MA Geschiedenis

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Studenten die een MA volgen op de afdeling Geschiedenis werken nauw samen met de internationaal erkende faculteit van GW in een breed scala aan specialiteiten, waaronder modern Amerika, vroegmodern Europa en imperiale en koloniale studies.

Het MA-programma bereidt studenten niet alleen voor op Ph.D. werk, maar ook voor een breed scala van carrières, van het onderwijzen van middelbare scholieren tot overheidswerk tot historisch onderzoek in de particuliere sector. Washington, DC heeft een aantal van de beste bronnen voor historisch onderzoek ter wereld, waaronder de National Archives, de Folger Shakespeare Library en de Library of Congress. Onze MA-afgestudeerden hebben succesvolle en productieve carrières gehad.

Afdeling Geschiedenis - Columbian College of Arts

Voor welke cursussen moet ik me inschrijven tijdens mijn eerste jaren van het programma?

 • Als het je eerste semester bij GW is, moet je je inschrijven voor HIST 6005.
 • U moet twee onderzoeksseminars volgen. Als je een voltijdstudent bent, moet je van plan zijn om er een te nemen in je eerste jaar en een in je tweede jaar. Een onderzoeksseminarie is een afstudeercursus geschiedenis waarvoor u een onderzoekspaper schrijft. Als het niet duidelijk is uit de cursustitel, vraag de instructeur of het een onderzoeksseminarie is. Studenten die ervoor kiezen om een MA-scriptie te schrijven, kunnen dit als hun tweede onderzoeksseminarie beschouwen.
 • Studenten die zich concentreren in imperiale en koloniale studies moeten de vereiste HIST 6128 en 6050 nemen in het eerste semester dat ze worden aangeboden, omdat ze alleen in andere jaren worden onderwezen.
 • Bespreek de cursussen die u elk semester wilt volgen met uw adviseur.
 • Geef prioriteit aan 6000-niveau lees- en onderzoekscursussen gegeven door faculteitsleden die gespecialiseerd zijn in gebieden die dicht bij uw eigen concentratie liggen.
 • In afwachting van goedkeuring van de instructeur, kun je afgestudeerd krediet verdienen voor niet-gegradueerde cursussen op 3000-niveau door het voltooien van extra werk. Meestal betekent dit extra lezen en meer geavanceerde papieropdrachten.
 • U kunt zich inschrijven voor cursussen op andere afdelingen dan geschiedenis, mits deze verband houden met uw studieprogramma bij GW.
 • U kunt zich inschrijven voor vier cursussen (12 credit-uren) bij een consortium van tien universiteiten in de DC-regio. Klik hier om u in te schrijven voor deze cursussen. De volgende bepalingen zijn van toepassing:
  • Eventuele uren overdrachtskrediet voor afgestudeerde cursussen die elders zijn gevolgd voordat je bij GW aankomt, worden afgetrokken voor het aantal consortiumcursusuren dat je mag volgen.
  • U kunt zich niet inschrijven voor een consortiumcursus als deze een GW-cursus dupliceert die in hetzelfde semester wordt aangeboden.

Voor hoeveel cursussen moet ik me inschrijven?

 • Als u een voltijdstudent bent, moet u elk semester drie cursussen (negen credituren) volgen totdat u ten minste 36 credituren hebt voltooid. Dit komt neer op twee jaar voltijdse cursussen.
 • Als u meer dan 20 uur per week werkt, mag u niet meer dan twee cursussen (zes credit-uren) per semester volgen.
 • Studenten die zich minder dan 6 uur in een bepaald semester hebben geregistreerd, worden echter als 'minder dan de helft' beschouwd en kunnen problemen ondervinden met studieleningen en, als een burger van een ander land, hun studentenvisum.
 • Als je een lichte cursusbelasting volgt omdat je bijna klaar bent met cursussen of omdat je een scriptie onderzoekt of schrijft, kun je een aanvraag indienen om als half- of voltijds gecertificeerd te worden, ook al voldoet je registratie niet aan die definitie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At GW’s Columbian College of Arts and Sciences, research thrives, critical thinking is endemic, collaboration is constant, and real world training go hand-in-hand with learning.

At GW’s Columbian College of Arts and Sciences, research thrives, critical thinking is endemic, collaboration is constant, and real world training go hand-in-hand with learning. Lees Minder