MA Documentaire filmmaken

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus details

Dompel jezelf onder in hands-on films maken en echte productiebudgetten voor deze praktische cursus. Creativiteit en samenwerking vormen de kern van je leerproces, dat plaatsvindt in de Northern Film School van de universiteit, waardoor je toegang hebt tot standaardapparatuur en -faciliteiten.

Geïnformeerd door professionele filmproductietechnieken en -processen, biedt deze cursus u de mogelijkheid om specialistische kennis te verwerven op belangrijke gebieden, waaronder produceren, regisseren, cinematografie en bewerken. Gedurende dit leerproces, zul je de steun hebben van een docententeam met huidige en uitgebreide ervaring in de sector.

De cursus wordt gedreven door het filmmaken zelf, maar je richt je ook op de theorie - we willen dat je nadenkt, onderzoekt, discussieert en films bekijkt. Op basis van gevestigde ideeën en technieken die worden gebruikt bij onafhankelijk filmmaken, wordt u aangemoedigd om uw producties te baseren op inspirerende verhalen en innovatieve concepten.

Voordelen van de cursus

Aangezien filmfinanciering, productie en distributie afwijken van oude modellen, bereidt onze cursus u voor op een branche die van u verwacht dat u onafhankelijk bent en als zelfstandige werkt.

Je krijgt les van praktiserende filmmakers met ervaring in documentaire en fictie, van cinematografie tot editing, van wie sommigen kunnen bogen op BAFTA- en Oscar-nominaties. Als gevolg van relaties tussen personeel en de industrie, zult u de mogelijkheid hebben om te leren van het bezoeken van filmmakers tijdens gastcolleges en workshops. De Northern Film School is ook lid van de International Association of Film and Television Schools (CILECT), een organisatie van alleen de beste filmscholen wereldwijd.

De school was de eerste in het VK die een JAMES-accreditatie ontving, als erkenning voor de professionele expertise van onze medewerkers, onze standaardfaciliteiten in de branche en de mogelijkheden die onze studenten bieden voor professionele shoots. JAMES vertegenwoordigt creatieve en technische organisaties in de mediasector, zoals de Association of Professional Recording Services (APRS), de Music Producers Guild (MPG), UK Screen en UK Drama. Op deze door JAMES goedgekeurde cursus, zul je het nieuwste in de industriepraktijk studeren en toegang krijgen tot professionele contacten en werkervaringsmogelijkheden. JAMES beschreef ons als 'een maatstaf waaraan alle andere filmcursussen moeten worden gemeten'.

Bij de Electric Press in het stadscentrum van Leeds, waar de School gevestigd is, heeft u toegang tot een indrukwekkend scala aan faciliteiten. Deze omvatten zowel 16 mm en digitale productieapparatuur, twee productiestudio's, bewerkingssuites, screeningfaciliteiten, een rekwisietenwinkel en een film- en scriptarchief.

Toelatingseisen

Aanvragers moeten minstens een tweede graads graad hebben of een gelijkwaardige ervaring of opleiding hebben, normaal gesproken vanuit de werkomgeving.

Uw persoonlijke verklaring moet voldoen aan de volgende criteria:

  1. Waarom je je hebt aangemeld voor onze postdoctorale cursus filmmaken en wat je wilt bereiken met je ervaring bij ons (maximaal 250 woorden)
  2. Op welke van onze belangrijkste specialismen ben je geïnteresseerd? Beschrijf waarom u vindt dat uw achtergrond, ervaring en geschiktheid u een geschikte kandidaat maken voor de door u gekozen specialisatie. (Max. 250 woorden) (De belangrijkste vakgebieden zijn: produceren, scenarioschrijven, regisseren, cinematografie, productieontwerp, geluid, bewerken)
  3. Schrijf een evaluatie waarin de zwakke punten van een item in uw portfolio worden behandeld. (Max. 250 woorden)
  4. Welke andere ervaringen en / of lessen heb je gehad in film, televisie of aanverwante gebieden? (Max. 250 woorden)
  5. Vertel ons over andere interesses, inclusief uw vrijetijdsactiviteiten (maximaal 150 woorden)

Alle geschikte kandidaten zijn vereist om een ​​portfolio of showreel in te dienen.

Alle toepassingen moeten worden ondersteund door een referentie, hetzij academisch of professioneel. Alle aanvragers moeten voldoen aan onze universitaire Engelse taalvereisten.

IELTS:

IELTS 6.0 zonder vaardigheden onder 5.5, of een gelijkwaardige kwalificatie. De universiteit biedt uitstekende ondersteuning voor elke sollicitant die mogelijk aanvullende Engelse taalcursussen moet volgen.

VOLWASSEN AANVRAGERS

Onze universiteit verwelkomt aanvragen van volwassen aanvragers die academisch potentieel aantonen. We hebben meestal wat bewijs nodig van recente academische studie, bijvoorbeeld het voltooien van een toegangscursus, maar recente relevante werkervaring kan ook worden overwogen. Houd er rekening mee dat voor sommige van onze professionele cursussen alle aanvragers moeten voldoen aan de opgegeven toegangscriteria en in deze gevallen kan werkervaring niet als vervangend worden beschouwd.

Als u via deze route wilt solliciteren, moet u verwijzen naar ons beleid inzake universitaire erkenning van voorafgaande leren.

Houd er rekening mee dat alle aanvragers van onze universiteit moeten voldoen aan onze standaard Engelse taalvereisten van het GCSE-niveau C of gelijkwaardig, variaties hierop zullen worden vermeld in de individuele cursusvereisten.

Baanperspectieven

Je cursus geeft je een voorsprong op de concurrentie in een uitdagende branche. Gastcolleges van bezoekende professionals zullen je carrière-netwerken verbeteren, naast de creatieve vaardigheden en technische vaardigheden die je zult ontwikkelen onder begeleiding van een ervaren docententeam. De mogelijkheid om je afstudeerfilm te promoten op het internationale filmfestivalcircuit en de kans om filmfestivals bij te wonen, moet ook dienen om je professionele netwerken te versterken.

  • Creatieve producent
  • Cinematographer
  • Scenarioschrijver
  • Regisseur

Carriere advies

Ons toegewijde team voor banen en carrières biedt deskundig advies en een groot aantal middelen om u te helpen bij het kiezen en verkrijgen van werk. Of u nu in uw eerste of laatste jaar zit, u kunt met medewerkers van ons Carrièrebureau praten die u advies kunnen geven bij het schrijven van een CV voor het zoeken naar een baan.

vergoedingen

UK

Het collegegeld voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 7000 in jaar 1 en £ 3500 in jaar 2.

Internationaal 2018/19

Het collegegeld voor studenten die inschrijven in 2018/19 is £ 11500 in jaar 1 en £ 5750 in jaar 2.

uitrusting

Filmstudio's

Onze twee expansieve productiestudio's, East en West Side, zijn gevestigd in de Electric Press en maken het bouwen van substantiële filmsets mogelijk. Dit biedt filmstudenten de kans om volledig setontwerp en prop-building te verkennen.

Bibliotheek

Onze bibliotheek is 24 uur per dag, zeven dagen per week, elke dag van het jaar geopend en biedt u toegang tot gespecialiseerde boeken en tijdschriften, leerruimtes, computers, multimediafaciliteiten en verhuur van media-apparatuur. Tienduizenden digitale bronnen van onze bibliotheek, waaronder ebooks, e-journals en databases, zijn online toegankelijk op een tijdstip en plaats die bij u passen.

Zendplaats

Broadcasting Place is een centrum voor creatieve geesten en innovatieve denkers en is de thuisbasis van onze studenten kunst, design en architectuur.

Gym- en sportfaciliteiten

Fit blijven is eenvoudig bij Leeds Beckett - onze fitness-suites zijn gemakkelijk bereikbaar, uitgerust met de nieuwste technologie en beschikbaar voor alle sportleden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Lees Minder
Leeds , UK Online + 1 Meer Minder