MA City Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studeer zes opeenvolgende jaren (2015-2020) aan de nummer één gerangschikte kunst- en designuniversiteit ter wereld in de QS World University Subject Rankings.

Over het programma

City Design MA biedt een forum voor een opkomende generatie architecten en mensen in aanverwante ontwerpgebaseerde disciplines, geïnteresseerd in de convergentie van nieuwe sociale, technische en ruimtelijke innovaties en in het benutten van hun potentieel om alternatieve vormen van stadsleven te genereren.

De wereldwijde stedelijke bevolking staat op 4 miljard, met tientallen megasteden en expansieve grootstedelijke aggregaties die opkomen en consolideren. Het stadsleven ondergaat ingrijpende veranderingen naarmate patronen van vestiging, groei en achteruitgang diversifiëren. Veel steden centraliseren zich omdat de kennis- en diensteneconomie zich concentreert op de kern. Dit zorgt voor een enorme druk op de betaalbaarheid van woningen. Er ontstaan nieuwe sociale groepen, de bevolking veroudert, familie-eenheden breiden zich uit en verspreiden zich naarmate het werk meer casual wordt en hele gemeenschappen online gaan.

Tegelijkertijd verschijnen aan de rand van steden gevaarlijke nieuwe sociale scheidslijnen tussen verschillende culturen en nu ook tussen verschillende generaties. Toch hebben veel van de modellen die worden gebruikt om steden uit te leggen, te ontwerpen, te ontwikkelen en te beheren, weerstand geboden aan verandering.

Meer recent ontstaan er echter nieuwe mogelijkheden en de gevolgen ervan beloven ingrijpend te zijn: moderne sociale bewegingen, geautomatiseerde toeleveringsketens voor gebouwen, technologieplatforms, transport zonder chauffeurs en logistiek, gedistribueerde water- en energie-infrastructuur - alles zal de fundamentele bouwstenen van de stad radicaal hervormen en toelaten ons om een ander stel vragen te stellen: waar binnen deze veranderende omstandigheden de logica is van de nieuwe collectiviteiten van intimiteit en zorg die ons in staat stellen samen te leven en samen te werken.

City Design MA gelooft in de unieke capaciteiten van design en de waarde van propositionele vormen van ruimtelijk denken.

City Design MA is een veldgerichte, ontwerpgerichte en projectmatige cursus. Het stelt een unieke, multi-scalaire benadering voor stadsontwerpeducatie voor die architecturaal, technologisch en wetenschappelijk onderzoek verenigt.

City Design MA stelt een pedagogisch model voor, gecentreerd rond het idee van casestudy's en de kracht van ontwerppraktijk om in te grijpen op meerdere schalen in de stad en via geschillen tussen belanghebbenden en deelnemers.

Onze Industry Advisory Group is een adviesforum dat de voortdurende verbetering van het City Design MA-programma ondersteunt en zorgt voor de relevantie ervan voor lopende problemen en problemen bij het maken van steden wereldwijd.

City Design crit

Toelatingseisen

Kandidaten worden volledig op verdienste geselecteerd en sollicitaties worden van over de hele wereld verwelkomd. Het selectieproces houdt rekening met creativiteit, verbeeldingskracht en innovatie zoals aangetoond in uw portfolio, evenals uw potentieel om te profiteren van het programma en om in het algemeen hoge MA-normen te bereiken.

U bent waarschijnlijk studenten van architectuur met een drie tweejarige bachelor- en masterdiploma, of een master-equivalent vijfjarig diploma bij voorkeur in architectuur, landschapsarchitectuur, stadsontwerp of een andere verwante ontwerpdiscipline op zoek naar expertise in grootschalige, stedelijke / stadsontwerpprojecten.

We zullen andere achtergronden overwegen, zoals sociale wetenschappen, aardrijkskunde, stadsstudies, planning of economie, als je eerdere werk van uitzonderlijke verdienste is en je in staat bent om aan te tonen dat je in staat bent om samen te werken en bij te dragen aan multidisciplinaire teams. Bewijs van uw intellectuele en professionele nieuwsgierigheid en de bereidheid om deel te nemen aan een rigoureuze en veeleisende studieperiode is essentieel.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world.

Located in the heart of London, the Royal College of Art is the most influential, wholly postgraduate university of art and design in the world. Lees Minder