MA Engelse literatuurwetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De MA in English Literary Studies geeft je de kans om literaire onderwerpen en genres uit een brede selectie van auteurs en periodes na te streven: van Shakespeare, Jane Austen en achttiende-eeuwse fictie tot de Victoriaanse gedrukte cultuur, modernisme en moderniteiten, literatuur en recht, Holocaust-literatuur en postkoloniale wereldliteratuur.

Het programma kan één jaar fulltime of twee jaar parttime worden gevolgd.

Introductie van je diploma

Het programma geeft u de mogelijkheid om onderzoek op hoog niveau en onafhankelijk kritisch denken te verrichten; om effectief gebruik te maken van archieven, manuscripten en onderzoeksbibliotheken; en om te onderzoeken hoe literatuur het publieke begrip van diverse terreinen, zoals klimaatverandering, economie, geneeskunde, religie en meer, bepaalt. Je komt niet alleen tevoorschijn met een internationaal erkende master van een top-universiteit van de Russell Group, je krijgt ook de kritische denk- en schrijfvaardigheden die je een voorsprong geven op de concurrentie, hetzij als een toekomstige wetenschapper of als een professional in een loopbaan als schrijven, uitzenden, lesgeven en openbaar bestuur.

De MA is een breed opgezet programma waarmee je de onderlinge relaties van tekst, theorie en cultuur op het gebied van Engelse literaire en culturele studies kunt verkennen. De flexibele structuur is ontworpen om u een geavanceerd inzicht te geven in de studie en de praktijk van academische Engelse literaire studies in termen van culturele analyse, tekstuele interpretatie en theoretische methode.

De MA in Engelse literatuurwetenschappen stelt je in staat om zelfstandig in het veld te werken, een reeks van periodes en genres van Engelse literatuur en cultuur te verkennen, evenals creatief schrijven, en om unieke archiveringsbronnen te evalueren. Het zal uw kennis en begrip van kritieke en onderzoeksmethoden ontwikkelen, uw bewustzijn van de historische en kritische ontvangst van literatuur in verschillende perioden verhogen en u helpen de rol van literatuur in een betwist cultureel kader te verkennen.

Typische toelatingseisen

Mate

Eerste- of hogere tweede klasse graad of een gelijkwaardige norm in andere kwalificaties goedgekeurd door de universiteit in Engelse literatuur of een verwante discipline

De Engelse taal

IELTS 7.0 algemeen, met een minimum van 7.0 schriftelijk, 6.5 in lezen, luisteren en spreken, of een gelijkwaardige norm in andere kwalificaties goedgekeurd door de universiteit.

Volwassen aanvragers

Studeren voor een graad later in het leven kan zeer de moeite waard zijn en volwassen studenten zijn vaak een van onze meest succesvolle.

Als u ouder bent dan 21 en denkt dat u baat zou hebben bij studies op graadniveau, kunnen we flexibeler zijn met betrekking tot onze toelatingseisen. Voor voltijdcursussen verwachten selecteurs dat u uw betrokkenheid toont door middel van een recente, serieuze studie, bijvoorbeeld een of twee A-niveau-passen, een succesvolle voltooiing van een Open University-basiscursus of een geschikte toegangscursus. Uw aanvraag zal op individuele verdienste worden behandeld en mogelijk wordt u gevraagd om een ​​sollicitatiegesprek bij te wonen.

Typische cursusinhoud

In het eerste semester bestaat de MA Engelse literatuurwetenschap (voltijd) uit één kernmodule - avonturen in literair onderzoek - en maximaal twee opties. U kunt ook een dubbelewaardige module 'Benaderingen' selecteren die zich richt op een bepaalde periode in de Engelse literaire geschiedenis of één optionele module (inclusief een speciaal onderwerp). Drie of vier andere optionele modules, inclusief speciale vakken uit de MA in Engelse literatuurwetenschappen en verwante modules in andere MA-programma's, worden in het tweede semester gevolgd, samen met het proefschrift (dat aan het einde van de zomer is voltooid).

Anders dan bij het voltijdse programma, biedt het deeltijd MA programma in Engelse literatuurstudie je de mogelijkheid om deze modules in twee jaar of vier semesters te studeren. In het eerste semester van het eerste jaar bestaat de MA Engelse literatuurstudie (deeltijd) uit één kernmodule: Adventures in Literary Research. U kunt ook een dubbelewaardige module 'Benaderingen' selecteren die zich richt op een bepaalde periode in de Engelse literaire geschiedenis of één optionele module (inclusief een speciaal onderwerp). Als alternatief kunt u er de voorkeur aan geven om meer optionele modules (inclusief speciale vakken) te nemen in semester een van uw tweede jaar. Twee andere optionele modules, waaronder speciale vakken uit de MA in Engelse literatuurwetenschappen en verwante modules in andere MA-programma's, worden afgenomen in het tweede semester van het eerste jaar. In het tweede jaar selecteer je twee of drie optionele modules in elk semester, inclusief speciale vakken uit de MA in Engelse literatuurstudies en verwante modules in andere MA-programma's uit een reeks modules, samen met het proefschrift (dat aan het einde van de cursus is voltooid). de zomer van het tweede jaar).

De MA in Engelse literatuurstudies (deeltijd) is ontworpen om een ​​flexibel programma te zijn, dat naast andere verplichtingen kan worden voltooid. Waar mogelijk worden lessen voor kernmodules op dezelfde werkdag gegeven.

Je wordt sterk aangemoedigd om je modulekeuze en specifieke interessegebieden te bespreken met de directeur van Taught MA-programma's, professor Stephen Morton, voordat je je studie begint.

Veel van de onderstaande keuzemodules worden gegeven als speciale onderwerpen, waar je in kleinere groepen samenkomt met je mentor en je eigen onderzoeksprojecten en uitgebreide onderzoeksessays ontwikkelt via een wederzijds overeengekomen leesprogramma dat is afgestemd op een baanbrekend gebied van kritieke aard. onderzoek in Engelse literatuurwetenschappen.

Leren en beoordelen

We doen er alles aan om een ​​relevante, moderne en vooral aangename ervaring te bieden die ervoor zorgt dat je afstudeert met de aanvullende vaardigheden en het inzicht dat je nodig hebt om een ​​carrière op een groot aantal gebieden te beginnen of om verder onderzoek te doen.

De MA biedt een breed en fascinerend scala aan modules met betrekking tot onze specialismen, geleid door academici die experts zijn in hun vakgebied en die u willen betrekken bij hun eigen onderzoekservaring.

Meestal hebben Masters-modules kleine seminargroepen, wat uw betrokkenheid bij de ideeën en thema's waar u gepassioneerd over bent, mogelijk maakt. Andere methoden van leren zijn door de student geleide discussies, groepswerk en mondelinge presentaties, individueel overleg en het proefschrift. Onze lesmethoden zullen je intellectueel uitdagen en je blootstellen aan nieuwe ideeën, benaderingen en perspectieven. Onze cursussen bieden veel opwindende extra mogelijkheden, zoals het bezoeken van Chawton House Library, een unieke collectie vroege vrouwenboeken, een 19e-eeuwse handdrukworkshop en de kans om kennis te maken met het bezoeken van sprekers van internationale universiteiten die frequent deel uitmaken van ons Research Centre. lezingen en seminarseries geleid. Deze omvatten het Southampton Centre for Nineteenth-Century Research, Southampton Centre for Eighteenth-Century Studies, het Centre for Modern and Contemporary Writing, en het Centre for Imperial and Postcolonial Studies.

Een groot deel van de postdoctorale studie is onafhankelijk leren. De MA zal je kritisch bewustzijn ontwikkelen, je aanmoedigen om na te denken over de methodologieën die bij verdere studie worden gebruikt en deze toe te passen op de lectuur en het onderzoek dat je onderneemt als onderdeel van je studie. Afhankelijk van beschikbaarheid, kunt u ervoor kiezen om 2 x 15 credit Special Projects te nemen op een gebied met afdelingsdeskundigheid. Je zult ook een wetenschappelijk proefschrift onderzoeken en schrijven over een onderwerp dat je zelf hebt bedacht.

De MA in Engelse literatuurwetenschappen biedt je ook de mogelijkheid om je te specialiseren in vier vakspecifieke Pathways :

  • MA in Engelse literatuurwetenschappen (achttiende eeuw)
  • MA in Engelse literatuurwetenschappen (negentiende eeuw)
  • MA in Engelse literatuurwetenschappen (twintigste eeuw en hedendaags)
  • MA in Engelse literatuurwetenschap (postkoloniale en wereldliteratuur)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Over 6,500 international students from more than 135 countries choose to study at the University of Southampton each year. In addition, we have links with universities and partners around the world, m ... Lees meer

Over 6,500 international students from more than 135 countries choose to study at the University of Southampton each year. In addition, we have links with universities and partners around the world, making us a truly international institution. Here at Humanities, we are fascinated by people and their activities and achievements over the centuries, from prehistory to the modern day. We are well-known for ground-breaking and internationally-significant research and education across our wide-ranging disciplines, most of which are ranked in the top ten across British universities. Lees Minder