikat-Digital-Humanities.html

Syllabus programmeren

Het programma is verdeeld in drie modulegroepen en omvat een masterproef:

  1. Kernmodules
  2. Focus modules
  3. Vaardigheden modules

Taal van instructie

Duitse

Academische toelatingseisen

Kandidaten voor deze opleiding moeten een goede eerste universitaire graad in sociale wetenschappen, bedrijfskunde, economie of een gerelateerd onderwerp hebben met een algemeen resultaat van ten minste 2,3 volgens het Duitse markeringssysteem, of behoren tot de beste 25% van hun cohort .

Duitse taalvereisten

Je hebt goede Duitse taalvaardigheden nodig om deze opleiding te studeren. Daarom moet u, tenzij u Duits op moedertaalniveau spreekt, een van de erkende Duitse taalcertificaten overleggen wanneer u zich voor het programma inschrijft.

De University of Passau heeft een Duitse taalonderwijseenheid opgezet, Duitse cursussen Passau, die taalprogramma's aanbiedt die zijn afgestemd op de behoeften van internationale studenten.

Als je geen bestaande Duitse taalvaardigheden hebt, wil je misschien zijn Academisch Duits Jaar voorbereidend taalprogramma bestuderen, dat je in slechts twee semesters van absoluut beginner naar bijna-native niveau brengt. U kunt als onderdeel van dit programma de DSH-taaltest afleggen voor toelating tot de universiteit.

De academische Duitse semester en zomercursussen aangeboden door GCP zijn geschikt voor jou als je al een aantal Duitse taalvaardigheden hebt.

Engelse taalvereisten

Alle aanvragers wier eerste taal niet Engels is, moeten een Engels taalcertificaat overleggen dat gelijkwaardig is aan UNIcert® niveau II of niveau B2 van het Common European Reference Framework for Languages (CEFR) of hoger.

DAAD-beurzen op het gebied van "Public Policy and Good Governance (PPGG)"

Voor hooggekwalificeerde afgestudeerden uit de derde wereld, de drempel of ontwikkelingslanden, verleent de Duitse Academic Exchange Service (DAAD) in Bonn, Duitsland, jaarlijks maximaal tien volledige beurzen om de kosten te dekken voor het gehele tweejarige curriculum aan de University of Passau .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Since opening its doors to the public in 1978, the University of Passau has quickly developed into a first address in German academia. The University regularly attains top positions in academic rankin ... Lees meer

Since opening its doors to the public in 1978, the University of Passau has quickly developed into a first address in German academia. The University regularly attains top positions in academic rankings, most recently in the TImes Higher Education's 2019 World University Rankings, where it attained a place among the 20% best universities worldwide. Lees Minder