MA Computing and the Arts

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Kunst

Inhoud, doelstelling en cursusstructuur

Computing and the Arts: Identificeer problemen en creëer kunstmatige en technologische oplossingen op basis van technologie en artistieke praktijk

De MA in Computing and the Arts aan de hdpk in Berlijn is een modern masterprogramma, gebaseerd op het gebied van technologie, kunst en audiovisueel ontwerp - economisch in een context. Deze MA richt zich op creatieve programmering, multimediatoepassingen, interfaces, installaties en uitvoeringen in artistieke omgevingen, persoonlijke vaardigheden, kunst en ontwerppraktijken en actievaardigheden. Deze MA biedt u alles wat u nodig hebt om succesvol de markten te betreden en een sterke artistieke identiteit te creëren .107106_pexels-photo-297648.jpeg

Eerste semester - Probeer het eens

In drie 5-weken-eenheden van werken in je eigen beroep, werkend in een collega's beroep en eindelijk samenwerkend om verschillende artefacten te creëren, zullen we je begeleiden om jezelf te reflecteren, leren om anderen te vormen en verantwoordelijkheid te nemen. In deze unit leer je ook over de conceptualisering van projecten en de verschillende agile werkmethoden.

Onderweg zul je belangrijke vaardigheden en kennis verwerven in ontwerpmethoden, audiovisuele en teamgebaseerde programmering, esthetische en mediageschiedenis, (snelle) prototyping, audiovisuele algoritmen, gebruikersinterfaces en interactie, presentatie en conceptualisering.

Tweede semester - Volg je pad

In drie 5-weken-eenheden van opstellen, schaven en uitvoeren van nieuwe concepten en projecten, zul je de vormgeving van je zachte vaardigheden ervaren, zoals ethisch bewustzijn, de kracht van observatie, verandering van perspectief, empathie en motivatie. In de echte studiostijl wordt je kritische vaardigheid ook getraind.

Je intensiveert je professionele expertise en methodologische vaardigheden in creatieve programmering, mediapsychologie, interactieve net-gebaseerde technologie, ontwerpdenken, conceptualisatie en presentatie en audio-programmeerconcepten. Een ander belangrijk onderwerp zal zowel DSP-basics als applicaties zijn.

Derde semester - Live gaan

De 5-weeks-units zijn nu drie grote stappen naar je uiteindelijke presentatie. Teamwork betekent nu niet alleen succesvol samenwerken, maar ook uw eigen creatieve identiteit en uw teamsvisie, verantwoordelijkheid voor zelfmanagement en teamwerk, zelfreflectie en het oplossen van conflicten in balans houden.

Je oefent het hanteren van juridische en budgettaire, milieu-, tijd- en ruimtebeperkingen om het werk dat je hebt gedaan te laten zien in een grotere context, in de openbare ruimte en in samenwerking met externe partners. Uw artefacten en projecten worden voorbereid op een real-life tentoonstelling met behulp van uw geavanceerde kennis bij het creëren van interactieve installaties, 3D-computergraphics, scenografie, virtuele en augmented reality, realisatie en onderhoud van hard- en softwaresystemen, marktonderzoek, conceptualisatie en budgettering, evenals het indienen van financieringsaanvragen voor uw werk.

Vierde semester - Masterproef

In je laatste semester werk je aan je masterscriptie en eindig je studie met een door de staat goedgekeurde graad.

Carrièreperspectieven

Creatief programmeren - van een voorbijgaande trend naar een belangrijk groeigebied: hier kan de MA in Computing and the Arts u meenemen.

De MA in Computing and the Arts, met zijn dubbele focus op creatieve programmering aan de ene kant en professionele actievaardigheden in multidisciplinaire teams, biedt daarentegen een breed scala aan mogelijkheden op verschillende creatieve gebieden.

Vestigingen en industrieën:

 • Audio- en audiovisuele software-industrie
 • Creatieve agentschappen en bedrijven
 • Dans, (media) kunst en theater
 • Computer- en videogamesindustrie

Functieprofielen (voorbeeldig):

 • Mediatechnoloog
 • Multimedia-artiest
 • Art Director
 • interactie ontwerper
 • User Experience Designer
 • Projectleider
 • Audio Software ontwikkelaar
 • AV-ontwikkelaar107107_pexels-photo-1647916.jpeg

Toepassing

"Laat zien wat je hebt!" - Hoe meld je je aan voor het masterprogramma Computing and the Arts:

Onze toelatingsprocedure is tweeledig: een eerste voorselectie gebeurt op basis van de aanvraagdocumenten en de artistieke werkvoorbeelden. Als u slaagt voor deze preselectiescreening, nodigen wij u uit om naar Berlijn te komen voor ons praktisch toelatingsexamen.

Toelatingseisen

De MA in Computing and the Arts richt zich tot aanvragers met een eerste graad in muziek, audio of visueel ontwerp, in mediakunst of andere. Het is een niet-opeenvolgende masteropleiding. We zullen specifiek op zoek zijn naar een sterke motivatie om jezelf te uiten en te ontwerpen, evenals voor een gedegen kennis van computergebaseerde realisatie van geluid of ontwerp.

Vaardigheden in visuele of audio-programmering worden aanbevolen, ook al hoeft u C niet te beheersen. Wat echt telt is uw passie om uw ideeën uit te drukken in audiovisuele concepten.

Toepassing

Aanvragen kunnen worden gedaan via onze website of per post.

Ze moeten het volgende bevatten:

 • ingevuld en ondertekend aanvraagformulier
 • begeleidende brief (opgenomen in het aanvraagformulier): Waarom ben je geïnteresseerd in het studeren aan de hdpk? Wat zijn je verwachtingen? Wat zijn uw professionele perspectieven?
 • artistieke werkstalen
 • officieel gewaarmerkt afschrift van uw bul
 • academisch transcript over je vorige studie
 • het abstract van je BA-proefschrift, en een beschrijving van de belangrijkste thema's

Aanvragen worden op continue basis geaccepteerd. De deadline voor de winterterminal voor niet-EU-aanvragen is 15 mei, voor EU-kandidaten op 15 juli. Alle resterende plaatsen worden aangeboden tot het begin van het semester op 1 oktober.

Geschiktheids test

Zodra uw aanvraag is ontvangen, inclusief alle vereiste documenten, en is vastgesteld dat de cursusinhoud geschikt is voor u, willen we graag de mogelijkheid hebben om u persoonlijk te ontmoeten. Dit zal ons toelaten om je studieprogramma-specifieke kennis, je creativiteit, je toewijding om jezelf creatief te uiten en je motivatie te beoordelen. Het toelatingsexamen bestaat uit een praktische presentatie en zal worden aangevuld met een interview door professoren / leraren gericht op je artistiek-esthetische-technische kwalificaties, je theoretische en praktische basiskennis, je interesse en je motivatie om Computing and the Arts te studeren op hdpk .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The hdpk is a leading private university for the creative industries, situated in one of Germany's creative hubs: in Berlin. The study programs cover both artistic and technological aspects as well as ... Lees meer

The hdpk is a leading private university for the creative industries, situated in one of Germany's creative hubs: in Berlin. The study programs cover both artistic and technological aspects as well as practical management issues and media theory. The curriculum focuses on the music and media industries (apart from film and television). Lees Minder