M.Sc. in de natuurkunde

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

School of Sciences and Humanities

Het wetenschappelijk personeel van de School of Sciences and Humanities van de Nazarbayev University bestaat uit wetenschappers met een doctoraat van vooraanstaande universiteiten over de hele wereld. We hebben ook onderzoekers betrokken bij verschillende onderzoeken en onze wetenschappers in de natuurwetenschappen doen onderzoek in ongeveer 90 laboratoria. Sommige van onze faculteitsleden zijn zelfs gespecialiseerd in Euraziatische studies. Toegelaten studenten van NUSSH kunnen er zeker van zijn dat ze gebruik maken van de schat aan kennis en ervaring van onze faculteit, zowel binnen als buiten de klas.

We houden onze lessen klein, zodat studenten gemakkelijk een-op-een aandacht van hun instructeurs kunnen krijgen. Bovendien kunnen instructeurs de lessen afstemmen op de behoefte van elke student voor de beste leerervaring dankzij ons studentgericht leren. Onze professoren kunnen werken met de zwakke punten van elke student en hun sterke punten verbeteren. Laboratoriumervaring en onderzoeksbetrokkenheid blijven niet gespaard van deze aanpak: onze studenten doen praktische laboratoriumervaring op en werken samen met hun collega's of hun professoren in onderzoek.

133875_133725_IMG_4976.jpgNazarbayev University"}" />

© Nazarbayev University

Over het programma

Het tweejarige 120 ECTS MSc-programma in de natuurkunde is bedoeld om studenten op te leiden tot bekwame natuurkundigen die hun doctoraat zouden voortzetten. studies voor toekomstige academische benoemingen of wenden zich tot professionele carrières in de industrie binnen onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijven, of in de publieke sector.

De studenten zullen diepgaande systematische kennis opdoen in de natuurkunde en het vermogen ontwikkelen om theoretische kennis te identificeren en te gebruiken in de context van echte fenomenen en technische toepassingen in technologische innovatie en ondernemerschap. Van de afgestudeerden wordt verwacht dat ze geavanceerde analytische, wiskundige, computationele en experimentele vaardigheden verwerven die overeenkomen met de onderwerpen van hun masterprojecten.

Van studenten wordt verwacht dat ze worden blootgesteld aan de internationale onderzoeksomgeving. Afgestudeerden van het programma zullen geavanceerde onderzoeksvaardigheden hebben waarmee ze aanzienlijke voortdurende bijdragen kunnen leveren in technologisch diverse omgevingen.

Algemene informatie

 • Campus: Nur-Sultan, Kazachstan
 • Taal Engels
 • Bezorgmodus: Fulltime, op de campus
 • Duur: 2 jaar
 • Totaal ECTS-punten: 120

Wat krijg je?

De studenten zullen diepgaande systematische kennis opdoen in de natuurkunde en het vermogen ontwikkelen om theoretische kennis te identificeren en te gebruiken in de context van echte fenomenen en technische toepassingen in technologische innovatie en ondernemerschap. Van de afgestudeerden wordt verwacht dat ze geavanceerde analytische, wiskundige, computationele en experimentele vaardigheden verwerven die overeenkomen met de onderwerpen van hun masterprojecten. Van studenten wordt verwacht dat ze worden blootgesteld aan de internationale onderzoeksomgeving. Het programma is ontworpen om te profiteren van de facultaire expertise en de laboratoriummiddelen van de School of Sciences and Humanities en het Nazarbayev University Research and Innovation System.

133877_133723_IMG_4485.jpgNazarbayev University"}" />

© Nazarbayev University

Programmaoverzicht

Het eerste jaar van het programma bestaat uit verplichte kerncursussen die zijn ontworpen om een solide fundamentele kennis te geven. Studenten kiezen aan het begin van het 2e jaar keuzevakken om zich te specialiseren op het gebied van hun interesse. De focus van het laatste semester ligt op scriptiewerk. Initiële plaatsingstest. Studenten leggen de eerste test af na toelating tot het programma dat de studenten evalueert en hen adviseert over het te volgen cursusmateriaal. Test basiskennis fysica (klassieke mechanica, klassieke elektrodynamica, kwantummechanica, statistische fysica).

 • 24 ECTS-credits van basiscursussen fysica op MSc-niveau: klassieke mechanica, klassieke elektrodynamica, kwantummechanica, statistische fysica (deze cursussen kunnen gedeeltelijk of volledig worden vervangen door onderzoek en / of gespecialiseerde keuzevakken).
 • 24 ECTS-credits voor keuzevakken: overgenomen uit natuurkunde of andere keuzevakken van SSH.
 • 6 ECTS-credits voor innovatie en ondernemerschap.
 • 36 ECTS-credits voor onderzoekscursussen, dwz seminarie, onderzoeksproject en ontwikkeling van scriptievoorstellen.
 • 30 ECTS-credits voor de masterproef.

Toegangsvereisten

Van aanvragers die zich aanmelden voor het Master of Science in Physics-programma wordt verwacht dat ze:

 • Een bachelordiploma (bachelordiploma of gelijkwaardig) in een relevante discipline, vast te stellen door de toelatingscommissie.
 • Een minimale CGPA van 2,75.
 • Het vereiste niveau van Engelse taalvaardigheid zoals hieronder aangegeven.
 • 2 aanbevelingsbrieven.
 • Een persoonlijke doelverklaring.
 • Indiening van een geldig IELTS- of TOEFL-testrapport (moet worden ingediend) tenzij aan de voorwaarden voor vrijstelling is voldaan.

Vereist niveau van Engelse taalvaardigheid:

De absolute minimumvereiste voor Engelse taalvaardigheidstestrapporten voor toelating tot het Master of Science in Physics-programma is de algehele IELTS-testscore van 6,5 (met subscore-eisen niet minder dan 6,0), of de equivalente TOEFL-score zoals gepost op de ETS-website .

Kandidaten voor het Master of Science in Physics-programma kunnen, naar goeddunken van de toelatingscommissie, worden vrijgesteld van het indienen van het taalvaardigheidstestrapport als:

 • Een van hun eerdere academische graden werd behaald in een land met Engels als de taal van officiële communicatie, academische instructie en het dagelijks leven.
 • Een undergraduate degree werd behaald in een programma dat officieel in het Engels werd gegeven.
 • De aanvrager is afgestudeerd aan de Nazarbayev University .

Werk na het afstuderen

Afgestudeerden van het programma zullen geavanceerde onderzoeksvaardigheden hebben waarmee ze aanzienlijke voortdurende bijdragen kunnen leveren in technologisch diverse omgevingen.

Strategische partner

University of Wisconsin-Madison (VS)

Andere strategische partners van de Nazarbayev University

 • Duke University, Fuqua School of Business (VS)
 • De National University of Singapore, Lee Kuan Yew School of Public Policy (Singapore)
 • De universiteit van Pennsylvania (VS)
 • De universiteit van Cambridge (VK)
 • Colorado School of Mines (VS)
 • De universiteit van Wisconsin-Madison (VS)
 • Het University of Pittsburgh Medical Center (VS)
 • Het Lawrence Berkeley National Laboratory (VS)
 • The Oak Ridge Associated Universities (VS)
Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Located in Nur-Sultan City, Kazakhstan, in Central Asia, Nazarbayev University is a research university with growing international renown combining education and innovation on a state of the art 21st- ... Lees meer

Located in Nur-Sultan City, Kazakhstan, in Central Asia, Nazarbayev University is a research university with growing international renown combining education and innovation on a state of the art 21st-century campus. NU scholars conduct research in a variety of fields and bring the most ambitious projects to life. Research is supported by internal and external funds each year and carried out in modern laboratories. English as the language of instruction and research at Nazarbayev University, admission and progression systems are entirely merit-based. Lees Minder