Lees de Officiële Beschrijving

Deze innovatieve nieuwe cursus biedt de mogelijkheid om zowel de essentiële vaardigheden als het kritische bewustzijn te verwerven die nodig zijn om carrière te maken in de diverse gebieden van de hedendaagse filmcuratie en tentoonstelling, zowel binnen de industrie als binnen het onderzoeksgebied. Dit kan curation binnen een museum of een kunstencentrum omvatten; festival management; tentoonstelling, zowel theatraal als online; of bioscoopprogrammering.

Een reeks plaatsingen met branchepartners, waaronder The Tetley, een toonaangevend centrum voor hedendaagse kunst in de voormalige Tetley-brouwerij en het Leeds International Film Festival, zal u in staat stellen om dit in actie te zien en u de praktische vaardigheden te bieden die u nodig hebt om met succes te kunnen cureren. en vertonen films.

Op klaslokaal gebaseerde modules zullen de theorie achter programmeren, archiveren en filmtentoonstelling toelichten met behulp van casestudies, waaronder bioscopen, kunstgalerijen en festivals, onder andere.

Voordelen van de cursus

Je wordt lid van de Northern Film School, een van de bekendste film- en televisiescholen in het Verenigd Koninkrijk, waarvan het personeel en de studenten al meer dan 25 jaar innovatieve en bekroonde films maken. In deze samenwerkingsomgeving werk je samen met studenten die filmmaken, ideeën en inspiratie delen met collega-creatieve professionals.

Bezoekers uit de industrie en succesvolle alumni zullen hun ervaringen delen en u zult de mogelijkheid hebben om uw netwerken op te bouwen door middel van bezoeken aan filmfestivals en evenementen aan de universiteit. Vorige studenten hebben het CineYouth Film Festival in Chicago bezocht en tonen regelmatig hun werk op Sheffield DocFest. Onze academische medewerkers hebben hun films in première gebracht op FrightFest. Leeds is ook de thuisbasis van het Leeds International Film Festival, dus je hebt voldoende gelegenheid om te zien hoe een professioneel evenement wordt geleid door het zelf te ervaren.

De onderzoeksexpertise van de school zal bijdragen aan uw leren en u helpen de context van verschillende doelgroepen te begrijpen. Het CINAGE-project van de filmschool, dat in 2013 is gestart, onderzoekt bijvoorbeeld de aanbevelingen van de EU voor gezond en actief ouder worden door ouderen in de moderne cinema te betrekken.

Je wordt onderwezen door deskundig personeel, waaronder Visiting Lecturer Jason Wood, die de cursus heeft helpen ontwikkelen. Jason is de artistiek directeur van Film at HOME, Manchester. Hij is ook een hoogleraar onderzoek van de film aan Manchester School of Art en de co-directeur (met Simon Barker) van de experimentele Ballard-aanpassing Always (crashen). Eerdere publicaties voor Faber zijn: The Faber Book of Mexican Cinema, Nick Broomfield: Documenting Icons en The Curzon Faber Book of New British Cinema (with Ian Haydn Smith). Hij voltooit momenteel een memoires met Green Gartside / Scritti Politti en schrijft een geschiedenis van de recente Iraanse cinema (beide voor Faber).

Keith Dando, hoofd van de postgraduate opleidingen van de School, heeft een uitgebreide ervaring in filmmarketing, distributie en tentoonstelling. Keith heeft een aantal filmvertoningen samengesteld, waaronder Northern Film School-showcases op het Leeds International Film Festival en The Royal Armouries, en was mede-oprichter, regisseur en programmeur van het Liverpool Lesbian and Gay Film Festival.

Dr. Steven Gerrard heeft jarenlang samenwerkingsprojecten ontwikkeld met partners zo uiteenlopend als Swansea Football Club, het Musuem of Welsh Life en de National Trust.

Er zullen ook gastdocenten en masterclasses zijn van de huidige filmconservatoren en programmeurs van de sector die ervoor zullen zorgen dat u op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in de sector terwijl ze zich voordoen.

Toelatingseisen

VK- en EU-vereisten: aanvragers moeten minstens een tweede graads graad hebben of een gelijkwaardige ervaring of opleiding hebben, normaal gesproken vanuit de werkomgeving.

Alle toepassingen moeten worden ondersteund door een referentie, hetzij academisch of professioneel.

IELTS: IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

Volwassen aanvragers: onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Internationale vereisten: aanvragers moeten minstens een tweede-graads graad hebben of een gelijkwaardige ervaring of opleiding hebben, gewoonlijk vanuit de werkomgeving.

Alle toepassingen moeten worden ondersteund door een referentie, hetzij academisch of professioneel.

IELTS: IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

Als je een internationale student bent, kunnen we je helpen je kwalificaties te vergelijken en te verifiëren . Neem contact met ons op via het aanvraagformulier op deze pagina.

Wilt u uw Engelse taalvaardigheden verbeteren?

Maak je geen zorgen als je niet het vereiste niveau Engels hebt voor je gekozen cursus. We bieden een breed scala aan cursussen die zijn ontworpen om u te helpen uw kwalificaties en Engelse taalvaardigheid te verbeteren, waarvan de meeste zijn geaccrediteerd door de British Council. Neem contact met ons op via het aanvraagformulier.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 33 andere vakken van Leeds Beckett University »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Aug. 2019
Duration
12 - 24 maanden
Deeltijd
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Aug. 2019
Aanmeldingslimiet

Aug. 2019