MA Filmmaking

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Onze eenjarige MA Filmmaking-opleiding is perfect voor studenten die een geavanceerde praktische filmopleiding willen volgen en tegelijkertijd de vaardigheden leren om hun creatieve keuzes te contextualiseren door kritisch te denken.

Onze onderscheidende benadering van filmeducatie biedt studenten praktijkgerichte training , van professionals uit de industrie, in zes filmdisciplines: regie, productie, montage, scenarioschrijven, cinematografie en geluid . Deze intensieve training in meerdere rollen betekent dat afgestudeerden LFA verlaten, evenals afgeronde filmmakers die kunnen excelleren in het door hen gekozen vakgebied en tegelijkertijd wendbaar blijven in een samenwerkende industrie.

De hoeveelheid gemaakte films, samen met carrièregericht onderzoek, zorgt ervoor dat studenten een substantiële showreel van werk produceren dat klaar is om hun stempel te drukken als een filmmaker van wereldklasse.

“De London Film Academy gaf me de kans om belangrijke spelers in de industrie te ontmoeten. Ze zijn er altijd geweest om me te helpen mijn weg te vinden en mijn kennis te ontwikkelen, ook nadat de cursus was afgelopen. " Jean-Philippe Gossart, afgestudeerd filmmaker - 'Star Wars: The Last Jedi', 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald', 'Justice League'

MA Filmmaken Belangrijkste kenmerken

 • Intensieve en diepgaande praktische training in de belangrijkste disciplines van het filmmaken
 • Alle cursusmaterialen en filmbudgetten zijn inbegrepen in het cursusgeld
 • Training met ervaren docenten uit de film- en tv-industrie en gastsprekers
 • Masterclasses en Q & A's met vooraanstaande filmmakers
 • Directe toegang tot de industrie met een onkostenvergoeding van een reis naar een toonaangevend Brits filmfestival
 • Maak opnamen op Super 16 mm-film en hoogwaardige digitale camera's
 • Ontwikkeling van pitching-techniek en andere belangrijke soft skills
 • Geavanceerd kritisch denken om uw filmpraktijk te informeren
 • Uitstekende verhoudingen tussen student en docent
 • Focus op toekomstige carrière en inzetbaarheid

Ben je klaar om je filmvaardigheid te verbeteren?

We zijn op zoek naar creatieve mensen die een sterk instinct voor de grammatica van visuele verhalen kunnen aantonen, evenals een passie voor een professionele carrière in het maken van films. Je moet gemotiveerd zijn, gedijen in een samenwerkingsomgeving en bereid zijn om je perceptie van de door jou gekozen specialisatie en het filmlandschap uit te dagen.

* * * * * * * * * * * * * * *

LFA is een geregistreerde aanbieder van hoger onderwijs bij het Office for Students (OfS) en staat vermeld in hun register , wat betekent dat we voldoen aan de OfS-vereisten voor academische normen, cursuskwaliteit , studentenondersteuning en studentenbescherming .

Deze cursus is gevalideerd door de University of Derby . Als partnerstudent krijg je toegang tot de online leeromgeving van de universiteit 'University of Derby Online (UDo)', waar je toegang hebt tot programmabronnen met betrekking tot je programma, de universiteitsbibliotheek en je cijfers.

137694_MAFilmmakingBannerJWStudioShootAM.jpg

© London Film Academy

Cursus overzicht

 • Duur: 1 jaar (12 maanden, inclusief feestdagen)
 • Intakes: september van elk jaar
 • Uren: 30 per week (plus extra uren, inclusief avonden en weekenden)

Ons ethos is om te leren door zowel Super 16 mm als high-end digitale camera's te gebruiken en te gebruiken, zoals de Arri Alexa-serie, we zullen zoveel mogelijk filmproducties faciliteren om je showreel te verbeteren, je carrièrepad uit te bouwen en je begrip van de industrie te vergroten. op een gevorderd niveau.

De onderzoeksfocus van deze praktische master concentreert zich op je individuele loopbaanontwikkeling en zal je uitrusten met de vaardigheden om kritisch te denken en hoe dit het door jou gekozen specialisme beïnvloedt, evenals het vermogen om zelfverzekerd het debat over het filmlandschap aan te gaan. Je vergroot je theoretische kennis van het ambacht van het maken van films en contextualiseert het door te oefenen. Door dit te doen, ontwikkel je nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsvaardigheden die je in staat stellen films te maken met diepgang, waarin je kwesties, ideeën en gevestigde structuren aanpakt die voor je van belang zullen zijn gedurende je hele carrière. We zijn trots op onze baanbrekende aanpak - onze missie is om filmmakers van wereldklasse te produceren die boeiende verhalen tot leven kunnen brengen .

Module één: praktisch filmen

Deze module is gewijd aan het leren van de belangrijkste gebieden van scenarioschrijven, regisseren, cinematografie, montage en geluid. Studenten ontwikkelen analytische vaardigheden om hun werk te contextualiseren en nemen deel aan een reeks praktische workshops. Deze fase van de cursus culmineert in een samenwerkingsproject, dat studenten in staat stelt elke rol binnen alle gegeven disciplines te ervaren, hun kennis te verbreden en hen te helpen elk gebied te identificeren om zich verder te ontwikkelen.

Module twee: Collaborative Film Project

Studenten werken aan verschillende complexe, teamgebaseerde filmprojecten in verschillende rollen om hun vaardigheden op specifieke vakgebieden verder te verbeteren. Studenten leren hun werk te pitchen en te presenteren in een branchekader en betrekken bij bestaand materiaal om hun esthetische gevoeligheden te ontwikkelen en hun eigen praktijk te versterken. Studenten gebruiken professionele apparatuur en worden ondersteund tijdens het creatieve proces, waar ze constructieve feedback krijgen van professionals uit de industrie.

Module drie: onderzoek door praktijk

De laatste module heeft een professionele en loopbaanfocus en kijkt naar de volgende stappen en inzetbaarheid van studenten. Het stelt studenten ook in staat om hun films te contextualiseren binnen het relevante kritische kader en zich te houden aan degelijke ethische principes. Studenten ontwerpen en voeren een persoonlijk onderzoeksproject uit (een onderhandeld proefschrift), afgestemd op hun professionele ambities. Deze dissertaties kunnen de vorm aannemen van een geschreven of visueel stuk en kunnen stages en scripts als onderzoek bevatten.

Bovendien wonen onze MA-studenten evenementen, vertoningen en een toonaangevend filmfestival bij als onderdeel van de cursus, wat de mogelijkheid biedt om tastbare, praktische ervaring op te doen in een koesterende industriële omgeving en uit de eerste hand inzicht te krijgen in de huidige trends en praktijken in de branche. Deze cursus zal hand in hand gaan met andere LFA-cursussen scenarioschrijven, waardoor studenten de mogelijkheid krijgen om samen te werken en een duurzaam netwerk van creatieve collega's op te bouwen.

137695_MAFilmmakingImage1.JPG

© London Film Academy

Vergoedingen en financiering

 • Exclusieve lanceringskosten voor 2020: de volledige vergoeding voor MA Filmmaking 2020 is £ 19.500 * (inclusief filmproductiebudgetten en er zijn geen verborgen extra kosten). Voor afgestudeerden die de BA (Hons) Filmmaking-graad bij LFA behalen, bedraagt de 2020-vergoeding £ 17.500 *.
 • Aanbetaling: succesvolle aanvragers ontvangen vervolgens een aanbiedingsbrief. Bij aanvaarding van hun plaats moeten aanvragers een niet-restitueerbare aanbetaling van £ 4.500 betalen. Het saldo van het cursusgeld moet worden betaald in overeenstemming met de LFA-voorwaarden.
 • Aanvraagkosten: £ 50.

* Vergoeding onder voorbehoud van jaarlijkse herziening

Toelatingseisen

Aanvragers moeten normaal gesproken het volgende hebben:

 • Een goede eerste graad (een bachelordiploma met onderscheiding) of gelijkwaardig
 • Ben je niet afgestudeerd? We verwelkomen sollicitaties van studenten met ervaring die kunnen aantonen dat ze in staat zijn om op postdoctoraal niveau te studeren
 • Taalvereisten: IELTS 6.0 algemeen, geen band onder 5.5 (of gelijkwaardig). U hoeft geen bewijs van de Engelse taal te overleggen als u een bachelordiploma hebt behaald in het VK of in een ander land waar de meerderheid Engels spreekt.

Om uw aanmeldingsproces voor een plaats op deze cursus te starten, dient u zich aan te melden via het gedeelte Nu aanmelden en cursusdata op onze website. Zodra we uw aanvraag hebben ontvangen, sturen we u een bevestigingsmail met informatie over de volgende stappen. Controleer uw map 'Ongewenste e-mail' als u deze e-mail niet lijkt te hebben ontvangen.

Invoermateriaal - wat heb je nodig voor je aanvraag?

 • LFA-aanvraag (online ingevuld)
 • Voorbeeld (en) van uw films. Voeg links toe naar uw
  • digitaal portfolio of
  • video showreel of
  • korte filmscript
 • CV / CV
 • Persoonlijke verklaring (tot 750 woorden) die schetst
 • uw motivaties
 • je achtergrond en filmambities
 • waarom deze cursus, en LFA als instelling, de juiste keuze voor jou is
 • Onderwijscertificaten (alleen kwalificaties op universitair niveau)
 • Twee referenties: academisch of professioneel
 • Gescande kopie van uw paspoort

Als je aan onze toelatingseisen voldoet, bieden we een interview aan waarin we je portfolio en motivaties bespreken - we zijn op zoek naar creatief vermogen / potentieel voor het maken van films, zoals blijkt uit beeld en geschreven materiaal. Het interview zal u helpen uw begrip en interesse voor de film te demonstreren, evenals uw bewustzijn van de belangrijkste elementen van de cursus en een duidelijk idee over hoe het voltooien van de cursus u zal helpen uw carrièreambities te verwezenlijken.

Cursus data

28 september 2020-10 september 2021

Cursusgeld: £ 19.500

27 september 2021 - 12 september 2022

Cursusgeld: £ 19.500

* Vergoeding onder voorbehoud van jaarlijkse herziening

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

Whether you’re an undergraduate, postgraduate, or professional looking for a specialised short course, London Filme Academy covers every filmmaking discipline from fiction to documentary-making. Recog ... Lees meer

Whether you’re an undergraduate, postgraduate, or professional looking for a specialised short course, London Filme Academy covers every filmmaking discipline from fiction to documentary-making. Recognised as a centre of excellence, we are reviewed by the Quality Assurance Agency for Higher Education, and partner with some of the most original and forward-thinking voices in the creative industry today. Lees Minder