MA Classics and Ancient Civilizations

Algemeen

10 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

In chronologische termen bestrijkt het programma duizenden jaren, van de vroege oorsprong van Egyptische en Sumerische samenlevingen tot de wereld van Griekenland en Rome , inclusief de moderne receptie van de Renaissance tot de eenentwintigste eeuw.

3927_MA_Classics_and_Ancient_Civilisations.jpg

Kies uit vier specialisaties

Het masterprogramma onderscheidt zich van andere vergelijkbare programma's door zijn flexibiliteit en een breed scala aan keuzevakken, door de diversiteit van de onderzoeksgerelateerde specialismen die binnen het programma worden aangeboden, en door de samenwerking van Assyriology, Classics, Egyptology en Hebreeuwse en Aramese Studies binnen één programma. . Het programma is goed verbonden met uitstekende onderzoeksinstituten in Leiden, waaronder het Nationaal Instituut voor het Nabije Oosten (NINO), het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) en de Universiteitsbibliotheek , die het Papyrologisch Instituut en een unieke verzameling oude en middeleeuwse herbergen manuscripten.

Gebruik een breed scala aan onderzoeksmethoden

Het programma introduceert een breed scala aan onderzoeksmethoden: traditionele filologie met zijn diepgaande kennis van talen en teksten, hoewel nog steeds onmisbaar, wordt verrijkt door sociale geschiedenis en economische theorie, vergelijkende literatuur, de studie van religie in een antropologisch perspectief en, natuurlijk, archeologie en materiële cultuur.

Dichtbij, individueel lesgeld

In Leiden worden onze masterstudenten beschouwd als gewaardeerde leden van een hechte academische gemeenschap. Kleine klassen, regelmatige individuele mentoring en een informeel open-deur beleid creëren een omgeving die ideaal is voor het uitwisselen van ideeën en de ontwikkeling van uw kennis en intellectuele vermogens.

Kritisch denken en geavanceerde onderzoeksvaardigheden

Een belangrijk doel van het programma is om je vermogen te ontwikkelen om wetenschappelijk onderzoek van hoge kwaliteit uit te voeren met behulp van een breed scala aan onderzoeksmethoden. Dit is een bijzonder opwindend gebied om onderzoek te doen, waarbij verschillende onderzoeksbronnen de mogelijkheid openen van volledig nieuwe interpretaties van het verleden. Veel studenten verrichten veldonderzoek in een land in het buitenland, bezoeken opgravingslocaties of nemen deel aan een van de eigen onderzoeksprojecten van ons departement, waaronder opgravingen in Saqqara en de Dakhla-oase.

Toelating en toepassing

We nodigen gemotiveerde studenten van over de hele wereld uit om zich aan te melden voor de Master of Arts in Classics and Ancient Civilizations . De toelatingseisen kunnen per specialisatie verschillen. Ga naar de specialisatie van uw interesse voor meer informatie over de toelatingseisen:

https://www.universiteitleiden.nl/en/education/study-programmes/master/classics-and-ancient-civilizations/admission-and-application

Na het afstuderen

Als afgestudeerd aan een master in klassiekers en oude beschavingen aan Leiden University ben je gekwalificeerd om als junior academisch onderzoeker in een academische omgeving te werken of verder onderzoek te verrichten aan een PhD-programma. Het is ook mogelijk om werk te vinden op het gebied van publiceren of onderwijzen, bij beleidsvormende afdelingen van overheidsinstanties, binnen de onderwijssector of binnen cultureel toerisme.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national an ... Lees meer

Are you curious, critical and involved in the world around you? At Leiden University, the oldest university in the Netherlands, you can make a valuable contribution to tackling the various national and international challenges facing modern society. Together with academics and fellow students from all over the world, you will actively address these challenges. We keep an open mind, do not shy away from difficult discussions and allow one another the space to disagree. We expect the same active, open-minded and critical attitude from you. We challenge you to look beyond your own boundaries. Leiden University welcomes anyone who wants to achieve their full potential. Our modest community size in the historical cities of Leiden and The Hague creates a highly personal and committed atmosphere. Together, we map out a learning path that suits you and your ambitions. You will also be encouraged to conduct research in cooperation with eminent and enthusiastic scholars. The knowledge and skills you develop here will benefit you for the rest of your life, regardless of the career path you choose! Lees Minder
Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Leiden , Den Haag , Den Haag , Den Haag , Den Haag + 9 Meer Minder