MA Curating Contemporary Art

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer zes opeenvolgende jaren (2015-2020) aan de nummer één gerangschikte kunst- en designuniversiteit ter wereld in de QS World University Subject Rankings.

Over het programma

We zijn toegewijd aan projectmatig werken in samenwerkingsgroepen die theorie en praktijk integreren. We benaderen het veld kritisch en theoretisch, en zorgen ervoor dat de kennis en het begrip van deze praktijken gegrond zijn in de context van publiek, urbanisatie en digitaal. Ons door onderzoek en praktijk geleide onderwijs door personeel en gastdocenten zorgt voor de curatoriële en artistieke betekenis, intellectuele waarde en kritische vitaliteit van het programma.

We bieden praktijkgericht leren en onderzoekgestuurd onderwijs, door middel van samenwerking en projectmatig werken. Je voert een afstudeerproject uit met externe spraakmakende partners en een onafhankelijk op onderzoek gebaseerd proefschrift. Je krijgt een besef van bredere sociale, politieke en economische contexten en een begrip van transnationale contexten en kwesties van diversiteit en inclusie.

Libita Clayton, CCA graduate show 2019

Vereisten voor de ingang van de school

Kandidaten worden volledig op verdienste geselecteerd en sollicitaties worden van over de hele wereld verwelkomd. Het selectieproces houdt rekening met creativiteit, verbeeldingskracht en innovatie zoals aangetoond in uw portfolio, evenals uw potentieel om te profiteren van het programma en om in het algemeen hoge MA-normen te bereiken.

Over het algemeen wordt van je verwacht dat je een goede bachelordiploma hebt met een kunst- of geesteswetenschappelijke achtergrond. Als je bachelordiploma niet gebaseerd is op kunst of geesteswetenschappen, moet je de relevantie ervan kunnen verwoorden, of hoe het je doel om Curating Contemporary Art te studeren, bepaalt. Je moet ook in staat zijn om een actieve interesse in hedendaagse kunst en de presentatie en bemiddeling ervan aan te tonen, en enige praktische ervaring hebben met werken in de beeldende kunst of culturele sector die relevant is voor het vakgebied van curatoriële praktijk.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Lees Minder