MA Geschiedenis van de kunst

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het omvat een term in Rome, waar we de MA leiden met de Amerikaanse Universiteit van Rome. Een scala aan thema's en benaderingen worden behandeld in deze MA met een bijzondere focus op middeleeuwse, renaissance en barokke kunst in Italië. De eerste termijn wordt in Canterbury gegeven.

Tijdens de termijn in Rome concentreert deze MA zich op de kunst van Rome met een kerncursus die bijna twee millennia omvat en onderzoekt het veranderende gezicht van de eeuwige stad. Deze kern besteedt meer tijd aan de periode 1400-1700, wat ook de periode is waarin een tweede cursus wordt gekozen uit een reeks onderwerpen. Je zult de kunst van Rome uit de eerste hand bestuderen, relevante sites en musea bezoeken, met opties om de geschiedenis van Rome en specifieke kunstenaars te bestuderen. Kent personeel is aanwezig voor een deel van de lentetermijn in Rome om de continuïteit van de academische begeleiding en pastorale ondersteuning te verzekeren.

Het programma is bedoeld voor afgestudeerden in kunstgeschiedenis en andere kunstvakken. Het geeft je de mogelijkheid om je interesse in visuele kunst op een gevorderd niveau na te streven, om een ​​hoog niveau van expertise te ontwikkelen in onderwerpen in de geschiedenis en filosofie van de kunst en om je voor te bereiden op doctoraal onderzoek in de geschiedenis van de kunst.

De Amerikaanse universiteit van Rome werd gesticht in 1969 en beheert een brede reeks programma's in de kunsten en in de bedrijfskunde, waaronder de geschiedenis van kunst en cultureel erfgoed. De campus ligt in de wijk Monteverde van Rome, een pittoreske wijk met een breed scala aan winkels en voorzieningen. Van het nabijgelegen Trastevere, het is een korte busrit naar het historische centrum van Rome met zijn verbazingwekkende bereik van Romeinse bezienswaardigheden, monumenten, kerken en musea.

Over de afdeling Geschiedenis van de kunst

De afdeling Geschiedenis van de Kunst binnen de School of Arts biedt mogelijkheden voor graduate studie met gerenommeerde onderzoekers op het gebied van kunstgeschiedenis, kunstfilosofie en esthetiek. Personeelsonderzoek omvat hedendaagse kunst en esthetiek, modernisme, theorieën over kunst, geschiedschrijving van kunst en de Koude Oorlog; biografische monografieën, de foto (in zijn historische, hedendaagse en kritische contexten) en het historische samenspel van beeld, theorie en instellingen van de Renaissance tot het heden (vooral Europese en Noord-Amerikaanse).

Het ontwikkelen van interessegebieden omvat de culturele en historische betekenis van de prent, en de rol van performance en nieuwe media in hedendaagse kunstpraktijken, die voortkomt uit onze banden met andere onderwerpen binnen de School of Arts en de Faculteit der Geesteswetenschappen. Postdoctorale studenten hebben met name de mogelijkheid om deel te nemen aan de activiteiten van het multidisciplinaire Aesthetics Research Center en het Centrum voor onderzoek van kunstgeschiedenis en visuele culturen. Er is ook een volledig programma van gastsprekers uit alle deelgebieden van de School of Arts, waaronder Film en Drama.

Nationale beoordelingen

In het Research Excellence Framework (REF) 2014, stond Arts at Kent op de 1e plaats voor onderzoeksmacht en in de top 20 in Groot-Brittannië voor onderzoekskwaliteit.

Een indrukwekkend 98% van ons onderzoek werd beoordeeld als van internationale kwaliteit. De omgeving van de school werd geacht bevorderlijk te zijn voor de ondersteuning van de ontwikkeling van toonaangevend onderzoek.

Cursus structuur

Je neemt een kernmodule en een optionele module tijdens je eerste termijn in Canterbury en je tweede termijn in Rome. In de loop van deze twee voorwaarden bespreek je met de cursusleider je ideeën en plannen voor je proefschrift van 15.000 woorden. Het schrijven van het proefschrift vindt plaats in de zomer met voltooiing in augustus.

modules

De volgende modules zijn indicatief voor die aangeboden in dit programma. Deze lijst is gebaseerd op het huidige curriculum en kan van jaar tot jaar veranderen als reactie op nieuwe curriculumontwikkelingen en innovatie.

Term 1 (Canterbury):

Verplichte modules:

  • HA838 - Sleutelbegrippen en klassieke teksten in geschiedenis en kunstfilosofie

Een optie van:

  • HA826 - Geschiedenis en theorie van Curating
  • FI812 - Geavanceerde filmtheorie
  • FR872 - Theories of Art in Modern French Thought
  • HA826 - Geschiedenis en theorie van Curating
  • HA835 - A Matter of taste: The Art and Aesthetics of Food and Drink
  • HA898 Dissertatie

Term 2 (Rome):

Verplichte module:

  • HA833 Rome ontdekken in Rome: kunst in Rome van de oudheid tot de dag van vandaag

Een optie van:

Optionele modules in Rome worden door de American University in Rome genomen en veranderen elk jaar. Vorige opties waren inclusief:

  • Michelangelo in Rome

Dit seminarie over Michelangelo onderzoekt het werk van de Renaissance-meester; zijn beeldhouwkunst, schilderkunst, architectuur en literaire productie. Zijn werken worden onderzocht binnen hun specifieke historische context, met aandacht voor kwesties als commissie, iconografie, censuur, biografie, historiografie en esthetiek. Een excursie naar Florence is ook gepland. Naast een volledig begrip van Michelangelo's werk, richt de cursus zich op het beheersen van kunsthistorische onderzoeksvaardigheden, de evaluatie van de huidige wetenschap en onafhankelijk kritisch denken over kunst.

Term 3:

  • Proefschrift

Onderwijs en evaluatie

Beoordeling vindt plaats door twee opdrachten per module en het proefschrift.

Careers

Kunststudenten zijn in verschillende beroepen gaan werken, van museumposities en onderwijsrollen tot marketing- en galerijassistenten. Onze afgestudeerden hebben werk gevonden bij Tate Britain, de V

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The School of Arts at the University of Kent is based at the university’s Canterbury campus, just outside the historic and culturally significant city of Canterbury. The School of Arts offers undergra ... Lees meer

The School of Arts at the University of Kent is based at the university’s Canterbury campus, just outside the historic and culturally significant city of Canterbury. The School of Arts offers undergraduate and postgraduate programmes in four subject areas: Drama and Theatre; Film; Art History; and Media Studies. Lees Minder